0
Вход и Регистрация

Netflix ще снима 5 сезонен сериал по поредица на Стивън Кинг

15/05/2023
zagadkata
Netflix ще снима 5 сезонен сериал по поредица на Стивън Кинг

Режисьорът Майк Фланаган и продуцентът Тревър Мейси придобиха филмовите права върху поредицата от романи на Стивън Кинг „Тъмната кула“. Двамата споделиха за това в скорошно интервю, посветено на прехода на тяхното студио Intrepid Pictures от договор с Netflix към сътрудничество с Amazon.

Фланаган призна, че отдавна мечтае да адаптира „Тъмната кула“: „Още преди сделката ни с Amazon, ние придобихме правата върху The Dark Tower. Филмовата адаптация на тази книга беше основната ми мечта през по-голямата част от живота ми. Правата не бяха включени в споразумението ни с Amazon, но това не означава, че те не могат да се присъединят към проекта. Сега го разработваме сами и очакваме с нетърпение да видим първите резултати.”

В допълнение, Фланаган каза, че тяхната адаптация на поредицата от романи ще се състои от 5-сезонен телевизионен сериал и два отделни игрални филма. „Изпратих на Кинг много подробен план за това как искам да изглежда проекта. Именно поради това той ни даде права. Никога не бих се заел с филмова адаптация, която да е създадена без уважение към работата му. Но той ни подкрепи и беше много доволен от идеята.”

Източнкик: trud.bg

„Мъжът в черно избяга през пустинята, а стрелецът го последва.“  Така започва хорър сагата. И колкото невероятно да звучи това изречение е писано преди 40 години, на 19 юни 1970 г. 

И така, как разказът на Кинг се превърна в роман, който породи няколко продължения?  Това е интересна история, ако имате няколко минути...

Първоначално издаден през 1982 г. от издателство Доналд М. Грант, разказът "Стрелецът" е колекция от пет истории, които са публикувани в The Magazine of Fantasy & Science Fiction, започвайки през октомври 1978 г. с първата част, „Стрелецът “, и завършвайки през ноември 1981 г. с последното парче „Стрелецът и мрачният човек“. (В преработеното издание на "Стрелецът" , публикувано през 2006 г. от Scribner, последният раздел е преименуван на „Стрелецът и мъжът в черно").

Накрая се ражда епосът Тъмната кула. В книжарница Zagadkata.eu можете да купите всички книги от поредицата "Тъмната кула " с 10% намаление.

Като се има предвид, че поредицата по онова време беше голямо отклонение за Стивън Кинг, публикуването й беше силно ограничено и чак през следващата година хората започнаха да я забелязват. Ако притежавате оригинални книги на автора, вероятно сте забелязали, че те обикновено изброяват други заглавия от него на началните страници. През 1983 г. Стивън Кинг имаше много по-малко публикации, отколкото днес, и читателите, отваряйки новите си книги , забелязаха нещо непознато. В списъка с другите творби на Кинг стоеше и нещо непознато, наречено „Тъмната кула“.

Първоначално ограничен до 10 000 копия , "Стрелецът" започва епичната история на Роланд Дешайн - последният стрелец, и неговото пътуване през средата на света до Тъмната кула, огромна, пепелява структура, която държи цялото съществуване на място.

Поредицата „Тъмната кула“ разказва историята на Роланд Дешайн, последният стрелец от Средния свят, който пътува на югоизток през пост-апокалиптичния пейзаж на Средния свят, търсейки могъщата, но неуловима магическа сграда, известна като Тъмната кула. Разположена във фей региона на Крайния свят, сред море от пеещи червени рози, Тъмната кула е свързващата точка на времево-пространствения континуум. Това е сърцето на всички светове, но също така е под заплаха. Някой или нещо използва злата технология на Великите стари, за да го унищожи.

За да напише тази поредица, на Стивън Кинг са повлияли в голяма степен  поемата на Робърт Браунинг „ Чайлд Роланд Кулата достигна “,   „Властелинът на пръстените“  на Дж. Р. Р. Толкин и уестърн класиката на Серджо Леоне. Поредицата „Тъмната кула“ е центърът на  удивителна творческа вселена  на Стивън Кинг.

magnifier