Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Oct/25/2021

Новите заглавия за седмицата 18.10.2021 - 24.10.2021

1. "Стъкленият хотел

♥ Автор: Емили Сейнт Джон Мандел

● Издателство: Сиела 

Винсънт работи в луксозния хотел „Кайет“, петзвездно убежище на усамотен остров. Една нощ съдбата ѝ взема неочакван обрат, който я среща с уважавания инвеститор Джонатан Алкайтис. Същата нощ някой оставя енигматична и зловеща заплаха върху стъклената стена на лобито: „Защо не преглътнеш натрошено стъкло“. На острова, където богатите бягат от света, някой знае истината за Алкайтис.

Знае, че високо над Манхатън, в своя замък от стъкло и бетон, много над дребните мечти за успех на обикновените хора, Алкайтис гради мащабна финансова пирамида. Знае, че шепа добре платени служители си затварят очите пред истината. Докато не става прекалено късно.

Измамната схема рухва, разорява мнозина и унищожава живота на наивниците, които години наред са се радвали на солидни приходи и са смятали бъдещето си за осигурено.

Винсънт, която след онази повратна нощ в хотела е негова любовница, отново е на кръстопът. И изборът ѝ ще я отведе много далеч от златната клетка на Алкайтис.

2. "Една година в Прованс

♥ Автор: Питър Мейл

● Издателство: Хеликон 

Спокоен живот с безгрижни дни и чудесно време – това си представяме, когато чуем Прованс. Не така обаче протича първата година на Питър Мейл и съпругата му в новия им дом. Животът им в провинцията ще ги изправи пред безброй предизвикателства – да свикнат с неразбираемия диалект на местните и с резките промени на времето, да се съобразяват с работния график на майсторите, които са наети да ремонтират къщата им и изобщо да се адаптират към техните нрави и обичаи. Ежедневието им се изпъстря с всякакви забавни случки, които ще ни разкрият френския живот отвъд представите ни за него. Ще станем свидетели на състезания с кози, копаене на трюфели, ловуване на дивеч, продажба на редки килими и честно набиране на финанси за местните бюрократи чрез продажба на новогодишни календари. И, разбира се, ще се потопим във великолепната френска кухня и чудесните местни вина.

В този остроумен и сърдечен разказ Питър Мейл ще ни разсмее, ще ни накара да мечтаем и ще ни пренесе от забързаното ни ежедневие в един доста по-бавен начин на живот, в който неизменно ще се влюбим.

3. "Изповедта на Борджиите

♥ Автор: Алиса Паломбо

● Издателство: СофтПРЕС

♥ История за един от най-влиятелните родове в световната история. 

Рим, 1492 г. Родриго Борджия се възкачва на папския престол. Като папа Александър VI той е твърдо решен да превърне Борджиите в най-могъщата династия в Европа, използвайки всичко и всеки – включително собствените си деца. Макар да мечтае за военни подвизи, най-големият син на Родриго – Чезаре, е принуден да заеме място в Римокатолическата църква. Но болката и гневът никога не стихват в сърцето му.

Пристигнала от провинцията като слугиня във Ватикана, младата Магдалена Морети е привлечена от прекрасното лице и тъмното излъчване на Чезаре. Привличане, което заплашва да подкопае не само вярата й в Църквата, а и всяко убеждение, което има от дете.

Скоро войната и сложните игри на съюзниците поставят на изпитание авторитета на папата и животът на Магдалена се оказва преплетен с този на Чезаре. Неволно девойката се превръща в пазител на опасните тайни на Борджиите и пионка в машинациите на мъжа, когото обича. И когато ревността и интригите заплашват да разкъсат прочутото семейство отвътре, безкрайните амбиции на Чезаре му костват непосилно висока цена.

4. "Френският фотограф

♥ Автор: Наташа Лестър

● Издателство: Сиела 

„Френският фотограф“ е роман за свободата – всепоглъщаща, побеждаваща, разкъсваща бодливата тел и обществените норми. Това е завладяваща сага, в която любов, страх и вина се преплитат, оставяйки рани в душите на няколко поколения – рани от войната, които не зарастват и разделят цели семейства дори десетилетия по-късно.

"Войната разкъсва, раздира. Войната разпаря, изкормва. Войната изгаря. Войната разчленява. Войната съсипва." - Сюзън Зонтаг

Има ли право една жена да получи наградата „Пулицър“? След като е минала през ада на Втората световна война, показала е на света ужасите на концлагерите и е дала глас на безименните жертви? Дори тогава, според мнозина от елита на американската журналистика, един от най-добрите военни кореспонденти няма право да получи „Пулицър“, защото е жена.

5. "Всичко, което сме заедно

♥ Автор: Алис Келен

● Издателство: Егмонт-България ♥ Продължението на "Всичко, което сме били". 

Изминали са три години, откакто Лиа се сбогува с Аксел. Макар мечтата ѝ за собствена изложба да е на път да се сбъдне и да заспива в прегръдките на друг, тя все още чертае насън контурите на любовта си към Аксел.

Когато пътищата им отново се пресичат, Лиа трябва да вземе решения, които могат да преобърнат живота ѝ. Защото въпреки всичко, случило се помежду им, спомените са все още там – безценни, непокътнати, красиви. Просмукани в пукнатините на душата ѝ, в рана, която все още кърви.

Защото той е момчето, което тя не може да забрави.

Заради безкрайното море, нощите, пълни със звезди, и музиката на Бийтълс.

Защото понякога просто трябва да послушаш, когато ти казват „остави нещата да се случат“, за да получиш всичко, за което си мечтал.

Продължението на "Всичко, което сме били". 

6. "Важният си ти

♥ Автор: Ема Рийд Таръл

● Издателство: Ера 

Мисли първо за себе си и преобрази живота си

Всички искаме да сме харесвани. Обичаме да подкрепяме и обгрижваме близките си. Раздаваме се, за да се почувстваме значими и оценени - от семейство, приятели, колеги, дори и непознати... Но когато пренебрегваме собствените си потребности, това е проблем. А често дори не го осъзнаваме.

  • Ако ви е трудно да казвате „не“ без чувство на вина;
  • Ако предпочитате да угодите, за да избегнете болезнени разговори и неприятни емоции;
  • Ако сте изморени и стресирани от непрестанната грижа за чуждите нужди, а никога не обръщате внимание на своите…
  • Истината е, че правите лоша услуга и на себе си, и на околните!

За да се радвате на искрени и пълноценни отношения, трябва да се научите да поставяте ясни граници, които да отстоявате. За да можете да се погрижите за останалите, на първо място е нужно да се погрижите за самите себе си.

С помощта на тази лека за четене и разбираемо написана книга от психотерапевт с дългогодишен опит, ще осъзнаете, че е крайно време да помислите за себе си. Авторката представя разнообразните истории на свои пациенти, с които всеки може да се идентифицира. Предлага съвети и техники, чрез които да опознаете своето „Аз“ и да заживеете истински. Разкрива как да спрете да угаждате на другите и да се нагърбвате с проблемите им.

Промяната е във вашите ръце. Започнете да поставяте себе си на първо място, за да преобразите напълно живота си!

7. "Спомен, наречен империя"

 ♥ Автор: Аркади Мартин

● Издателство: Бард 

Посланичката Махит Дзмаре пристига в столицата на империята Тейкскалан, която обхваща безброй звездни системи. Там научава за смъртта на предишния посланик от тяхната малка, но несломимо независима Станция на миньори. Никой обаче не е готов да признае, че тази смърт не се дължи на злополука... или че Махит може да стане следващата жертва.

Тя трябва да се справи със съблазните на империята, да се впусне в свои интриги и да крие опасна технологична тайна, която може да означава края на Станцията... или да я предпази от гибел.

8. "Наполеон Хил моят ментор

 ♥ Автор: Дон Грийн

● Издателство: AMG Publishing 

Запознайте се с двама необикновени души – Наполеон Хил и Дон Грийн

Наполеон Хил е автор на една от най-великите книги за личностно развитие „Мисли и забогатявай“, чиито идеи са основополагащи за всички следващи автори в областта на самоусъвършенстването. Роден е на 26 октомври 1883 г. в град Паунд, в Апалачите, щата Вирджиния. Чрез своите книги Хил успява да предаде не просто теоретично знание, а практически принципи, които променят живота на много хора и ги извеждат на пътя към високите постижения в личния и професионалния живот.

Един от тези хора е Дон Грийн – син на миньор, също роден в град в Апалачите – Стратън, щата Вирджиния. Благодарение на предприемаческия си дух, той поставя началото на първото си бизнес начинание едва на 15-годишна възраст – събира такса от желаещите да видят мечката му – домашен любимец. На 42 години оглавява небанкова финансова институция, а наближавайки 60-годишнината си, Дон приема поста изпълнителен директор на фондация „Наполеон Хил“ и успява да изведе работата на фондацията на ново ниво на успех.

9. "Как Исландия промени света

♥ Автор: Егил Бяртнасон

● Издателство: Ера 

Неразказаната история за това как един малък остров насред Атлантическия океан оформя света от векове

Историята на Исландия започва преди 1200 години, когато един разочарован викингски капитан и безполезният му щурман се натъкнали на земя сред Северния Атлантик. Изведнъж островът вече не бил просто място за гнездене на арктическите птици. Вместо това става дом на нация, чиито дипломати и артисти, моряци и войници, вулкани и цветя, тихо променят земното кълбо завинаги.

Сладкодумно и с чувство за хумор Егил Бяртнасон представя Исландия в необикновена светлина. Той показва ключовата й роля в толкова различни събития като Френската революция, кацането на Луната и основаването на Израел. Отново и отново една скромна нация се озовава на първа линия на историческите събития, оформяйки света такъв, какъвто го познаваме днес.

10. "Имунитетът атакува"

♥ Автор: Иля Смитиенко

● Издателство: Ера 

Имунната система е наш основен защитник, но понякога внезапно се обръща срещу нас. Защо се случва това и какво можем да направим, когато организмът започне да се саморазрушава?

„Имунитетът атакува“ обхваща най-актуалните знания по темата, за да помогне на хората да живеят по-комфортно и да разберат по-добре заболяването си или това на техните близки. Доктор Смитиенко отсява заблудите и поднася по достъпен начин единствено обективна и достоверна информация за най-често срещаните автоимунни заболявания. Специалистът разкрива как да ги разпознаете и информира за най-модерните лечения и режими, като се уповава на последните данни и открития. Отговаря на най-належащите въпроси, свързани с:

  • начина ви на хранене и на живот;
  • митовете и фактите относно ваксините;
  • ефективността на различните медикаменти и правилното им приложение;
  • автоимунните болести при децата.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Новите заглавия за седмицата 18.10.2021 - 24.10.2021

Новите заглавия за седмицата 18.10.2021 - 24.10.2021

1. "Стъкленият хотел" ♥ Автор: Емили Сейнт Джон Мандел ● Издателство: Сиела Винсънт работи в луксозния хотел „Кайет“, петзвездно убежище на усамотен ост 1. "Стъкленият хотел" ♥ Автор: Емили Сейнт Джон Мандел ● Издателство: Сиела Винсънт работи в луксозния хотел „Кайет“, петзвездно убежище на усамотен ост 2021-10-25T13:49:47+03:00 Новите заглавия за седмицата 18.10.2021 - 24.10.2021

<h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617670ee9999b.jpeg" class="alignleft" width="200" height="294" />1.&nbsp;<span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/stakleniyat-hotel">Стъкленият хотел</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Емили Сейнт Джон Мандел </span></p> <p><span>●&nbsp;Издателство: Сиела&nbsp;</span></p> <p><span>Винсънт работи в луксозния хотел &bdquo;Кайет&ldquo;, петзвездно убежище на усамотен остров. Една нощ съдбата ѝ взема неочакван обрат, който я среща с уважавания инвеститор Джонатан Алкайтис. Същата нощ някой оставя енигматична и зловеща заплаха върху стъклената стена на лобито: &bdquo;Защо не преглътнеш натрошено стъкло&ldquo;. На острова, където богатите бягат от света, някой знае истината за Алкайтис.</span><br /><br /><span>Знае, че високо над Манхатън, в своя замък от стъкло и бетон, много над дребните мечти за успех на обикновените хора, Алкайтис гради мащабна финансова пирамида. Знае, че шепа добре платени служители си затварят очите пред истината. Докато не става прекалено късно.</span><br /><br /><span>Измамната схема рухва, разорява мнозина и унищожава живота на наивниците, които години наред са се радвали на солидни приходи и са смятали бъдещето си за осигурено.</span><br /><br /><span>Винсънт, която след онази повратна нощ в хотела е негова любовница, отново е на кръстопът. И изборът ѝ ще я отведе много далеч от златната клетка на Алкайтис.</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617671ff7f736.jpeg" class="alignleft" width="200" height="308" />2.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/edna-godina-v-provans">Една година в Прованс</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Питър Мейл </span></p> <p><span>● Издателство: Хеликон&nbsp;</span></p> <p><span>Спокоен живот с безгрижни дни и чудесно време &ndash; това си представяме, когато чуем Прованс. Не така обаче протича първата година на Питър Мейл и съпругата му в новия им дом. Животът им в провинцията ще ги изправи пред безброй предизвикателства &ndash; да свикнат с неразбираемия диалект на местните и с резките промени на времето, да се съобразяват с работния график на майсторите, които са наети да ремонтират къщата им и изобщо да се адаптират към техните нрави и обичаи. Ежедневието им се изпъстря с всякакви забавни случки, които ще ни разкрият френския живот отвъд представите ни за него. Ще станем свидетели на състезания с кози, копаене на трюфели, ловуване на дивеч, продажба на редки килими и честно набиране на финанси за местните бюрократи чрез продажба на новогодишни календари. И, разбира се, ще се потопим във великолепната френска кухня и чудесните местни вина.</span></p> <p><span>В този остроумен и сърдечен разказ Питър Мейл ще ни разсмее, ще ни накара да мечтаем и ще ни пренесе от забързаното ни ежедневие в един доста по-бавен начин на живот, в който неизменно ще се влюбим.</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-6176725e671a1.jpeg" class="alignleft" width="200" height="308" />3.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/izpovedta-na-bordjiite">Изповедта на Борджиите</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Алиса Паломбо </span></p> <p><span>● Издателство: СофтПРЕС </span></p> <p><span>&hearts; История за един от най-влиятелните родове в световната история.&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Рим, 1492 г.</strong>&nbsp;Родриго Борджия се възкачва на папския престол. Като папа Александър VI той е твърдо решен да превърне Борджиите в най-могъщата династия в Европа, използвайки всичко и всеки &ndash; включително собствените си деца. Макар да мечтае за военни подвизи, най-големият син на Родриго &ndash; Чезаре, е принуден да заеме място в Римокатолическата църква. Но болката и гневът никога не стихват в сърцето му.</span></p> <p><span>Пристигнала от провинцията като слугиня във Ватикана, младата Магдалена Морети е привлечена от прекрасното лице и тъмното излъчване на Чезаре. Привличане, което заплашва да подкопае не само вярата й в Църквата, а и всяко убеждение, което има от дете.</span></p> <p><span>Скоро войната и сложните игри на съюзниците поставят на изпитание авторитета на папата и животът на Магдалена се оказва преплетен с този на Чезаре. Неволно девойката се превръща в пазител на опасните тайни на Борджиите и пионка в машинациите на мъжа, когото обича. И когато ревността и интригите заплашват да разкъсат прочутото семейство отвътре, безкрайните амбиции на Чезаре му костват непосилно висока цена.</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617672bd05fb6.jpeg" class="alignleft" width="200" height="295" />4.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/frenskiyat-fotograf">Френският фотограф</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Наташа Лестър </span></p> <p><span>● Издателство: Сиела&nbsp;</span></p> <p><span><strong>&bdquo;Френският фотограф&ldquo;&nbsp;</strong>е роман за свободата &ndash; всепоглъщаща, побеждаваща, разкъсваща бодливата тел и обществените норми. Това е завладяваща сага, в която любов, страх и вина се преплитат, оставяйки рани в душите на няколко поколения &ndash; рани от войната, които не зарастват и разделят цели семейства дори десетилетия по-късно.</span></p> <p><span><em>"Войната разкъсва, раздира. Войната разпаря, изкормва. Войната изгаря. Войната разчленява. Войната съсипва." -&nbsp;</em></span><span><strong><em>Сюзън Зонтаг</em></strong></span></p> <p><span>Има ли право една жена да получи наградата&nbsp;<strong>&bdquo;Пулицър&ldquo;</strong>? След като е минала през ада на Втората световна война, показала е на света ужасите на концлагерите и е дала глас на безименните жертви? Дори тогава, според мнозина от елита на американската журналистика, един от най-добрите военни кореспонденти няма право да получи &bdquo;Пулицър&ldquo;, защото е жена.</span></p> <h3><span>5.&nbsp;</span><span><span style="text-decoration: underline;"><strong>"<a href="https://zagadkata.eu/product/vsichko-koeto-sme-zaedno"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61767304259fa.jpeg" class="alignleft" width="200" height="306" />Всичко, което сме заедно</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Алис Келен </span></p> <p><span>● Издателство: Егмонт-България &hearts; Продължението на&nbsp;"Всичко, което сме били".&nbsp;</span></p> <p><span>Изминали са три години, откакто Лиа се сбогува с Аксел. Макар мечтата ѝ за собствена изложба да е на път да се сбъдне и да заспива в прегръдките на друг, тя все още чертае насън контурите на любовта си към Аксел.</span></p> <p><span>Когато пътищата им отново се пресичат, Лиа трябва да вземе решения, които могат да преобърнат живота ѝ. Защото въпреки всичко, случило се помежду им, спомените са все още там &ndash; безценни, непокътнати, красиви. Просмукани в пукнатините на душата ѝ, в рана, която все още кърви.</span></p> <p><span>Защото той е момчето, което тя не може да забрави.</span></p> <p><span>Заради безкрайното море, нощите, пълни със звезди, и музиката на Бийтълс.</span></p> <p><span>Защото понякога просто трябва да послушаш, когато ти казват &bdquo;остави нещата да се случат&ldquo;, за да получиш всичко, за което си мечтал.</span></p> <p><span>Продължението на&nbsp;"Всичко, което сме били".&nbsp;</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61768383d7b69.jpeg" class="alignleft" width="200" height="308" />6.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/vajniyat-si-ti">Важният си ти</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Ема Рийд Таръл</span></p> <p><span> ● Издателство: Ера&nbsp;</span></p> <p><span><em><strong>Мисли първо за себе си и преобрази живота си</strong></em></span></p> <p><span>Всички искаме да сме харесвани. Обичаме да подкрепяме и обгрижваме близките си. Раздаваме се, за да се почувстваме значими и оценени - от семейство, приятели, колеги, дори и непознати... Но когато пренебрегваме собствените си потребности, това е проблем. А често дори не го осъзнаваме.</span></p> <ul> <li><span>Ако ви е трудно да казвате &bdquo;не&ldquo; без чувство на вина;</span></li> <li><span>Ако предпочитате да угодите, за да избегнете болезнени разговори и неприятни емоции;</span></li> <li><span>Ако сте изморени и стресирани от непрестанната грижа за чуждите нужди, а никога не обръщате внимание на своите&hellip;</span></li> <li><span>Истината е, че правите лоша услуга и на себе си, и на околните!</span></li> </ul> <p><span>За да се радвате на искрени и пълноценни отношения, трябва да се научите да поставяте ясни граници, които да отстоявате. За да можете да се погрижите за останалите, на първо място е нужно да се погрижите за самите себе си.</span></p> <p><span>С помощта на тази лека за четене и разбираемо написана книга от психотерапевт с дългогодишен опит, ще осъзнаете, че е крайно време да помислите за себе си. Авторката представя разнообразните истории на свои пациенти, с които всеки може да се идентифицира. Предлага съвети и техники, чрез които да опознаете своето &bdquo;Аз&ldquo; и да заживеете истински. Разкрива как да спрете да угаждате на другите и да се нагърбвате с проблемите им.</span></p> <p><span>Промяната е във вашите ръце. Започнете да поставяте себе си на първо място, за да преобразите напълно живота си!</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617683d6d3abc.jpeg" width="193" height="305" class="alignleft" />7.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/spomen-narechen-imperiya">Спомен, наречен империя</a></strong></span>"</span></h3> <p><span>&nbsp;&hearts; Автор: Аркади Мартин </span></p> <p><span>● Издателство: Бард<a href="https://www.ozone.bg/bard/"></a>&nbsp;</span></p> <p><span>Посланичката&nbsp;<strong>Махит Дзмаре</strong>&nbsp;пристига в столицата на империята Тейкскалан, която обхваща безброй звездни системи. Там научава за смъртта на предишния посланик от тяхната малка, но несломимо независима Станция на миньори. Никой обаче не е готов да признае, че тази смърт не се дължи на злополука... или че Махит може да стане следващата жертва.</span></p> <p><span>Тя трябва да се справи със съблазните на империята, да се впусне в свои интриги и да крие опасна технологична тайна, която може да означава края на Станцията... или да я предпази от гибел.</span></p> <p><span></span></p> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617684269e1bf.jpeg" class="alignleft" width="200" height="289" />8. "<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/napoleon-hil-moyat-mentor">Наполеон Хил моят ментор</a></strong></span>"&nbsp;<br /><span></span></h3> <p><span>&nbsp;&hearts; Автор: Дон Грийн</span></p> <p><span> ● Издателство: AMG Publishing&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Запознайте се с двама необикновени души &ndash; Наполеон Хил и Дон Грийн</strong></span></p> <p><span>Наполеон Хил&nbsp;е автор на една от най-великите книги за личностно развитие&nbsp;&bdquo;Мисли и забогатявай&ldquo;, чиито идеи са основополагащи за всички следващи автори в областта на самоусъвършенстването. Роден е на 26 октомври 1883 г. в град Паунд, в Апалачите, щата Вирджиния. Чрез своите книги Хил успява да предаде не просто теоретично знание, а практически принципи, които променят живота на много хора и ги извеждат на пътя към високите постижения в личния и професионалния живот.</span></p> <p><span>Един от тези хора е&nbsp;<strong>Дон Грийн</strong>&nbsp;&ndash; син на миньор, също роден в град в Апалачите &ndash; Стратън, щата Вирджиния. Благодарение на предприемаческия си дух, той поставя началото на първото си бизнес начинание едва на 15-годишна възраст &ndash; събира такса от желаещите да видят мечката му &ndash; домашен любимец. На 42 години оглавява небанкова финансова институция, а наближавайки 60-годишнината си, Дон приема поста изпълнителен директор на фондация &bdquo;Наполеон Хил&ldquo; и успява да изведе работата на фондацията на ново ниво на успех.</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-6176849070d2c.jpeg" class="alignleft" width="200" height="304" />9.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kak-islandiya-promeni-sveta">Как Исландия промени света</a></strong></span>"&nbsp;</span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Егил Бяртнасон</span></p> <p><span> ● Издателство: Ера&nbsp;</span></p> <p><span>Неразказаната история за това как един малък остров насред Атлантическия океан оформя света от векове</span></p> <p><span>Историята на Исландия започва преди 1200 години, когато един разочарован викингски капитан и безполезният му щурман се натъкнали на земя сред Северния Атлантик. Изведнъж островът вече не бил просто място за гнездене на арктическите птици. Вместо това става дом на нация, чиито дипломати и артисти, моряци и войници, вулкани и цветя, тихо променят земното кълбо завинаги.</span></p> <p><span>Сладкодумно и с чувство за хумор Егил Бяртнасон представя Исландия в необикновена светлина. Той показва ключовата й роля в толкова различни събития като Френската революция, кацането на Луната и основаването на Израел. Отново и отново една скромна нация се озовава на първа линия на историческите събития, оформяйки света такъв, какъвто го познаваме днес.</span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-617684d7adbd2.jpeg" class="alignleft" width="201" height="310" />10.&nbsp;</span><span>"<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/imunitetat-atakuva">Имунитетът атакува</a></strong></span>"</span></h3> <p><span> &hearts; Автор: Иля Смитиенко</span></p> <p><span> ● Издателство: Ера&nbsp;</span></p> <p><span>Имунната система е наш основен защитник, но понякога внезапно се обръща срещу нас. Защо се случва това и какво можем да направим, когато организмът започне да се саморазрушава?</span></p> <p><span><strong>&bdquo;Имунитетът атакува&ldquo;&nbsp;</strong>обхваща най-актуалните знания по темата, за да помогне на хората да живеят по-комфортно и да разберат по-добре заболяването си или това на техните близки. Доктор Смитиенко отсява заблудите и поднася по достъпен начин единствено обективна и достоверна информация за най-често срещаните автоимунни заболявания. Специалистът разкрива как да ги разпознаете и информира за най-модерните лечения и режими, като се уповава на последните данни и открития. Отговаря на най-належащите въпроси, свързани с:</span></p> <ul> <li><span>начина ви на хранене и на живот;</span></li> <li><span>митовете и фактите относно ваксините;</span></li> <li><span>ефективността на различните медикаменти и правилното им приложение;</span></li> <li><span>автоимунните болести при децата.</span></li> </ul>

Сравнение на продукти