Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Oct/18/2021

Новите заглавия за седмицата 11.10.2021 - 17.10.2021

1. Изворът на младостта

♥ Автор: Свен Вьолпел

● Издателство: Изток-Запад

Откакто свят светува, хората търсят извора на вечната младост. Бестселъровият автор и експерт по стареенето Свен Вьолпел разкрива как да съхраним физическото и духовното си здраве и да се предпазим от болестите на цивилизацията, като инфаркт, диабет, белодробни и онкологични заболявания. Той разглежда седем фактора, които са изключително важни за нашето здраве и оттам – за процеса на остаряване.

Вътрешната нагласа, храненето, движението, сънят, дишането, почивката и социалните контакти – това са основните елементи, съставящи формулата на младостта. Остаряването с достойнство е най-голямото желание на всеки. И само от нас зависи да направим дребни промени в начина си на живот сега, за да останем бодри и жизнени до дълбока старост. Годините са само число, ако сме открили формулата на вечната младост.

2. Как да повишим имунитета си без лекари и лекарства

♥ Автор: Андрей Миронов 

● Издателство: Паритет 

В тази проста и разбираема книга авторът обяснява подробно как функционира имунната система, как работи, какви фактори могат да причинят здравословни проблеми и също така ни казва какво можем да предприемем, за да се погрижим за себе си. Следвайки съветите, ще излекувате тялото и душата си ден след ден и в резултат на това ще укрепите имунитета. Вие сами няма да забележите как ще намалите наднорменото тегло, кръвното налягането, ще увеличите жизнения си тонус. Никога не е късно да се заемете със себе си и здравето си и не отлагайте този процес до понеделник или до Нова година. Започнете сега!

3. Как да останем млади и енергични?

♥ Автор: Лиз Бурбо

● Издателство: Enthusiast 

Много хора питат Лиз Бурбо какво прави, за да изглежда толкова млада, и как така не губи неизчерпаемата си енергия с възрастта. В тази книга тя разкрива своите тайни за здраве, душевно спокойствие и дълголетие, които са приложими за хора на всяка възраст. Като показва как да зареждате с енергия не само тялото, но и ума и душата си, Лиз Бурбо оборва широко разпространените представи за остаряването и доказва, че с осъзнаване и вътрешна работа всяка следваща година от живота ви може да бъде изпълнена с повече радост и смисъл.

Тази книга е за всички, независимо от възрастта и пола. Тя предлага ясни и прости методи за това:

  • как да забавите стареенето на физическо, емоционално и ментално ниво;
  • как да възстановите изгубената си енергия;
  • как да съхраните и увеличите естествената си енергия;
  • как да се вслушвате в нуждите си;
  • как да изпитвате по-малко стрес и емоции, които са основни причини за загубата на енергия и преждевременното стареене.

Всекидневното прилагане на тези конкретни действия на практика ще ви позволи да останете в добра физическа форма и да запазите духовна хармония с нещата, които ви заобикалят.

4. Как работи тялото

♥ Автор: Колектив 

● Издателство: Книгомания 

Най-опростеният и най-добре онагледен пътеводител за човешкото тяло, издаван някога!Автомобилът, пералната машина, компютърните игри – всички те имат инструкции за ползване. А ние – не. Тази книга ни предлага точно това – лесно разбираеми указания за употреба. Как разбираме, че сме гладни? Защо ни се свива стомахът, когато сме нервни? И защо телата ни се развалят – храносмилането ни става лошо, зрението ни отслабва и имаме алергии?

С интересни факти и ясни илюстрации „Как работи тялото“ разбулва загадките на сложните процеси, които ни поддържат живи и здрави в играта, наречена живот.

5. Уроци за успеха. 17 принципа за личен успех чрез действие и позитивно отношение от Наполеон Хил" 

♥ Автор: Наполеон Хил

● Издателство: Хеликон 

Наръчник за успешен живот, събрал известните 17 принципа за личен успех чрез действие и позитивно отношение на Наполеон Хил.

Искате да бъдете успешни във всяко начинание, а ви се струва, че винаги другите знаят някоя тайна съставка, а вие не. Че късметът е на тяхна страна. Казвате си: „Само ако имаше наръчник с рецепти за успех, щях да се справям по-добре.“

6. Легендата за Слийпи Холоу и други мрачни истории

♥ Автор: Колектив

● Издателство: Асеневци 

Нещо зло дебне в мрака...

Надникнете зад завесата на здрача и разберете защо това, от което трябва да се страхуваме най-много, сме ние самите. В този сборник ще се срещнете с четири бележити и смразяващи кръвта разказа: „Легендата за Слийпи Холоу“ и „Дяволът и Том Уокър“ на Уошингтън Ървинг, „Ужас“ на Джон Беруик Харууд и „Вампирът“ на Джон Уилям Полидори.

7. Обрат в играта

♥ Автор: Нийл Шустърман

● Издателство: Orange Books 

Нужен е само един сблъсък на футболното игрище и внезапно животът на Аш вече не изглежда точно по начина, по който си го спомня. Колкото и невъзможно да изглежда това, сблъсъкът го изпраща в друго измерение, и той продължава да подскача между светове, които приличат на неговия, но не съвсем.

В началото промените в неговия свят са малки, но бързо излизат от контрол, когато се озовава във вселени, където има всичко, което някога е искал, такива, в които обществото е останало в капана на миналото, или такива, в които открива, че той самият е някой напълно непознат.

И ако Аш не внимава, светът, който се опитва да опознае по-добре, може да престане да съществува.

8. Пробуждане (Сърцето на дракона 1)

♥ Автор: Нора Робъртс

● Издателство: Хермес 

Когато е малка, бащата на Брийн ѝ разказва приказки за вълшебни места. За свят с две луни и храбри воини, за магически създания и вековни традиции.

Днес Брийн е тревожна млада жена с огромен студентски дълг и работа, която мрази. Един ден тя разбира, че още преди баща ѝ да изчезне от живота ѝ, той е разкрил банкова сметка на нейно име. И в сметката има почти четири милиона долара, които майка ѝ е крила от нея. Подобно състояние може да промени живота на Брийн. Но тя не знае, че използвайки част от него за дълго жадувано пътуване до Ирландия, ще намери отговори на въпроси, които дори не е подозирала, че иска да зададе.

Тук тя ще научи кой е мъжът със сребристи коси, който я преследва от известно време. И защо чува гласа му да шепти в главата ѝ: „Ела си у дома, Брийн Шивон. Време е да си дойдеш у дома“. А също и защо сънува дракони. И че през магичен портал, който ще я отведе в земята на феите, я чака истинската ѝ съдба.

9. Комарджията

♥ Автор: Дейвид Балдачи

● Издателство: Обсидиан 

Рино, Невада, 1949 г. След като е доказал, че е невинен и е излязъл от затвора, Алойшъс Арчър се нуждае от ново начало. Затова се отправя към Западното крайбрежие, където според слуховете човек може да спечели много пари, стига да е трудолюбив, късметлия или престъпник. Или и трите едновременно. По пътя си той се отбива в казино в Невада, където се запознава с очарователната Либърти Калахан. Двамата потеглят на пътешествие, изпълнено с опасности и изненади, защото не само Арчър крие тайни от миналото си.

Бей Таун, Калифорния. В този град, смятан от мнозина за Рай на Земята, Арчър открива Уили Даш, легендарен частен детектив, при когото иска да изучи занаята. И скоро е натоварен със задачата да разследва кой се опитва да манипулира местните избори. В два последователни дни в елитен клуб в града са убити двама души, които не са свързани по никакъв начин. Или поне така изглежда.

Оказва се, че бляскавият Бей Таун лесно може да се превърне в лобното място на Арчър.

10. Призори в неделя

♥ Автор: Ники Френч

● Издателство: AMG Publishing 

Ще успее ли Фрида Клайн да защити тези, които обича?

Психотерапевт с добра практика, любител на Лондон, човек с принципи, консултант на полицията - Фрида Клайн е много неща. А сега тя за пореден път се озовава в центъра на ужасяващ криминален случай. Мъртво тяло е открито под дъските на пода... в собствената ѝ къща. И това е само началото.

Фрида е убедена кой стои зад кървавото послание, но опасността дебне от неподозирани места. Броят на жертвите расте, а с него и усещането, че нещо не се връзва. Докато убиецът предприема следващите си ходове, старият живот на Клайн все повече изглежда като мъгляв сън. Полицията е объркана в заплетените събития, а Фрида осъзнава, че ще трябва да спре убиеца, преди той да стигне до любимите ѝ хора... и преди да е станало късно.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Новите заглавия за седмицата 11.10.2021 - 17.10.2021

Новите заглавия за седмицата 11.10.2021 - 17.10.2021

1. Изворът на младостта♥ Автор: Свен Вьолпел● Издателство: Изток-ЗападОткакто свят светува, хората търсят извора на вечната младост. Бестселъровият авто 1. Изворът на младостта♥ Автор: Свен Вьолпел● Издателство: Изток-ЗападОткакто свят светува, хората търсят извора на вечната младост. Бестселъровият авто 2021-10-25T13:55:48+03:00 Новите заглавия за седмицата 11.10.2021 - 17.10.2021

<h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d37c11119a.jpeg" width="200" height="308" class="alignleft" /><strong>1.&nbsp;</strong><a href="https://zagadkata.eu/product/izvorat-na-mladostta"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Изворът на младостта</strong></span></a></h3> <p><span>&hearts; Автор: Свен Вьолпел</span></p> <p><span>● Издателство: Изток-Запад</span></p> <p><span>Откакто свят светува, хората търсят извора на вечната младост. Бестселъровият автор и експерт по стареенето&nbsp;<strong>Свен Вьолпел</strong>&nbsp;разкрива как да съхраним физическото и духовното си здраве и да се предпазим от болестите на цивилизацията, като инфаркт, диабет, белодробни и онкологични заболявания. Той разглежда седем фактора, които са изключително важни за нашето здраве и оттам &ndash; за процеса на остаряване.</span></p> <p><span>Вътрешната нагласа, храненето, движението, сънят, дишането, почивката и социалните контакти &ndash; това са основните елементи, съставящи формулата на младостта. Остаряването с достойнство е най-голямото желание на всеки. И само от нас зависи да направим дребни промени в начина си на живот сега, за да останем бодри и жизнени до дълбока старост. Годините са само число, ако сме открили формулата на вечната младост.</span></p> <p><span></span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d5551a175b.jpeg" class="alignleft" width="201" height="268" /><strong>2.&nbsp;</strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kak-da-povishim-imuniteta-si-bez-lekari-i-lekarstva"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Как да повишим имунитета си без лекари и лекарства</strong></span></a></span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Андрей Миронов&nbsp; </span></p> <p><span>● Издателство: Паритет&nbsp;</span></p> <p><span>В тази проста и разбираема книга авторът обяснява подробно как функционира имунната система, как работи, какви фактори могат да причинят здравословни проблеми и също така ни казва какво можем да предприемем, за да се погрижим за себе си. Следвайки съветите, ще излекувате тялото и душата си ден след ден и в резултат на това ще укрепите имунитета. Вие сами няма да забележите как ще намалите наднорменото тегло, кръвното налягането, ще увеличите жизнения си тонус. Никога не е късно да се заемете със себе си и здравето си и не отлагайте този процес до понеделник или до Нова година. Започнете сега!</span></p> <p><span></span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d56272c83a.jpeg" class="alignleft" width="200" height="289" /><strong>3.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/kak-da-ostanem-mladi-i-energichni"><span style="text-decoration: underline;">Как да останем млади и енергични?</span></a></strong></span></h3> <p><span>&hearts; Автор: Лиз Бурбо </span></p> <p><span>● Издателство: Enthusiast&nbsp;</span></p> <p><span>Много хора питат&nbsp;<strong>Лиз Бурбо</strong><a href="https://www.ozone.bg/author-liz-burbo/" target="_blank" rel="noopener"><strong></strong></a>&nbsp;какво прави, за да изглежда толкова млада, и как така не губи неизчерпаемата си енергия с възрастта. В тази книга тя разкрива своите тайни за здраве, душевно спокойствие и дълголетие, които са приложими за хора на всяка възраст. Като показва как да зареждате с енергия не само тялото, но и ума и душата си,&nbsp;<strong>Лиз Бурбо</strong>&nbsp;оборва широко разпространените представи за остаряването и доказва, че с осъзнаване и вътрешна работа всяка следваща година от живота ви може да бъде изпълнена с повече радост и смисъл.</span></p> <p><span><strong>Тази книга е за всички, независимо от възрастта и пола. Тя предлага ясни и прости методи за това:</strong></span></p> <ul> <li><span>как да забавите стареенето на физическо, емоционално и ментално ниво;</span></li> <li><span>как да възстановите изгубената си енергия;</span></li> <li><span>как да съхраните и увеличите естествената си енергия;</span></li> <li><span>как да се вслушвате в нуждите си;</span></li> <li><span>как да изпитвате по-малко стрес и емоции, които са основни причини за загубата на енергия и преждевременното стареене.</span></li> </ul> <p><span>Всекидневното прилагане на тези конкретни действия на практика ще ви позволи да останете в добра физическа форма и да запазите духовна хармония с нещата, които ви заобикалят.</span></p> <p><span></span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d568cea887.jpeg" width="200" height="238" class="alignleft" /><strong>4.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/kak-raboti-tyaloto"><span style="text-decoration: underline;">Как работи тялото</span></a></strong></span></h3> <p><span>&hearts;&nbsp;Автор: Колектив&nbsp;</span></p> <p><span>●&nbsp;Издателство: Книгомания&nbsp;</span></p> <p>Най-опростеният и най-добре онагледен пътеводител за човешкото тяло, издаван някога!Автомобилът, пералната машина, компютърните игри &ndash; всички те имат инструкции за ползване. А ние &ndash; не. Тази книга ни предлага точно това &ndash; лесно разбираеми указания за употреба.&nbsp;<span>Как разбираме, че сме гладни? Защо ни се свива стомахът, когато сме нервни? И защо телата ни се развалят &ndash; храносмилането ни става лошо, зрението ни отслабва и имаме алергии?</span><br /><br /><span>С интересни факти и ясни илюстрации&nbsp;<strong>&bdquo;Как работи тялото&ldquo;</strong>&nbsp;разбулва загадките на сложните процеси, които ни поддържат живи и здрави в играта, наречена живот.</span></p> <p><span></span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d578390e2e.jpeg" class="alignleft" width="179" height="275" /><strong>5.&nbsp;</strong></span><a href="https://zagadkata.eu/product/uroci-za-uspeha-17-principa-za-lichen-uspeh-chrez-deystvie-i-pozitivno-otnoshenie-ot-napoleon-hil"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Уроци за успеха. 17 принципа за личен успех чрез действие и позитивно отношение от Наполеон Хил"&nbsp;</strong></span></a></h3> <p><span>&hearts; Автор: Наполеон Хил </span></p> <p><span>● Издателство: Хеликон&nbsp;</span></p> <p><span>Наръчник за успешен живот, събрал известните 17 принципа за личен успех чрез действие и позитивно отношение на Наполеон Хил.</span></p> <p><span>Искате да бъдете успешни във всяко начинание, а ви се струва, че винаги другите знаят някоя тайна съставка, а вие не. Че късметът е на тяхна страна. Казвате си: &bdquo;Само ако имаше наръчник с рецепти за успех, щях да се справям по-добре.&ldquo;</span></p> <p><span></span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d57fe9b01a.jpeg" width="200" height="280" class="alignleft" /></span><strong></strong></p> <h3><strong>6.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/legendata-za-sliypi-holou-i-drugi-mrachni-istorii"><span>Легендата за Слийпи Холоу и други мрачни истории</span></a></strong><br /><span></span></h3> <p><span> &hearts; Автор: Колектив</span></p> <p><span> ● Издателство: Асеневци&nbsp;</span></p> <p><span><em><strong>Нещо зло дебне в мрака...</strong></em></span></p> <p><span>Надникнете зад завесата на здрача и разберете защо това, от което трябва да се страхуваме най-много, сме ние самите. В този сборник ще се срещнете с четири бележити и смразяващи кръвта разказа: &bdquo;Легендата за Слийпи Холоу&ldquo; и &bdquo;Дяволът и Том Уокър&ldquo; на Уошингтън Ървинг, &bdquo;Ужас&ldquo; на Джон Беруик Харууд и &bdquo;Вампирът&ldquo; на Джон Уилям Полидори.</span></p> <p><span></span></p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d585cd8cde.jpeg" class="alignleft" width="200" height="308" /><strong>7.</strong>&nbsp;</span><a href="https://zagadkata.eu/product/obrat-v-igrata"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Обрат в играта</strong></span></a></h3> <p><span> &hearts; Автор: Нийл Шустърман</span></p> <p><span> ● Издателство: Orange Books&nbsp;</span></p> <p><span>Нужен е само един сблъсък на футболното игрище и внезапно животът на Аш вече не изглежда точно по начина, по който си го спомня. Колкото и невъзможно да изглежда това, сблъсъкът го изпраща в друго измерение, и той продължава да подскача между светове, които приличат на неговия, но не съвсем.</span><br /><br /><span>В началото промените в неговия свят са малки, но бързо излизат от контрол, когато се озовава във вселени, където има всичко, което някога е искал, такива, в които обществото е останало в капана на миналото, или такива, в които открива, че той самият е някой напълно непознат.</span><br /><br /><span>И ако Аш не внимава, светът, който се опитва да опознае по-добре, може да престане да съществува.</span></p> <h3><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d58ca5bf32.jpeg" class="alignleft" width="200" height="307" />8.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/probujdane-sarceto-na-drakona-1"><span style="text-decoration: underline;">Пробуждане (Сърцето на дракона 1)</span></a></strong></h3> <p><span> &hearts; Автор: Нора Робъртс </span></p> <p><span>● Издателство: Хермес&nbsp;</span></p> <p><span>Когато е малка, бащата на&nbsp;<strong>Брийн</strong>&nbsp;ѝ разказва приказки за вълшебни места. За свят с две луни и храбри воини, за магически създания и вековни традиции.</span></p> <p><span>Днес Брийн е тревожна млада жена с огромен студентски дълг и работа, която мрази. Един ден тя разбира, че още преди баща ѝ да изчезне от живота ѝ, той е разкрил банкова сметка на нейно име. И в сметката има почти четири милиона долара, които майка ѝ е крила от нея. Подобно състояние може да промени живота на Брийн. Но тя не знае, че използвайки част от него за дълго жадувано пътуване до Ирландия, ще намери отговори на въпроси, които дори не е подозирала, че иска да зададе.</span></p> <p><span>Тук тя ще научи кой е мъжът със сребристи коси, който я преследва от известно време. И защо чува гласа му да шепти в главата ѝ:&nbsp;<em>&bdquo;Ела си у дома, Брийн Шивон. Време е да си дойдеш у дома&ldquo;</em>. А също и защо сънува дракони. И че през магичен портал, който ще я отведе в земята на феите, я чака истинската ѝ съдба.</span></p> <h3><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d597235010.jpeg" width="199" height="302" class="alignleft" />9.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/komardjiyata"><span style="text-decoration: underline;">Комарджията</span></a></strong></h3> <p><span> &hearts; Автор: Дейвид Балдачи</span></p> <p><span> ● Издателство: Обсидиан&nbsp;</span></p> <p><span>Рино, Невада, 1949 г. След като е доказал, че е невинен и е излязъл от затвора, Алойшъс Арчър се нуждае от ново начало. Затова се отправя към Западното крайбрежие, където според слуховете човек може да спечели много пари, стига да е трудолюбив, късметлия или престъпник. Или и трите едновременно. По пътя си той се отбива в казино в Невада, където се запознава с очарователната Либърти Калахан. Двамата потеглят на пътешествие, изпълнено с опасности и изненади, защото не само Арчър крие тайни от миналото си.</span></p> <p><span>Бей Таун, Калифорния. В този град, смятан от мнозина за Рай на Земята, Арчър открива Уили Даш, легендарен частен детектив, при когото иска да изучи занаята. И скоро е натоварен със задачата да разследва кой се опитва да манипулира местните избори. В два последователни дни в елитен клуб в града са убити двама души, които не са свързани по никакъв начин. Или поне така изглежда.</span></p> <p><span>Оказва се, че бляскавият Бей Таун лесно може да се превърне в лобното място на Арчър.</span></p> <h3><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-616d59d60ab5b.jpeg" class="alignleft" width="200" height="289" />10.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/prizori-v-nedelya"><span style="text-decoration: underline;">Призори в неделя</span></a></strong></h3> <p><span> &hearts; Автор: Ники Френч </span></p> <p><span>● Издателство: AMG Publishing&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Ще успее ли Фрида Клайн да защити тези, които обича?</strong></span></p> <p><span>Психотерапевт с добра практика, любител на Лондон, човек с принципи, консултант на полицията -&nbsp;<strong>Фрида Клайн</strong>&nbsp;е много неща. А сега тя за пореден път се озовава в центъра на ужасяващ криминален случай. Мъртво тяло е открито под дъските на пода... в собствената ѝ къща. И това е само началото.</span></p> <p><span><strong>Фрида</strong>&nbsp;е убедена кой стои зад кървавото послание, но опасността дебне от неподозирани места. Броят на жертвите расте, а с него и усещането, че нещо не се връзва. Докато убиецът предприема следващите си ходове, старият живот на Клайн все повече изглежда като мъгляв сън. Полицията е объркана в заплетените събития, а Фрида осъзнава, че ще трябва да спре убиеца, преди той да стигне до любимите ѝ хора... и преди да е станало късно.</span></p>

Сравнение на продукти