Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Oct/15/2021

Новите заглавия, за седмицата 04.10.21 - 10.10.21

1. Опашката на скорпиона

♥ Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

● Издателство: Бард 

Ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство!

Случаят отново ни среща с двете дебютантки от трилъра „Стари кости“ - археоложката Нора Кели и ФБР агентката Кори Суонсън. Те ще се заровят в разрешаването на случай, който бързо се превръща в кошмар.

В мазе на стара къща в далечен призрачен миньорски град в Ню Мексико е намерено мумифицирано тяло на над половин век. Кори трябва да определи самоличността на мъртвеца и причината за смъртта. Тя моли Нора Кели за помощ и двете откриват нещо смайващо: очевидно покойният е умрял в агония. Тялото му е в поза на зародиш, кожата се бели на ивици, а лицето е застинало в изкривена от ужас гримаса.

У трупа намират скрит златен кръст от XVI в. с огромна стойност.

Нора и Кори отварят врата към ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство. Свят, който е свързан с един от най-плашещите и върховни мигове в американската история – успешното завършване на проекта „Манхатън“.

2. Корона от корал и перли

♥ Автор: Мара Ръдърфорд

● Издателство: Емас 

С дебютния си роман „Корона от корал и перли“ Мара Ръдърфорд поставя началото на своята изключително оригинална поредица, изтъкана от легенди, тайни, вярност и една сестринска връзка, по-силна от океанския прибой.

Сред океанския народ на Вариния женската красота е на особена почит. Старейшините избират най-красивото момиче от всяко поколение, за да го отпратят към забранените брегове на сушата за невеста на принца на Илара. Иларското владичество налага на варинците да живеят бедно, но във водите под колибите им се крият богатства – вълшебни розови перли, най-ценните от които са в близост до смъртоносни кървави корали.

Настъпва времето старейшините да изберат бъдещата кралица от поколението на Нор и всички знаят, че това ще бъде сестра ѝ – Зейди. Двете момичета са близначки, ала през лицето на Нор минава грозен белег и върху нея не тегне товарът от очакванията на майка й. Но съдбата ѝ е подготвила изненада.

След необратим инцидент Нор е изпратена на мястото на сестра си да се омъжи за принц, по-студен и непристъпен и от мрачния си планински дворец. Бързо става ясно, че дворцовият живот е изтъкан не от блясък, а от опасности, и момичето почва да разнищва тайните на Илара – докато не открива заговор срещу народа си. Изглежда, Нор ще трябва да се бори за своя дом и това може да ѝ коства всичко.

 3. 42 дни

 ♥ Автор: Теодора Славова

 ● Издателство: Потайниче 

Преуспялата търговска директорка Кристел Христозова губи най-близките си хора, а заедно с тях изчезва желанието ѝ за живот. В търсене на пътя към собствения си край тя поема в посока, която я отвежда на чудат остров, обитаван от тайнствената старица Консуело.

Там Кристел е принудена да предприеме мистично пътуване през светлината и сенките на личния си свят, да се изправи очи в очи с враговете си, да разпознае съюзниците си, да изпита екстаза на невъзможната любов, да срещне нови приятели и да открие дивата част от душата си.

4. Колебание (Копнеж 3)

♥ Автор: Трейси Улф

● Издателство: Егмонт-България 

Скоро ще се пречупя. Сякаш завършването на академия за свръхестествени същества не е достатъчно стресиращо, но и любовният ми статус рязко се смени от „сложен“ на „пълна катастрофа“. А, да, и Кръвопускателката е решила да ни създаде неприятности в огромни размери… Така че кога в академия „Катмиър“ е било спокойно?

Проблемите продължават да прииждат. Джаксън се отдръпна от мен и е по-студен от камък. Кръгът се разедини заради предстоящата ми коронация. Сякаш нещата не можеха да се влошат повече, а сега има заповед за арест на Хъдсън и на предполагаемите ми престъпления, което очевидно означава доживотна присъда със смъртоносно неразрушимо проклятие.

Трябва да се направят избори.. и се страхувам, че не всички ще оцелеем.

5. Кралството на прокълнатите

♥ Автор: Кери Манискалко

● Издателство: Сиела 

Две сестри. Една изгаряща демонична любов. И жестоко убийство, което трябва да бъде отмъстено.

Емилия и Витория са стреги – вещици, които живеят сред хората и практикуват тайно своя занаят. Една нощ Витория изчезва. Обезобразеното ѝ тяло е открито от Емилия. Съкрушена от мъка, тя се заклева, че ще намери убиеца на сестра си. Дори ако се налага да използва черна магия, която е забранена от поколения.

Така Емилия среща Гняв – демоничния и изгарящо красив принц на войната и яростта. И неопитните вещици знаят, че не можеш да се довериш на подобно създание, но за Емилия това вече няма значение. Защото е готова на всичко, за да отмъсти за своята сестра. И всяка помощ е добре дошла.

Някой убива млади жени в Сицилия и подготвя ритуал, който ще разтърси селенията и ще унищожи света. Емилия ще направи всичко по силите си, за да го спре. Независимо от цената.

6. Защо не повикаха Евънс?

♥ Автор: Агата Кристи

● Издателство: Ера 

Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за "Първата дама на криминалния жанр".

Какво ли не се случва на този свят! Падаща мъгла в една хубава вечер, погрешна стъпка – и край на живота.

По време на игра на голф Боби Джоунс открива тялото на умиращ мъж, паднал от скалите в близост до една от дупките. Последните му думи преди да издъхне събуждат любопитството на Боби и той тръгва по тази неясна следа. За да разбере дали смъртта на непознатия е инцидент или престъпление, първо трябва да открие кой е Евънс. Боби и приятелят му Франки се заемат да разрешат загадката, но това ще ги изложи на смъртна опасност…

7. Другата жена

♥ Автор: Мери Кубика

● Издателство: СофтПРЕС 

"Завладяващ! С герои, които ще обикнете, и обрати, които не очаквате. „Другата жена“ е рядко явление – трилър със сърце!" - Дж. П. Дилейни

Искам да умра – това е изписано на тениската на шестнайсетгодишната Иможен, когато Сейди и Уил Фоуст я виждат за пръв път. Тийнейджърката наскоро е загубила майка си – сестрата на Уил, и двамата със Сейди са тук като нейни попечители. Преместили са се от Чикаго в Мейн, за да започнат нов живот. Но миналото още дебне в зловещите сенки на старата къща. А мракът в погледа на мълчаливата Иможен откровено плаши Сейди.

Скоро след като се нанасят, страхът придобива ново лице. Съседката Морган е открита мъртва в дома си. Когато подозренията на местните се насочват към новото семейство на острова, Сейди е въвлечена в тайните около убийството. И бързо разбира, че колкото повече се приближава до истината, толкова повече ще загуби.

8. Каменна принцеса (Тенекиени номади 3)

♥ Автор: Девни Пери

● Издателство: Егмонт Уо

♥ Книга трета от поредицата „Тенекиени номади“. 

Пресли Маркс току-що се е превърнала в клише – булка, зарязана пред олтара. Облечена в бяло, застанала пред приятелите си, тя трябва да ги информира, че годеникът ѝ – поне според смс-а, който ѝ е пратил – е забравил за сватбата им.

Унизена и бясна, тя се скрива от света и се отдава на работата си. Това, което прави в автосервиза, не е блестяща кариера, но поне я крие от светлините на прожекторите. Поне докато в града не пристига Шоу Валънс.

Холивудската звезда ще играе главна роля в екранизацията по печално известното убийство на Амина Дейлий. Лошото обаче е, че когато не е на снимачната площадка, той си губи времето в сервиза, докато гледа как момчетата му сглобяват мотор, достоен за ролята на Дрейвън. И страшно много я дразни с глупавата си усмивка. За капак на всичко, трябваше да си тръгне веднага, щом снимките приключат, не да се нанася в къщата до нейната.

Но дали Шоу няма да съжали за действията си сега, когато на сцената се завръща бившият годеник на Пресли, а по петите му го следва заплахата от един стар враг.

9. Една тъмна афера

♥ Автор: Оноре дьо Балзак

● Издателство: Паритет 

В основата на романа „Една тъмна афера“ е залегнал историческият сюжет за отвличането на сенатор Клеман дьо Ри през 1800 година. Сенатор Мален е изтъкнат политически деец на Френската Република. Той има много врагове, които искат да му отмъстят. Един ден в разкошния му замък нахлува група разгневени хора, въоръжени до зъби. Мален е отвлечен посред бял ден. Разследването се поема от политическата полиция, която от своя страна преследва свои собствени цели. В предговора към романа Балзак пояснява, че е искал да „покаже политическата полиция в сблъсък с частния живот, да разкрие цялата нечистоплътност на нейните действия”. Заговори и предателства, стремеж към власт и политически интриги. Как ще се реши конфликтът между заговорниците аристократи и правителството на Наполеон І?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Новите заглавия, за седмицата 04.10.21 - 10.10.21

Новите заглавия, за седмицата 04.10.21 - 10.10.21

1. Опашката на скорпиона ♥ Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд● Издателство: Бард Ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство!Случая 1. Опашката на скорпиона ♥ Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд● Издателство: Бард Ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство!Случая 2021-10-15T11:47:36+03:00 Новите заглавия, за седмицата 04.10.21 - 10.10.21

<p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693b1c61d9e.jpeg" class="alignleft" width="200" height="319" /><strong>1.&nbsp;</strong><a href="https://zagadkata.eu/admin/blog/article/Опашката%20на скорпиона"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Опашката на скорпиона</strong></span></a></p> <p><span> &hearts;&nbsp;Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд</span></p> <p><span>●&nbsp;Издателство: Бард&nbsp;</span></p> <p><span>Ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство!</span></p> <p><span>Случаят отново ни среща с двете дебютантки от трилъра &bdquo;Стари кости&ldquo; - археоложката Нора Кели и ФБР агентката Кори Суонсън. Те ще се заровят в разрешаването на случай, който бързо се превръща в кошмар.</span></p> <p><span>В мазе на стара къща в далечен призрачен миньорски град в Ню Мексико е намерено мумифицирано тяло на над половин век. Кори трябва да определи самоличността на мъртвеца и причината за смъртта. Тя моли Нора Кели за помощ и двете откриват нещо смайващо: очевидно покойният е умрял в агония. Тялото му е в поза на зародиш, кожата се бели на ивици, а лицето е застинало в изкривена от ужас гримаса.</span></p> <p><span>У трупа намират скрит златен кръст от XVI в. с огромна стойност.</span></p> <p><span>Нора и Кори отварят врата към ужасяващ потаен свят на древни съкровища и модерно иманярство. Свят, който е свързан с един от най-плашещите и върховни мигове в американската история &ndash; успешното завършване на проекта &bdquo;Манхатън&ldquo;.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693bbe0e84b.jpeg" width="200" height="290" class="alignleft" /><strong>2.&nbsp;</strong></span><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/korona-ot-koral-i-perli">Корона от корал и перли</a></strong></span></p> <p><span>&hearts; Автор: Мара Ръдърфорд</span></p> <p><span>● Издателство: Емас&nbsp;</span></p> <p><span>С дебютния си роман<strong>&nbsp;&bdquo;Корона от корал и перли&ldquo;</strong>&nbsp;Мара Ръдърфорд поставя началото на своята изключително оригинална поредица, изтъкана от легенди, тайни, вярност и една сестринска връзка, по-силна от океанския прибой.</span></p> <p><span>Сред океанския народ на Вариния женската красота е на особена почит. Старейшините избират най-красивото момиче от всяко поколение, за да го отпратят към забранените брегове на сушата за невеста на принца на Илара. Иларското владичество налага на варинците да живеят бедно, но във водите под колибите им се крият богатства &ndash; вълшебни розови перли, най-ценните от които са в близост до смъртоносни кървави корали.</span></p> <p><span>Настъпва времето старейшините да изберат бъдещата кралица от поколението на Нор и всички знаят, че това ще бъде сестра ѝ &ndash; Зейди. Двете момичета са близначки, ала през лицето на Нор минава грозен белег и върху нея не тегне товарът от очакванията на майка й. Но съдбата ѝ е подготвила изненада.</span></p> <p class="text-alignleft"><span>След необратим инцидент Нор е изпратена на мястото на сестра си да се омъжи за принц, по-студен и непристъпен и от мрачния си планински дворец. Бързо става ясно, че дворцовият живот е изтъкан не от блясък, а от опасности, и момичето почва да разнищва тайните на Илара &ndash; докато не открива заговор срещу народа си. Изглежда, Нор ще трябва да се бори за&nbsp;</span>своя дом и това може да ѝ коства всичко.</p> <p class="text-alignleft"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693c64dba33.jpeg" width="202" height="303" class="alignleft" />&nbsp;</span><span><strong>3.&nbsp;</strong><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/42-dni">42 дни</a></strong></span></span></p> <p><span>&nbsp;&hearts;&nbsp;Автор: Теодора Славова</span></p> <p><span>&nbsp;●&nbsp;Издателство: Потайниче&nbsp;</span></p> <p><span>Преуспялата търговска директорка Кристел Христозова губи най-близките си хора, а заедно с тях изчезва желанието ѝ за живот. В търсене на пътя към собствения си край тя поема в посока, която я отвежда на чудат остров, обитаван от тайнствената старица Консуело.</span></p> <p><span>Там Кристел е принудена да предприеме мистично пътуване през светлината и сенките на личния си свят, да се изправи очи в очи с враговете си, да разпознае съюзниците си, да изпита екстаза на невъзможната любов, да срещне нови приятели и да открие дивата част от душата си.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693da9c0312.jpeg" class="alignleft" width="200" height="292" /><strong>4.&nbsp;</strong></span><a href="https://zagadkata.eu/product/kolebanie-kopnej-3"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Колебание (Копнеж 3)</strong></span></a></p> <p><span>&hearts;&nbsp;Автор: Трейси Улф </span></p> <p><span>●&nbsp;Издателство: Егмонт-България&nbsp;</span></p> <p><span>Скоро ще се пречупя. Сякаш завършването на академия за свръхестествени същества не е достатъчно стресиращо, но и любовният ми статус рязко се смени от &bdquo;сложен&ldquo; на &bdquo;пълна катастрофа&ldquo;. А, да, и Кръвопускателката е решила да ни създаде неприятности в огромни размери&hellip; Така че кога в академия &bdquo;Катмиър&ldquo; е било спокойно?</span></p> <p><span>Проблемите продължават да прииждат. Джаксън се отдръпна от мен и е по-студен от камък. Кръгът се разедини заради предстоящата ми коронация. Сякаш нещата не можеха да се влошат повече, а сега има заповед за арест на Хъдсън и на предполагаемите ми престъпления, което очевидно означава доживотна присъда със смъртоносно неразрушимо проклятие.</span></p> <p><span>Трябва да се направят избори.. и се страхувам, че не всички ще оцелеем.</span></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693e21c8756.jpeg" class="alignleft" width="200" height="294" />5.&nbsp;</strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kralstvoto-na-prokalnatite"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Кралството на прокълнатите</strong></span></a></p> <p><span>&hearts; Автор: Кери Манискалко </span></p> <p><span>● Издателство: Сиела&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Две сестри. Една изгаряща демонична любов. И жестоко убийство, което трябва да бъде отмъстено.</strong></span></p> <p><span><strong>Емилия и Витория</strong>&nbsp;са стреги &ndash; вещици, които живеят сред хората и практикуват тайно своя занаят. Една нощ Витория изчезва. Обезобразеното ѝ тяло е открито от Емилия. Съкрушена от мъка, тя се заклева, че ще намери убиеца на сестра си. Дори ако се налага да използва черна магия, която е забранена от поколения.</span></p> <p><span>Така Емилия среща&nbsp;<strong>Гняв</strong>&nbsp;&ndash; демоничния и изгарящо красив принц на войната и яростта. И неопитните вещици знаят, че не можеш да се довериш на подобно създание, но за Емилия това вече няма значение. Защото е готова на всичко, за да отмъсти за своята сестра. И всяка помощ е добре дошла.</span></p> <p><span>Някой убива млади жени в Сицилия и подготвя ритуал, който ще разтърси селенията и ще унищожи света. Емилия ще направи всичко по силите си, за да го спре. Независимо от цената.</span></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693e9530cdd.jpeg" class="alignleft" width="200" height="303" />6.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/zashto-ne-povikaha-evans"><span style="text-decoration: underline;">Защо не повикаха Евънс?</span></a></strong></p> <p><span>&hearts; Автор: Агата Кристи </span></p> <p><span>● Издателство: Ера&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Агата Кристи</strong>&nbsp;е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за&nbsp;<strong>"Първата дама на криминалния жанр"</strong>.</span></p> <p><span>Какво ли не се случва на този свят! Падаща мъгла в една хубава вечер, погрешна стъпка &ndash; и край на живота.</span></p> <p><span>По време на игра на голф Боби Джоунс открива тялото на умиращ мъж, паднал от скалите в близост до една от дупките. Последните му думи преди да издъхне събуждат любопитството на Боби и той тръгва по тази неясна следа. За да разбере дали смъртта на непознатия е инцидент или престъпление, първо трябва да открие кой е Евънс. Боби и приятелят му Франки се заемат да разрешат загадката, но това ще ги изложи на смъртна опасност&hellip;</span></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693f039728b.jpeg" class="alignleft" width="201" height="309" />7.&nbsp;</strong><a href="https://zagadkata.eu/product/drugata-jena"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Другата жена</strong></span></a></p> <p><span>&hearts; Автор: Мери Кубика </span></p> <p><span>● Издателство: СофтПРЕС&nbsp;</span></p> <p><span><em>"Завладяващ! С герои, които ще обикнете, и обрати, които не очаквате. &bdquo;Другата жена&ldquo; е рядко явление &ndash; трилър със сърце!" -&nbsp;</em></span><span><em>Дж. П. Дилейни</em></span></p> <p><span>Искам да умра &ndash; това е изписано на тениската на шестнайсетгодишната Иможен, когато Сейди и Уил Фоуст я виждат за пръв път. Тийнейджърката наскоро е загубила майка си &ndash; сестрата на Уил, и двамата със Сейди са тук като нейни попечители. Преместили са се от Чикаго в Мейн, за да започнат нов живот. Но миналото още дебне в зловещите сенки на старата къща. А мракът в погледа на мълчаливата Иможен откровено плаши Сейди.</span></p> <p><span>Скоро след като се нанасят, страхът придобива ново лице. Съседката Морган е открита мъртва в дома си. Когато подозренията на местните се насочват към новото семейство на острова, Сейди е въвлечена в тайните около убийството. И бързо разбира, че колкото повече се приближава до истината, толкова повече ще загуби.</span></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693f73a29f6.jpeg" class="alignleft" width="200" height="306" />8.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/kamenna-princesa-tenekieni-nomadi-3"><span style="text-decoration: underline;">Каменна принцеса (Тенекиени номади 3)</span></a></strong></p> <p><span>&hearts; Автор: Девни Пери </span></p> <p><span>● Издателство: Егмонт Уо</span></p> <p><span> &hearts;&nbsp;Книга трета от поредицата&nbsp;&bdquo;Тенекиени номади&ldquo;.&nbsp;</span></p> <p><span><strong>Пресли Маркс</strong>&nbsp;току-що се е превърнала в клише &ndash; булка, зарязана пред олтара. Облечена в бяло, застанала пред приятелите си, тя трябва да ги информира, че годеникът ѝ &ndash; поне според смс-а, който ѝ е пратил &ndash; е забравил за сватбата им.</span></p> <p><span>Унизена и бясна, тя се скрива от света и се отдава на работата си. Това, което прави в автосервиза, не е блестяща кариера, но поне я крие от светлините на прожекторите. Поне докато в града не пристига&nbsp;<strong>Шоу Валънс</strong>.</span></p> <p><span>Холивудската звезда ще играе главна роля в екранизацията по печално известното убийство на Амина Дейлий. Лошото обаче е, че когато не е на снимачната площадка, той си губи времето в сервиза, докато гледа как момчетата му сглобяват мотор, достоен за ролята на Дрейвън. И страшно много я дразни с глупавата си усмивка. За капак на всичко, трябваше да си тръгне веднага, щом снимките приключат, не да се нанася в къщата до нейната.</span></p> <p><span>Но дали Шоу няма да съжали за действията си сега, когато на сцената се завръща бившият годеник на Пресли, а по петите му го следва заплахата от един стар враг.</span></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-61693fe5796f4.jpeg" class="alignleft" width="201" height="301" />9.&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/edna-tamna-afera"><span style="text-decoration: underline;">Една тъмна афера</span></a></strong></p> <p><span>&hearts; Автор: Оноре дьо Балзак </span></p> <p><span>● Издателство: Паритет&nbsp;</span></p> <p><span>В основата на романа&nbsp;<strong>&bdquo;Една тъмна афера&ldquo;</strong>&nbsp;е залегнал историческият сюжет за отвличането на сенатор Клеман дьо Ри през 1800 година. Сенатор Мален е изтъкнат политически деец на Френската Република. Той има много врагове, които искат да му отмъстят. Един ден в разкошния му замък нахлува група разгневени хора, въоръжени до зъби. Мален е отвлечен посред бял ден. Разследването се поема от политическата полиция, която от своя страна преследва свои собствени цели. В предговора към романа Балзак пояснява, че е искал да &bdquo;покаже политическата полиция в сблъсък с частния живот, да разкрие цялата нечистоплътност на нейните действия&rdquo;. Заговори и предателства, стремеж към власт и политически интриги. Как ще се реши конфликтът между заговорниците аристократи и правителството на Наполеон І?</span></p>

Сравнение на продукти