Имаш нужда от помощ? На линия сме!Нови книги за периода 15.06.2020 - 21.06.2020

Jun/19/2020

Нови книги за периода 15.06.2020 - 21.06.2020

Тази седмица новите книги са:

1.  Мръсната четворка,  Майкъл Конъли

Героят на „Смъртта е моят занаят“ и „Плашило“ се завръща в новия трилър на автора на бестселъри Майкъл Конъли. Този път журналистът Джак Макавой е по следите на сериен убиец, когото никой досега не е успял да забележи и залови. Когато жена, с която разследващият репортер прекарва една случайна нощ, е брутално убита, той осъзнава, че е изправен пред зъл гений, на какъвто досега не се е натъквал. И въпреки предупрежденията на полицията се опитва да го намери и спре. Така се натъква на други мистериозни смъртни случаи, които полицията приема за случайни инциденти. Но дали наистина са такива? Джак стига до най-мрачните кътчета на тъмния интернет и опознава зловеща субкултура, която действа брутално и безнаказано. Динамична, агресивна, спираща дъха! Напрегната! Световна премиера на криминален писател в топ форма.

2. Кралица Виктория,  Джийн Плейди

Крал Джордж III навършва достолепната възраст от 80 години, създал 15 законни деца. Първите в унаследяването гонят шейсетте, но става все по-ясно, че никой от тях няма да остави законни наследници на британската корона. Хановерската династия е заплашена, ако петият наследник - принц Едуард, не създаде потомство.
Принцът, прехвърлил петдесетте, води безметежен ергенски живот със своята любовница французойка. Но в името на британската империя му се налага да наруши безбрачието си, а за да създаде наследник, му трябва жена от сой. И кралските „сватовници“ я намират - германската принцеса Виктория фон Сакс-Кобург-Залфелд. Така на бял свят през 1819 г. се появява малката Виктория, която остава единственото дете на Едуард, защото той умира няколко месеца след раждането ?. Пътят на бебето към трона е предначертан.
Осемнайсет години по-късно Виктория, едва навършила пълнолетие, поема короната на Обединеното кралство. Започва един живот, отдаден на държавата и на нейните интереси. Но отдаден и на голямата любов - на съпруга Алберт, красивия германски принц от фамилията Сакс-Кобург-Гота. Моменти на върховно щастие, но и на най-дълбока мъка. Десетилетия на възход, но и периоди, белязани от кризи. Шейсет и четири години на върха.

3. Заподозреният, Фиона Бартън

Когато две осемнайсетгодишни момичета изчезват по време на почивка в Тайланд между училището и колежа, семействата им се оказват в светлината на международни прожектори: отчаяни, обезумели от мъка и притеснение. Журналистката Кейт Уотърс се старае винаги да отрази историята първа, да вземе ексклузивно интервю, да открие истината. И този случай не прави изключение. В течение на работата си тя не спира да мисли за собствения си син, който е напуснал дома преди две години, за да пътува. И всичко става лично. Докато случаят с изчезналите момичета се разплита, една истина ще излезе наяве – че опасността понякога е по-близо, отколкото очакваш.

4. Плячка, Гейбриъл Бъргмоузър

 В Австралия всичко се опитва да те убие. Франк върти малък ресторант край път, по който рядко минават коли. Харесва му този бавен, самотен живот далеч от всичко и всички. Уединението му обаче е нарушено, когато отчужденият му син изпраща неочаквано дъщеря си да прекара лятото при него. Сега са двама непознати, които трябва някак да се научат да живеят заедно. Скоро обаче пред ресторанта спира кола, шофирана от тежко ранена жена. По петите ѝ са мистериозни преследвачи, които от години ловуват безнаказано хора за удоволствие. Сега за първи път са срещнали съпротива и са побеснели, жадни за мъст. Всички на пътя им са обречени. В рамките на броени часове тихата пустиня ще се превърне в сцена за немислими жестокости. „Плячка” е потапяне в най-мрачните кошмари, но и спиращо дъха свидетелство за силата на волята у хора, изправени пред неумолимото зло.

5. Четири шепи любов,  Джо Томас

След вечер, изпълнена с много смях и още повече просеко, Рути се събужда и открива, че е направила оферта за мечтания дом в Южна Италия. И тя е приета...Ново начало в топлата Пулия е точно това, от което има нужда. А и всичко е по-хубаво от това да спиш на дивана на майка си. Проливният дъжд и козата, която брани територията си, няма да попречат на Рути да влезе в италианския си дом. Тя е твърдо решена да преобърне съдбата си и да изживее мечтите си, въпреки че не знае нищо за управлението на маслинова ферма. А темпераментният и привлекателен съсед Марко и огненото му семейство никак не ѝ помагат. С промяната на сезоните и пускането на нови корени реколтата маслини разцъфтява, а Рути открива красотата на живота в топлината на средиземноморското слънце. Изглежда все пак е възможно да намери своето парченце Dolce Vita по пътя. Джо Томас работи дълги години като репортер и продуцент на BBC. Романтичните ѝ книги бързо се превръщат в бестселъри и печелят множество награди, а увлекателният ѝ стил и страхотната атмосфера, която изгражда в романите си, я правят фаворит на читателите.

6. Сбогом и до скоро, Джефри Дивър

Единственият начин да изкараш някого от тази организация е... да влезеш в нея.
В пустинята на щата Вашингтон следотърсачът Колтър Шоу е по следите на двама млади мъже, обвинени в ужасно престъпление. Но преследването му предприема шокиращ и трагичен обрат. Търсенето на отговори отвежда Шоу до мистериозна организация под властта на опасен лидер.
Колтър се присъединява към нея под прикритие, рискувайки всичко. Скоро открива, че някои от членовете на групата няма да се спрат пред нищо, за да запазят тайните си скрити. И да се уверят, че Колтър и близките му ще кажат "сбогом" завинаги. Джефри Дивър е автор на 36 бестселъра, преведени на 25 езика и продадени в тираж от над 50 милиона екземпляра. Той е всепризнат майстор в създаването на напрежение. "Сбогом и до скоро" е вторият роман от вълнуващата серия за следотърсача Колтър Шоу след Избягай, ако можеш.

7. Кралицата на шампанското,  Фабиен Моро

 

Наричана първата бизнес дама на своето време, мадам Барб-Никол Понсарден Клико признава само едно качество за своето шампанско – най-доброто. Тя открива метода ремюаж и първа създава шампанско, чисто като сълза. От първия момент в Бузи, Барб е завладяна от гледката на стелещите се лозя. Омъжена за Франсоа Клико, производител и търговец на вино, тя постепенно научава всичко за отглеждането на лозята и изкуството да създава вино. Когато съпругът ѝ умира внезапно, Барб не се колебае дълго преди да вземе своето решение. С неукротимия си предприемачески дух, тя застава начело на една компания, която въпреки всички трудности ще превърне в истинска империя.  Освен романизирана история за Барб Клико, книгата "Кралицата на шампанското" представлява и роман за шампанското. Научаваме ненатрапчиво за вегетативния цикъл на лозята, за работата на лозари и винари, за етапите на производство на шампанско. И за тайните експерименти и нововъведения на Барб, които ѝ позволяват да направи шампанското "Клико" кристално чисто и ароматно. Един френски критик пише: "Този роман припомня и призрачната лекота на удоволствието от дегустацията, мимолетното щастие, което пощипва езиците насред суровото битие..." 

8. Почти перфектна почивка, Луси Даймънд

Настъпил е сезонът на отпуските, а красивите местности и плажове около Корнуол очакват ожаднелите за разтуха туристи. Слънцето напича, шезлонгите са разгънати, чашите се пълнят с вкусни и омайващи коктейли, а съдбата на три жени ще се реши в рамките на дни. Емa и Джордж отскоро са двойка и любовта им е прекалено силна, за да бъде обуздана, ала дали присъствието на децата им от техните предишни връзки ще застраши хармонията помежду им? Маги пък се надява, че покрай плажната идилия ще успее да се сближи със своята отчуждена дъщеря, докато изневиделица не се появява бившият ѝ съпруг – човек, който ламти за доверието ѝ, въпреки че е разбил сърцето ѝ. Подобно на тях Оливия бяга от напрежението вкъщи, само че миналото я преследва и скоро ще я принуди да признае най-съкровените си тайни...

9. Фабрика за истина, Коуди Макфейдън

След толкова кошмари наяве белязаната Смоуки Барет се надява да намери малко спокойствие, за да се наслади на сигурността да има мъж до себе си – и нов живот, който расте в нея. Но злото се завръща с неподозирана сила и садистичен размах. Три съседни къщи са пълни с трупове, три семейства са срещнали жестока участ само за една нощ. Но истинският ужас се намира под тях – подземен музей на смъртта, хранилище на свидетелства за човешката жестокост и извратеното удоволствие от причиняването на болка. Мащабът на заговора е колкото огромен, толкова и добре обмислен. Разкриването на музея отключва поредица от крайни събития, които застрашават живота и здравия разум на Смоуки и екипа ѝ. За броени часове те разбират, че всичко досега, колкото и страховито, е било само прелюдия. Вече не преследват отделни серийни убийци. На бял свят излиза цяла шайка чудовища, които години наред са задоволявали безнаказано своите мрачни страсти. Социалните мрежи са залети с внимателно режисирани клипове, пуснати с цел да демонстрират, че тези хищници не се страхуват от нищо, дори да посегнат на близките на своите преследвачи. Те са недосегаеми, те са неуязвими. Започнала е най-голямата игра на живот и смърт изобщо. И залогът е цяла нация, скована в ужас, милиони свидетели на садистичното шоу на властелините на мъченията.

10. Дневен патрул (Сиела), Сергей Лукяненко

Те са Различни.

Светли и Тъмни.

Не добри и лоши.

Просто Различни. Владеят магията и живеят редом с нас.

В нашия свят, хранейки се с нашите емоции, с нашата кръв и енергия.

Вероятно дори не подозирате за съществуването им.

Нощният патрул следи силите на Мрака, а Дневният надзирава слугите на Светлината.

Всичко в името на Договора.В Москва обаче балансът е нарушен.

Светлите магове печелят победа след победа, а Тъмните отстъпват.

Започва сложна игра, в която не може да има победители, а залогът е съдбата на целия свят.„Нощен патрул“ ни разказа историята на Светлите, които мечтаят да изградят съвършено общество и да донесат добро на хората.

„Дневен патрул“ ще ни покаже гледната точка на Тъмните – онези Различни, които ценят свободата повече от всичко и са готови да платят всяка цена, за да я постигнат.

11. 101 отбивки в София, Иван Михалев

Продължението на бестселъровата поредица на Иван Михалев „101 отбивки” ни пренася в София, където заедно откриваме всички знайни и незнайни потайности на града.

Иван, вдъхновен от недоволството си, че повечето гидове за София се фокусират изцяло върху миналото – върху места и обекти, които в голямата си част вече не съществуват – решава да напише книгата, която сам иска да чете: съвременен наръчник към съвременна София, с нейните хора, места и случки.

12. Разкаянието, Дан Малакин

Светът, в който живеем, е опасен не само във физическата реалност, но и в безграничното дигитално пространство… а светът на Рейчъл Стоун е сринат от човек, който я преследва на всички фронтове още от тийнейджърските ѝ години.

Името му е Алан Грифин. След влизането му в затвора Рейчъл наново изгражда живота си. Десетилетие по-късно тя вече има тригодишна дъщеря и сериозна връзка. Ала някой отново я дебне. Някой, който успява да хакне телефона, имейлите ѝ, банковата ѝ сметка и профилите ѝ в социалните мрежи. Маниакът е хитър, интелигентен и неуловим. Рейчъл подозира, че целият този кошмар е дело на Грифин, който е освободен от затвора и сега търси отмъщение. Постепенно обаче осъзнава, че е въвлечена в преследване, за което не е подготвена, с враг, който прилича повече на фантом, отколкото на човешко същество…

Внушителният и поразяващ ефект на Разкаянието не е само в острия като бръснач сюжет и в напрегнатото действие. Основното му достойнство е начинът, по който функционира и като развлекателна художествена литература, и като опомнящо предупреждение. Зловещият автентизъм на книгата се дължи на самия автор – Дан Малакин, който работи като консултант по сигурността на данни и ежедневно демонстрира на различни фирми и корпорации, които би трябвало да са по-предвидливи, колко е лесно за киберпрестъпниците да се доберат до най-чувствителната им информация. Дори до личния живот на техните служители.

Безценните му знания са увлекателно вплетени в интригата на романа и спомагат за убедително разгърнатия конфликт, което превръща Разкаянието в полезно и надеждно упътване из дебрите на мистериозната и страховита тъмна страна на интернет.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Нови книги за периода 15.06.2020 - 21.06.2020

Нови книги за периода 15.06.2020 - 21.06.2020

Тази седмица новите книги са:1.  Мръсната четворка,  Майкъл КонълиГероят на „Смъртта е моят занаят“ и „Плашило“ се завръща в новия трилър на автора на бе Тази седмица новите книги са:1.  Мръсната четворка,  Майкъл КонълиГероят на „Смъртта е моят занаят“ и „Плашило“ се завръща в новия трилър на автора на бе 2020-06-19T11:45:32+03:00 Нови книги за периода 15.06.2020 - 21.06.2020

<p>Тази седмица новите книги са:</p> <p>1.&nbsp; <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/mrasnata-chetvorka" target="_blank" rel="noopener">Мръсната четворка,&nbsp; Майкъл Конъли</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5eec6d3fc1c37.jpg" width="226" height="352" class="aligncenter" /></p> <p>Героят на &bdquo;Смъртта е моят занаят&ldquo; и &bdquo;Плашило&ldquo; се завръща в новия трилър на автора на бестселъри Майкъл Конъли. Този път журналистът Джак Макавой е по следите на сериен убиец, когото никой досега не е успял да забележи и залови. Когато жена, с която разследващият репортер прекарва една случайна нощ, е брутално убита, той осъзнава, че е изправен пред зъл гений, на какъвто досега не се е натъквал. И въпреки предупрежденията на полицията се опитва да го намери и спре. Така се натъква на други мистериозни смъртни случаи, които полицията приема за случайни инциденти. Но дали наистина са такива? Джак стига до най-мрачните кътчета на тъмния интернет и опознава зловеща субкултура, която действа брутално и безнаказано. Динамична, агресивна, спираща дъха! Напрегната! Световна премиера на криминален писател в топ форма.</p> <p>2.&nbsp;<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kralica-viktoriya" target="_blank" rel="noopener">Кралица Виктория,&nbsp; Джийн Плейди</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5eec6e15b2588.jpeg" width="227" height="339" class="aligncenter" /></p> <p>Крал Джордж III навършва достолепната възраст от 80 години, създал 15 законни деца. Първите в унаследяването гонят шейсетте, но става все по-ясно, че никой от тях няма да остави законни наследници на британската корона. Хановерската династия е заплашена, ако петият наследник - принц Едуард, не създаде потомство.<br />Принцът, прехвърлил петдесетте, води безметежен ергенски живот със своята любовница французойка. Но в името на британската империя му се налага да наруши безбрачието си, а за да създаде наследник, му трябва жена от сой. И кралските &bdquo;сватовници&ldquo; я намират - германската принцеса Виктория фон Сакс-Кобург-Залфелд. Така на бял свят през 1819 г. се появява малката Виктория, която остава единственото дете на Едуард, защото той умира няколко месеца след раждането ?. Пътят на бебето към трона е предначертан.<br />Осемнайсет години по-късно Виктория, едва навършила пълнолетие, поема короната на Обединеното кралство. Започва един живот, отдаден на държавата и на нейните интереси. Но отдаден и на голямата любов - на съпруга Алберт, красивия германски принц от фамилията Сакс-Кобург-Гота. Моменти на върховно щастие, но и на най-дълбока мъка. Десетилетия на възход, но и периоди, белязани от кризи. Шейсет и четири години на върха.</p> <p><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/zapodozreniyat" target="_blank" rel="noopener">3.&nbsp;<span style="text-decoration: underline;">Заподозреният, Фиона Бартън</span><br /></a></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5eec6ea7c337d.jpeg" width="229" height="344" class="aligncenter" /></p> <p>Когато две осемнайсетгодишни момичета изчезват по време на почивка в Тайланд между училището и колежа, семействата им се оказват в светлината на международни прожектори: отчаяни, обезумели от мъка и притеснение. Журналистката Кейт Уотърс се старае винаги да отрази историята първа, да вземе ексклузивно интервю, да открие истината. И този случай не прави изключение. В течение на работата си тя не спира да мисли за собствения си син, който е напуснал дома преди две години, за да пътува. И всичко става лично. Докато случаят с изчезналите момичета се разплита, една истина ще излезе наяве &ndash; че опасността понякога е по-близо, отколкото очакваш.</p> <p><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/plyachka" target="_blank" rel="noopener">4.&nbsp;Плячка, Гейбриъл Бъргмоузър</a></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5eec6fb884be6.jpeg" width="225" height="330" class="aligncenter" /></p> <p>&nbsp;В Австралия всичко се опитва да те убие. Франк върти малък ресторант край път, по който рядко минават коли. Харесва му този бавен, самотен живот далеч от всичко и всички. Уединението му обаче е нарушено, когато отчужденият му син изпраща неочаквано дъщеря си да прекара лятото при него. Сега са двама непознати, които трябва някак да се научат да живеят заедно. Скоро обаче пред ресторанта спира кола, шофирана от тежко ранена жена. По петите ѝ са мистериозни преследвачи, които от години ловуват безнаказано хора за удоволствие. Сега за първи път са срещнали съпротива и са побеснели, жадни за мъст. Всички на пътя им са обречени. В рамките на броени часове тихата пустиня ще се превърне в сцена за немислими жестокости. &bdquo;Плячка&rdquo; е потапяне в най-мрачните кошмари, но и спиращо дъха свидетелство за силата на волята у хора, изправени пред неумолимото зло.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/chetiri-shepi-lyubov" target="_blank" rel="noopener">5.&nbsp;Четири шепи любов,&nbsp; Джо Томас</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/2.jpeg" width="229" height="340" class="aligncenter" /></p> <p>След вечер, изпълнена с много смях и още повече просеко, Рути се събужда и открива, че е направила оферта за мечтания дом в Южна Италия. И тя е приета...Ново начало в топлата Пулия е точно това, от което има нужда. А и всичко е по-хубаво от това да спиш на дивана на майка си. Проливният дъжд и козата, която брани територията си, няма да попречат на Рути да влезе в италианския си дом. Тя е твърдо решена да преобърне съдбата си и да изживее мечтите си, въпреки че не знае нищо за управлението на маслинова ферма. А темпераментният и привлекателен съсед Марко и огненото му семейство никак не ѝ помагат. С промяната на сезоните и пускането на нови корени реколтата маслини разцъфтява, а Рути открива красотата на живота в топлината на средиземноморското слънце. Изглежда все пак е възможно да намери своето парченце Dolce Vita по пътя. Джо Томас работи дълги години като репортер и продуцент на BBC. Романтичните ѝ книги бързо се превръщат в бестселъри и печелят множество награди, а увлекателният ѝ стил и страхотната атмосфера, която изгражда в романите си, я правят фаворит на читателите.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/sbogom-i-do-skoro" target="_blank" rel="noopener">6.&nbsp;Сбогом и до скоро, Джефри Дивър</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/3.jpeg" width="230" height="353" class="aligncenter" /></p> <p>Единственият начин да изкараш някого от тази организация е... да влезеш в нея.<br />В пустинята на щата Вашингтон следотърсачът Колтър Шоу е по следите на двама млади мъже, обвинени в ужасно престъпление. Но преследването му предприема шокиращ и трагичен обрат. Търсенето на отговори отвежда Шоу до мистериозна организация под властта на опасен лидер.<br />Колтър се присъединява към нея под прикритие, рискувайки всичко. Скоро открива, че някои от членовете на групата няма да се спрат пред нищо, за да запазят тайните си скрити. И да се уверят, че Колтър и близките му ще кажат "сбогом" завинаги. Джефри Дивър е автор на 36 бестселъра, преведени на 25 езика и продадени в тираж от над 50 милиона екземпляра. Той е всепризнат майстор в създаването на напрежение. "Сбогом и до скоро" е вторият роман от вълнуващата серия за следотърсача Колтър Шоу след&nbsp;Избягай, ако можеш.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kralicata-na-shampanskoto" target="_blank" rel="noopener">7.&nbsp;Кралицата на шампанското,&nbsp;<span class="attributeName">&nbsp;</span><span class="attributeValue">Фабиен Моро</span></a></strong></span></p> <p><span>&nbsp;</span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/4.jpeg" width="230" height="347" class="aligncenter" /></p> <p><span>Наричана първата бизнес дама на своето време, мадам Барб-Никол Понсарден Клико признава само едно качество за своето шампанско &ndash; най-доброто. Тя открива метода ремюаж и първа създава шампанско, чисто като сълза.</span><span>&nbsp;</span><span>От първия момент в Бузи, Барб е завладяна от гледката на стелещите се лозя. Омъжена за Франсоа Клико, производител и търговец на вино, тя постепенно научава всичко за отглеждането на лозята и изкуството да създава вино. Когато съпругът ѝ умира внезапно, Барб не се колебае дълго преди да вземе своето решение. С неукротимия си предприемачески дух, тя застава начело на една компания, която въпреки всички трудности ще превърне в истинска империя.&nbsp;</span><span>&nbsp;</span><span>Освен романизирана история за Барб Клико, книгата&nbsp;<strong>"Кралицата на шампанското"</strong>&nbsp;представлява и роман за шампанското. Научаваме ненатрапчиво за вегетативния цикъл на лозята, за работата на лозари и винари, за етапите на производство на шампанско. И за тайните експерименти и нововъведения на Барб, които ѝ позволяват да направи шампанското "Клико" кристално чисто и ароматно. Един френски критик пише: "Този роман припомня и призрачната лекота на удоволствието от дегустацията, мимолетното щастие, което пощипва езиците насред суровото битие..."</span><span>&nbsp;</span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/pochti-perfektna-pochivka" target="_blank" rel="noopener">8.&nbsp;Почти перфектна почивка, Луси Даймънд</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/5.jpeg" width="230" height="338" class="aligncenter" /></p> <p>Настъпил е сезонът на отпуските, а красивите местности и плажове около Корнуол очакват ожаднелите за разтуха туристи. Слънцето напича, шезлонгите са разгънати, чашите се пълнят с вкусни и омайващи коктейли, а съдбата на три жени ще се реши в рамките на дни. Емa и Джордж отскоро са двойка и любовта им е прекалено силна, за да бъде обуздана, ала дали присъствието на децата им от техните предишни връзки ще застраши хармонията помежду им? Маги пък се надява, че покрай плажната идилия ще успее да се сближи със своята отчуждена дъщеря, докато изневиделица не се появява бившият ѝ съпруг &ndash; човек, който ламти за доверието ѝ, въпреки че е разбил сърцето ѝ. Подобно на тях Оливия бяга от напрежението вкъщи, само че миналото я преследва и скоро ще я принуди да признае най-съкровените си тайни...</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/fabrika-za-istina" target="_blank" rel="noopener">9.&nbsp;Фабрика за истина, Коуди Макфейдън</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/6.jpeg" width="230" height="338" class="aligncenter" /></p> <p>След толкова кошмари наяве белязаната<span>&nbsp;</span><strong>Смоуки Барет</strong><span>&nbsp;</span>се надява да намери малко спокойствие, за да се наслади на сигурността да има мъж до себе си &ndash; и нов живот, който расте в нея. Но злото се завръща с неподозирана сила и садистичен размах. Три съседни къщи са пълни с трупове, три семейства са срещнали жестока участ само за една нощ. Но истинският ужас се намира под тях &ndash; подземен музей на смъртта, хранилище на свидетелства за човешката жестокост и извратеното удоволствие от причиняването на болка. Мащабът на заговора е колкото огромен, толкова и добре обмислен. Разкриването на музея отключва поредица от крайни събития, които застрашават живота и здравия разум на Смоуки и екипа ѝ. За броени часове те разбират, че всичко досега, колкото и страховито, е било само прелюдия.&nbsp;Вече не преследват отделни серийни убийци. На бял свят излиза цяла шайка чудовища, които години наред са задоволявали безнаказано своите мрачни страсти. Социалните мрежи са залети с внимателно режисирани клипове, пуснати с цел да демонстрират, че тези хищници не се страхуват от нищо, дори да посегнат на близките на своите преследвачи. Те са недосегаеми, те са неуязвими. Започнала е най-голямата игра на живот и смърт изобщо. И залогът е цяла нация, скована в ужас, милиони свидетели на садистичното шоу на властелините на мъченията.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/dneven-patrul-siela" target="_blank" rel="noopener">10.&nbsp;Дневен патрул (Сиела), Сергей Лукяненко</a></strong></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/7.jpeg" class="aligncenter" width="230" height="337" /></strong></span></p> <p>Те са Различни.</p> <p>Светли и Тъмни.</p> <p>Не добри и лоши.</p> <p>Просто Различни. Владеят магията и живеят редом с нас.</p> <p>В нашия свят, хранейки се с нашите емоции, с нашата кръв и енергия.</p> <p>Вероятно дори не подозирате за съществуването им.</p> <p>Нощният патрул следи силите на Мрака, а Дневният надзирава слугите на Светлината.</p> <p>Всичко в името на Договора.В Москва обаче балансът е нарушен.</p> <p>Светлите магове печелят победа след победа, а Тъмните отстъпват.</p> <p>Започва сложна игра, в която не може да има победители, а залогът е съдбата на целия свят.&bdquo;Нощен патрул&ldquo; ни разказа историята на Светлите, които мечтаят да изградят съвършено общество и да донесат добро на хората.</p> <p><strong>&bdquo;Дневен патрул&ldquo;</strong><span>&nbsp;</span>ще ни покаже гледната точка на Тъмните &ndash; онези Различни, които ценят свободата повече от всичко и са готови да платят всяка цена, за да я постигнат.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/101-otbivki-v-sofiya" target="_blank" rel="noopener">11.&nbsp;101 отбивки в София, Иван Михалев</a></strong></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/8.jpeg" class="aligncenter" width="230" height="340" /></strong></span></p> <p>Продължението на бестселъровата поредица на Иван Михалев &bdquo;101 отбивки&rdquo; ни пренася в София, където заедно откриваме всички знайни и незнайни потайности на града.</p> <p>Иван, вдъхновен от недоволството си, че повечето гидове за София се фокусират изцяло върху миналото &ndash; върху места и обекти, които в голямата си част вече не съществуват &ndash; решава да напише книгата, която сам иска да чете: съвременен наръчник към съвременна София, с нейните хора, места и случки.</p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/razkayanieto" target="_blank" rel="noopener">12.&nbsp;Разкаянието, Дан Малакин</a></strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/9.jpeg" class="aligncenter" width="230" height="337" />Светът, в който живеем, е опасен не само във физическата реалност, но и в безграничното дигитално пространство&hellip; а светът на Рейчъл Стоун е сринат от човек, който я преследва на всички фронтове още от тийнейджърските ѝ години.</p> <p>Името му е Алан Грифин. След влизането му в затвора Рейчъл наново изгражда живота си. Десетилетие по-късно тя вече има тригодишна дъщеря и сериозна връзка. Ала някой отново я дебне. Някой, който успява да хакне телефона, имейлите ѝ, банковата ѝ сметка и профилите ѝ в социалните мрежи. Маниакът е хитър, интелигентен и неуловим. Рейчъл подозира, че целият този кошмар е дело на Грифин, който е освободен от затвора и сега търси отмъщение. Постепенно обаче осъзнава, че е въвлечена в преследване, за което не е подготвена, с враг, който прилича повече на фантом, отколкото на човешко същество&hellip;</p> <p>Внушителният и поразяващ ефект на Разкаянието не е само в острия като бръснач сюжет и в напрегнатото действие. Основното му достойнство е начинът, по който функционира и като развлекателна художествена литература, и като опомнящо предупреждение. Зловещият автентизъм на книгата се дължи на самия автор &ndash; Дан Малакин, който работи като консултант по сигурността на данни и ежедневно демонстрира на различни фирми и корпорации, които би трябвало да са по-предвидливи, колко е лесно за киберпрестъпниците да се доберат до най-чувствителната им информация. Дори до личния живот на техните служители.</p> <p>Безценните му знания са увлекателно вплетени в интригата на романа и спомагат за убедително разгърнатия конфликт, което превръща Разкаянието в полезно и надеждно упътване из дебрите на мистериозната и страховита тъмна страна на интернет.</p>

Сравнение на продукти