Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Нови книги до 30.08.2020 г.

Aug/24/2020

Нови книги до 30.08.2020 г.

Внимавай в картинката

Автор: Кристина Дод

Жанрове: Любовни романиТрилъри

Медоу Зарвас знае, че влизането в имението на Девлин Фицуилям за кражбата на безценна картина е опасен ход. Тя е готова за неприятности – но не и за решителността и коварството на красив мъж със собствен таен план. 

Заплетени в спираща дъха игра на измама с високи залози, Медоу и Девлин не могат да свалят очи един от друг – и не искат. Но това, което не знаят, е, че друг играч е вдигнал залога – и следи всеки техен ход...

Рицар в блестящи доспехи

Автор: Джуд Деверо

Жанрове: ИсторическиЛюбовни романиФентъзи

Признат от безбройните читатели по света за един от най-добрите романтични романи на всички времена, „Рицар в блестящи доспехи“ ще грабне сърцето ви с класическа любовна история, включваща пътуване във времето, съвременна героиня и красив рицар в блестящи доспехи.

Планираната романтична почивка на Дъглас Монтгомъри из красивата английска провинция не протича според очакванията ѝ. Когато приятелят й я изоставя на произвола на съдбата, без документи и пари, отчаяна, тя си пожелава благороден рицар, който да я спаси. И докато Дъглас рони безутешни сълзи край студения мраморен саркофаг в една английска църква, внезапно пред нея изниква най-смайващият мъж на света.

Непознатият е красив, но странен – облечен е в блестящи доспехи и за огромно изумление на младата жена, твърди, че е Николас Стафорд, граф Торнуик. А според надписа върху гроба му той е починал през 1564 година!

Нежното сърце на Дъглас не ѝ позволява да обърне гръб на човек в нужда, дори и на такъв, който вярва, че е дошъл от времето на кралица Елизабет I, и твърди, че несправедливо е обвинен в измяна и ще бъде екзекутиран.

Двамата поемат на невероятно приключение, опитвайки се да разбулят тайна отпреди няколко столетия. Но по пътя ще открият истинската любов, която не признава време и граници...

Писък в Сохо

Автор: Джон Г. Брандън

Жанрове: Криминални, Детективски

Действието в този класически детективски роман се развива в Сохо в първите месеци от началото на Втората световна война. По това време Лондон е изцяло затъмнен през нощта като предпазна мярка срещу въздушни нападения. Когато пронизващ писък смразява кръвта на всички обитатели и гости на тази прочута част на Лондон, на мястото веднага пристига инспектор Маккарти от Скотланд Ярд.

Той е добре запознат с местния престъпен контингент, но нищо не може да го подготви за онова, което предстои. Всъщност на местопрестъплението има кръв и окървавен нож, но липсва труп. Маккарти трябва да разгадае мистерията, а междувременно броят на труповете главоломно нараства. Едно предчувствие или „пресантиман“ ще поведе прочутия инспектор по важна следа. Той ще се сблъска с италиански гангстери, немски шпиони и очарователни австрийски аристократи, докато се опитва да разгадае връзката между мистериозната мадам Ронер и кражбата на тайни планове за противовъздушна отбрана.

Брандън ни представя впечатляващ портрет на Лондон и специално на Сохо, с всичките му мръсни улички и космополитния микс от хора, търсещи тук спасение от войната. Това е идеалната среда за перфектното престъпление, освен ако по следите му не е инспектор Макарти. Той не зачита правилата и нормите, освен това умее да запазва самообладание, докато всички около него губят своето, и в допълнение не пропуска да ни демонстрира чувството си за хумор. Затова и романът отдавна е с култов статут за всички почитатели на динамичните трилъри.

Големият сън

Автор: Реймънд Чандлър

Жанрове: КриминалниТрилъри

Колекция: Кралете на трилъра

Бях спретнат, чист, избръснат, трезвен и хич не ме беше грижа дали някой знае за това. Изглеждах точно така, както трябва да изглежда един добре облечен частен детектив...

В бляскавия Лос Анджелис Филип Марлоу е нает от стария петролен магнат Стърнуд. Милионерът е сакат и прикован към инвалидна количка, а книготърговец изнудва едната от разхайтените му дъщери – сдобил се е с нейни голи снимки благодарение на лекото ѝ поведение.

Сега генерал Стърнуд иска Марлоу да разреши проблема... Докато се усети, детективът е замесен в интрига, много по-опасна от изнудване – и това още преди първия труп.

Законите на човешката природа

Автор: Робърт Грийн

Жанрове: Личностно развитиеФилософия

Робърт Грийн се обръща към една от най-важните тема – несъзнаваните човешките подбуди и мотивации за действие или бездействие.

Като черпи от идеите на Перикъл, кралица Елизабет I, Мартин Лутер Кинг и много други, Грийн ни учи как да се отделим от собствените си емоции и да се самоконтролираме, как да развием емпатията, как да виждаме зад маските на хората.

Човешката природа е по-силна от всеки индивид, от всяка институция или техническо изобретение. В крайна сметка тя оформя всичко, което създаваме, като отражение на себе си и своите първични корени. Тя си играе с нас като с пешки.

Ние сме социални животни. Нашите животи зависят от отношенията ни с хората. Да знаем мотивите за техните действия е най-ценният инструмент, без който не можем да стигнем далеч, колкото и да сме талантливи или да се трудим упорито.

Опирайки се на енциклопедични знания за човешката история, Робърт Грийн черпи идеи от животите на знакови личности от всички епохи, и показва как те са вземали правилни или грешни решения – и как те са водели към триумфи или провали.

От тази книга ще се научите как да обуздавате емоциите си, как да се самоконтролирате, как да развиете емпатия, която да води до проникновения, да надзъртате под маските на околните и да се съпротивлявате на натиска да сте незначителна и пасивна част от обществото. Дали в работата, във връзките, в стремежа към собствено развитие или за промяна на света, тази книга ще ви даде могъщи тактики за успех и самозащита.

Без милост към себе си: Стани по-добра своя версия

Автор: Ерик Бертран Ларсен

Жанрове  Личностно развитие , СамоусъвършенстванеФилософия


Книгата „Без милост: стани по-добра версия на себе си“ (издание на „Персей“) дава отговор на тези и на много други важни въпроси, които биха могли да ви помогнат да постигнете тъй желаните резултати, които досега все са ви убягвали. Можете да бъдете по-добри и по-силни, стига да подходите целенасочено и всеотдайно към собственото си усъвършенстване, а Ерик Бертран Ларсен ще ви покаже правилния път, за да се случи това. Как бихте могли да откриете вътре в себе си неподозирана сила и увереност, за да се превърнете в една по-добра версия на себе си? Как бихте могли да мислите по-позитивно и по-амбициозно, и да излезете от зоната си на комфорт? Как бихте могли да надскочите ограниченията, които несъзнателно сте си поставили, и да преодолеете страховете и колебанията, които пречат на развитието ви?

Професионалният опит на известния норвежки ментален треньор и автор Ерик Бертран Ларсен е комбинация от военна и бизнес кариера. Ларсен е бивш парашутист от норвежките спецчасти, който е служил в Босна, Косово, Македония и Афганистан. Сътрудничил си е с Британската специална въздушна служба и с военноморските тюлени на САЩ. По-късно завършва Норвежкото училище по икономика и бизнес администрация и започва да работи в корпоративна среда, като се специализира в консултирането по набирането на подходящ персонал и мениджърското развитие. Впоследствие решава да се отдаде на професията на ментален треньор и да създаде своя собствена компания, където да помага на клиенти от различни области, използвайки придобитите си разнообразни знания. Към услугите му прибягват много топ атлети, сред които световни и олимпийски шампиони, както и лидери на едни от най-големите международни компании.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Нови книги до 30.08.2020 г.

Нови книги до 30.08.2020 г.

Внимавай в картинкатаАвтор: Кристина ДодЖанрове: Любовни романи, ТрилъриМедоу Зарвас знае, че влизането в имението на Девлин Фицуилям за кражбата на бе Внимавай в картинкатаАвтор: Кристина ДодЖанрове: Любовни романи, ТрилъриМедоу Зарвас знае, че влизането в имението на Девлин Фицуилям за кражбата на бе 2020-08-28T15:19:23+03:00 Нови книги до 30.08.2020 г.

<h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/vnimavay-v-kartinkata">Внимавай в картинката</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/kristina-dod">Кристина Дод</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/lyubovni-romani">Любовни романи</a></strong>,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/trilari">Трилъри</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Медоу Зарвас знае, че влизането в имението на Девлин Фицуилям за кражбата на безценна картина е опасен ход. Тя е готова за неприятности &ndash; но не и за решителността и коварството на красив мъж със собствен таен план.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Заплетени в спираща дъха игра на измама с високи залози, Медоу и Девлин не могат да свалят очи един от друг &ndash; и не искат. Но това, което не знаят, е, че друг играч е вдигнал залога &ndash; и следи всеки техен ход...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/ricar-v-blestyashti-dospehi">Рицар в блестящи доспехи</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/djud-devero">Джуд Деверо</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/istoricheski">Исторически</a></strong>,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/lyubovni-romani">Любовни романи</a></strong>,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/fentazi">Фентъзи</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Признат от безбройните читатели по света за един от най-добрите романтични романи на всички времена, &bdquo;Рицар в блестящи доспехи&ldquo; ще грабне сърцето ви с класическа любовна история, включваща пътуване във времето, съвременна героиня и красив рицар в блестящи доспехи.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Планираната романтична почивка на Дъглас Монтгомъри из красивата английска провинция не протича според очакванията ѝ. Когато приятелят й я изоставя на произвола на съдбата, без документи и пари, отчаяна, тя си пожелава благороден рицар, който да я спаси. И докато Дъглас рони безутешни сълзи край студения мраморен саркофаг в една английска църква, внезапно пред нея изниква най-смайващият мъж на света.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Непознатият е красив, но странен &ndash; облечен е в блестящи доспехи и за огромно изумление на младата жена, твърди, че е Николас Стафорд, граф Торнуик. А според надписа върху гроба му той е починал през 1564 година!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Нежното сърце на Дъглас не ѝ позволява да обърне гръб на човек в нужда, дори и на такъв, който вярва, че е дошъл от времето на кралица Елизабет I, и твърди, че несправедливо е обвинен в измяна и ще бъде екзекутиран.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Двамата поемат на невероятно приключение, опитвайки се да разбулят тайна отпреди няколко столетия. Но по пътя ще открият истинската любов, която не признава време и граници...</span></p> <p></p> <h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/pisak-v-soho">Писък в Сохо</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;Джон Г. Брандън</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;Криминални,&nbsp;Детективски</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Действието в този класически детективски роман се развива в Сохо в първите месеци от началото на Втората световна война. По това време Лондон е изцяло затъмнен през нощта като предпазна мярка срещу въздушни нападения. Когато пронизващ писък смразява кръвта на всички обитатели и гости на тази прочута част на Лондон, на мястото веднага пристига инспектор Маккарти от Скотланд Ярд.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Той е добре запознат с местния престъпен контингент, но нищо не може да го подготви за онова, което предстои. Всъщност на местопрестъплението има кръв и окървавен нож, но липсва труп. Маккарти трябва да разгадае мистерията, а междувременно броят на труповете главоломно нараства. Едно предчувствие или &bdquo;пресантиман&ldquo; ще поведе прочутия инспектор по важна следа. Той ще се сблъска с италиански гангстери, немски шпиони и очарователни австрийски аристократи, докато се опитва да разгадае връзката между мистериозната мадам Ронер и кражбата на тайни планове за противовъздушна отбрана.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Брандън ни представя впечатляващ портрет на Лондон и специално на Сохо, с всичките му мръсни улички и космополитния микс от хора, търсещи тук спасение от войната. Това е идеалната среда за перфектното престъпление, освен ако по следите му не е инспектор Макарти. Той не зачита правилата и нормите, освен това умее да запазва самообладание, докато всички около него губят своето, и в допълнение не пропуска да ни демонстрира чувството си за хумор. Затова и романът отдавна е с култов статут за всички почитатели на динамичните трилъри.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><strong></strong></p> <h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/golemiyat-san">Големият сън</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/reymand-chandlar">Реймънд Чандлър</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/kriminalni">Криминални</a>,&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/category/trilari">Трилъри</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Колекция:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/tags/kralete-na-trilara">Кралете на трилъра</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Бях спретнат, чист, избръснат, трезвен и хич не ме беше грижа дали някой знае за това. Изглеждах точно така, както трябва да изглежда един добре облечен частен детектив...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В бляскавия Лос Анджелис Филип Марлоу е нает от стария петролен магнат Стърнуд. Милионерът е сакат и прикован към инвалидна количка, а книготърговец изнудва едната от разхайтените му дъщери &ndash; сдобил се е с нейни голи снимки благодарение на лекото ѝ поведение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Сега генерал Стърнуд иска Марлоу да разреши проблема... Докато се усети, детективът е замесен в интрига, много по-опасна от изнудване &ndash; и това още преди първия труп.</span></p> <p></p> <h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/zakonite-na-choveshkata-priroda">Законите на човешката природа</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/robart-griyn">Робърт Грийн</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/lichnostno-razvitie">Личностно развитие</a></strong>,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/filosofiya">Философия</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Робърт Грийн се обръща към една от най-важните тема &ndash; несъзнаваните човешките подбуди и мотивации за действие или бездействие.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Като черпи от идеите на Перикъл, кралица Елизабет I, Мартин Лутер Кинг и много други, Грийн ни учи как да се отделим от собствените си емоции и да се самоконтролираме, как да развием емпатията, как да виждаме зад маските на хората.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Човешката природа е по-силна от всеки индивид, от всяка институция или техническо изобретение. В крайна сметка тя оформя всичко, което създаваме, като отражение на себе си и своите първични корени. Тя си играе с нас като с пешки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ние сме социални животни. Нашите животи зависят от отношенията ни с хората. Да знаем мотивите за техните действия е най-ценният инструмент, без който не можем да стигнем далеч, колкото и да сме талантливи или да се трудим упорито.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Опирайки се на енциклопедични знания за човешката история, Робърт Грийн черпи идеи от животите на знакови личности от всички епохи, и показва как те са вземали правилни или грешни решения &ndash; и как те са водели към триумфи или провали.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">От тази книга ще се научите как да обуздавате емоциите си, как да се самоконтролирате, как да развиете емпатия, която да води до проникновения, да надзъртате под маските на околните и да се съпротивлявате на натиска да сте незначителна и пасивна част от обществото. Дали в работата, във връзките, в стремежа към собствено развитие или за промяна на света, тази книга ще ви даде могъщи тактики за успех и самозащита.</span></p> <p></p> <h2><span style="font-size: 18pt;"><strong><u><a href="https://zagadkata.eu/product/bez-milost-kam-sebe-si-stani-po-dobra-svoya-versiya">Без милост към себе си: Стани по-добра своя версия</a></u></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/erik-bertran-larsen">Ерик Бертран Ларсен</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове&nbsp;&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/lichnostno-razvitie">Личностно развитие</a></strong>&nbsp;,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/samousavarshenstvane">Самоусъвършенстване</a></strong>,&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/filosofiya">Философия</a></strong></span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt;"> Книгата &bdquo;Без милост: стани по-добра версия на себе си&ldquo; (издание на &bdquo;Персей&ldquo;) дава отговор на тези и на много други важни въпроси, които биха могли да ви помогнат да постигнете тъй желаните резултати, които досега все са ви убягвали. Можете да бъдете по-добри и по-силни, стига да подходите целенасочено и всеотдайно към собственото си усъвършенстване, а Ерик Бертран Ларсен ще ви покаже правилния път, за да се случи това. Как бихте могли да откриете вътре в себе си неподозирана сила и увереност, за да се превърнете в една по-добра версия на себе си? Как бихте могли да мислите по-позитивно и по-амбициозно, и да излезете от зоната си на комфорт? Как бихте могли да надскочите ограниченията, които несъзнателно сте си поставили, и да преодолеете страховете и колебанията, които пречат на развитието ви?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Професионалният опит на известния норвежки ментален треньор и автор Ерик Бертран Ларсен е комбинация от военна и бизнес кариера. Ларсен е бивш парашутист от норвежките спецчасти, който е служил в Босна, Косово, Македония и Афганистан. Сътрудничил си е с Британската специална въздушна служба и с военноморските тюлени на САЩ. По-късно завършва Норвежкото училище по икономика и бизнес администрация и започва да работи в корпоративна среда, като се специализира в консултирането по набирането на подходящ персонал и мениджърското развитие. Впоследствие решава да се отдаде на професията на ментален треньор и да създаде своя собствена компания, където да помага на клиенти от различни области, използвайки придобитите си разнообразни знания. Към услугите му прибягват много топ атлети, сред които световни и олимпийски шампиони, както и лидери на едни от най-големите международни компании.</span></p> <p></p>

Сравнение на продукти