Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Нови книги до 15.08.2020 г

Aug/14/2020

Нови книги до 15.08.2020 г

Рибарят, Джон Ланган

Жанрове:  Хоръри и ужаси

Холандският поток се вие нa ceвер от Ню Йорк, сред неизбродимите гори край град Удсток. Реката извира от старото водохранилище „Ашокан“, бреговете ѝ са стръмни, коритото ѝ е измамно дълбоко, а водите ѝ са черни като мастило. Мястото предлага идеални условия за риболов… но крие в недрата си неподозирани, дори фантастични загадки.

Ейб и Дан са мъже с тъжна съдба. Загубили своите съпруги, те се опитват да потушат мъката в своето хоби и да открият утеха в общуването помежду си. Отначало не приемат сериозно странната мълва за Холандския поток, която обещава изцеление за болката им. Скоро обаче и двамата ще бъдат завлечени към дъното на зловещо и древно сказание, в което сред удавени тайни и прогнили мечти броди една демонична фигура, която местните наричат Der Fischer – същество, изпълняващо човешките желания на твърде висока цена…

към Рибарят

3 дни, Андерс Руслунд

Жанрове: Криминални, Трилъри

Преди седемнайсет години криминалният инспектор Еверт Гренс е повикан на брутално местопрестъпление. Цяло семейство е безмилостно избито, оцеляло е само петгодишно момиченце. То е видяло убийците, но ужасът е замъглил ума му. На детето е дадена нова самоличност и са намерени приемни родители, които да се грижат за него. А случаят така и остава неразкрит.

До наши дни, когато в същото жилище е извършен странен взлом. Някой е търсел нещо, останало скрито в онази кървава нощ. И Гренс разбира, че отново трябва да спаси вече порасналото момиче от злото, което не я е забравило.

А междувременно някой се опитва да предизвика война между групировките в Швеция, за да продаде голямо количество от най-мощната картечница, създавана някога. На прицел е взет бившият информатор Пийт Хофман, чиято дейност сред престъпните среди е сред най-строго пазените тайни на полицията. Но вече не е. Семейството му е заплашено, а някой пъха ръчна граната в детската раница на сина му. Той има само три дни, за да слезе под радара, да разкрие кой го шантажира и да го премахне.

Хофман и Гренс трябва да станат отново неохотни съюзници. Защото между митичната картечница и онова оцеляло момиче има връзка, която води до Албания и до важен канал за трафик на оръжие. И миналото протяга кървави ръце към настоящето. ‌

към 3 дни

1793,  Никлас Нат о Даг

Жанрове: Исторически

„1793“ е книга за тъмните времена от живота на Стокхолм на фона на подробна градска история от XVIII век. Тежката зима на 1793 г. в Стокхолм. Четири години след нападението над Бастилията във Франция и повече от година след смъртта на крал Густав III в Швеция. Параноя и конспирация обитават улиците на града. Животински ужас, разтворен във въздуха, се промъква във всяко мръсно кътче, когато обезобразено тяло е открито във водата, а разследването разкрива най-страшните подробности от тайния живот на шведския елит. Сюжетът вледенява, зловещ на места, краят е непредсказуем. Дали злодеят се ражда чудовище, или средата го прави такъв? Може ли любовта да го преобрази?

Въпреки историческата обстановка книгата налага усещане за съвременна престъпност и нейните подбуди. Но това не е книга на ужасите, въпреки че на места е жестока! Драматичен сюжет, трудни човешки съдби и внушението, че обществото като цяло зависи от своите корени – от стабилитета в отглеждането на своите деца. И се задава косвеният въпрос – какви обстоятелства пораждат чудовище!

към 1793

Дяволският кръг,  Нийл Олсън

Жанрове: Трилъри, Хоръри и ужаси

Вярвате ли в истории за вещици?

Когато Уил Конър се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, той открива, че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се измъчва от въпроси за злощастната нощ.

Като възрастен той отново трябва да срещне страховете си и да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Уил всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер.

Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан? Времето му изтича, а границата между света на живите и този на отвъдното става все по-тънка…

към Дяволският кръг

Осем перфектни убийства,  Питър Суонсън

Жанрове: Криминални, Трилъри

дин книжар прави списък на осем гениални убийства от литературата. Един убиец започва да изпълнява списъка в реалността.

Малкълм Кършоу работи в книжарница „Старите дяволи“ и е запален фен на криминалните романи. Преди години той публикува в блога на книжарницата лична класация на най-трудните за разкриване убийства в литературата. В списъка „8 перфектни убийства“ попадат класики като „Азбучни убийства“ на Агата Кристи, „Тайната история“ на Дона Тарт и „Непознати във влака“ на Патриша Хайсмит, но въпреки очакванията на Малкълм статията не се радва на особен интерес. Или поне не в началото. Защото днес именно списъкът е причина на вратата на книжарницата да почука ФБР. 

Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци обезпокоително напомнят на престъпленията, описани в списъка на Малкълм. При това част от уликите недвусмислено доказват, че убиецът познава мълчаливия книжар, следи всяка негова стъпка и е наясно с тайни, които Мал не е споделял с никого. Включително тъмни подробности за мъртвата му съпруга.

За да се предпази, Малкълм започва сам да издирва потенциални заподозрени. Но онези, към които се насочва, се превръщат в следващите жертви от дяволския списък. И скоро примката около собствения му врат се стяга така, че е невъзможно да избяга.

към Осем перфектни убийства

Свръхестественият ужас в литературата,  Х. Ф. Лъвкрафт

Жанрове: Хоръри

Настоящият том представя на българските читатели 12 от най-добрите му стихотворения и 3 от най-прочутите му есета. В първото от тях, дало заглавието на целия сборник, Лъвкрафт прави задълбочен критически преглед на свръхестествения ужас в литературата от древността до началото на XX в., като формулира естетиката на този ужас и излага собствените си концепции за него и за литературните техники, с които той се постига. Във второто есе – „Бележки върху писането на свръхестествени истории“ – авторът обяснява защо пише свръхестествена проза и ни запознава с правилата, които следва при нейното създаване, а в третото – „Метричната закономерност“ – разкрива колко важни са за добрата поезия стихотворната стъпка и усещането за ритъм.

В сборника са включени и избрани откъси от писма на Лъвкрафт до редакторите на сп. „Уиърд Тейлс“, което публикува за пръв път част от най-известните му разкази. Те хвърлят допълнителна светлина върху неговото творчество и начина, по който пише.

към Свръхестественият ужас в литературата

Покоряването на херцога, Ленора Бел

Жанрове: Исторически, Любовни романи

Джеймс, скандално нецивилизованият херцог на Харланд, иска булка с неопетнена репутация. Просто бизнес споразумение. Похотта е забранена, а любовта е изключена.

На Шарлийн Бекет, непризнатата дъщеря на граф и куртизанка, току-що е предложен шанс да промени живота си, като се представи като своята полусестра, лейди Доротеа, и да спечели херцога.

Когато тайните се разкрият и страстта надделее, Джеймс трябва да реши дали последната дама, която трябва да иска, е наистина всичко, от което се нуждае. И Шарлийн трябва да реши дали обещанието за нов живот си струва да рискува всичко… включително сърцето си.

към Покоряването на херцога

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Нови книги до 15.08.2020 г

Нови книги до 15.08.2020 г

РибарятХоландският поток се вие нa ceвер от Ню Йорк, сред неизбродимите гори край град Удсток. Реката извира от старото водохранилище „Ашокан“, бреговете РибарятХоландският поток се вие нa ceвер от Ню Йорк, сред неизбродимите гори край град Удсток. Реката извира от старото водохранилище „Ашокан“, бреговете 2020-08-14T14:39:27+03:00 Нови книги до 15.08.2020 г

<h2 class="text-aligncenter"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f3657863a52f.jpeg" width="300" height="441" class="aligncenter" />Рибарят,&nbsp;<strong>Джон Ланган</strong></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong>Жанрове:&nbsp; Хоръри и ужаси</strong></h2> <p>Холандският поток се вие нa ceвер от Ню Йорк, сред неизбродимите гори край град Удсток. Реката извира от старото водохранилище &bdquo;Ашокан&ldquo;, бреговете ѝ са стръмни, коритото ѝ е измамно дълбоко, а водите ѝ са черни като мастило. Мястото предлага идеални условия за риболов&hellip; но крие в недрата си неподозирани, дори фантастични загадки.</p> <p>Ейб и Дан са мъже с тъжна съдба. Загубили своите съпруги, те се опитват да потушат мъката в своето хоби и да открият утеха в общуването помежду си. Отначало не приемат сериозно странната мълва за Холандския поток, която обещава изцеление за болката им. Скоро обаче и двамата ще бъдат завлечени към дъното на зловещо и древно сказание, в което сред удавени тайни и прогнили мечти броди една демонична фигура, която местните наричат Der Fischer &ndash; същество, изпълняващо човешките желания на твърде висока цена&hellip;</p> <h2 class="text-alignright">към<span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/ribaryat" target="_blank" rel="noopener"> Рибарят</a></strong></span></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong></strong></span></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f365ab1576ec.jpeg" width="300" height="441" /></h2> <p></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">3 дни,&nbsp;<span><strong>Андерс Руслунд</strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><span>Жанрове:<strong>&nbsp;Криминални, Трилъри</strong></span></h2> <p>Преди седемнайсет години криминалният инспектор<span>&nbsp;</span><strong>Еверт Гренс</strong><span>&nbsp;</span>е повикан на брутално местопрестъпление. Цяло семейство е безмилостно избито, оцеляло е само петгодишно момиченце. То е видяло убийците, но ужасът е замъглил ума му. На детето е дадена нова самоличност и са намерени приемни родители, които да се грижат за него. А случаят така и остава неразкрит.</p> <p>До наши дни, когато в същото жилище е извършен странен взлом. Някой е търсел нещо, останало скрито в онази кървава нощ. И Гренс разбира, че отново трябва да спаси вече порасналото момиче от злото, което не я е забравило.</p> <p>А междувременно някой се опитва да предизвика война между групировките в Швеция, за да продаде голямо количество от най-мощната картечница, създавана някога. На прицел е взет бившият информатор Пийт Хофман, чиято дейност сред престъпните среди е сред най-строго пазените тайни на полицията. Но вече не е. Семейството му е заплашено, а някой пъха ръчна граната в детската раница на сина му. Той има само три дни, за да слезе под радара, да разкрие кой го шантажира и да го премахне.</p> <p>Хофман и Гренс трябва да станат отново неохотни съюзници. Защото между митичната картечница и онова оцеляло момиче има връзка, която води до Албания и до важен канал за трафик на оръжие. И миналото протяга кървави ръце към настоящето.&nbsp;&zwnj;</p> <h2 class="text-alignright"><strong>към</strong> <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://zagadkata.eu/product/3-dni" target="_blank" rel="noopener">3 дни</a></span></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f365dc429286.jpg" width="300" height="450" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">1793,&nbsp;<span>&nbsp;<strong>Никлас Нат о Даг</strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><span>Жанрове:&nbsp;<strong>Исторически</strong></span></h2> <p><strong>&bdquo;1793&ldquo;</strong><span>&nbsp;</span>е книга за тъмните времена от живота на Стокхолм на фона на подробна градска история от XVIII век. Тежката зима на 1793 г. в Стокхолм. Четири години след нападението над Бастилията във Франция и повече от година след смъртта на крал Густав III в Швеция. Параноя и конспирация обитават улиците на града. Животински ужас, разтворен във въздуха, се промъква във всяко мръсно кътче, когато обезобразено тяло е открито във водата, а разследването разкрива най-страшните подробности от тайния живот на шведския елит. Сюжетът вледенява, зловещ на места, краят е непредсказуем. Дали злодеят се ражда чудовище, или средата го прави такъв? Може ли любовта да го преобрази?</p> <p>Въпреки историческата обстановка книгата налага усещане за съвременна престъпност и нейните подбуди. Но това не е книга на ужасите, въпреки че на места е жестока! Драматичен сюжет, трудни човешки съдби и внушението, че обществото като цяло зависи от своите корени &ndash; от стабилитета в отглеждането на своите деца. И се задава косвеният въпрос &ndash; какви обстоятелства пораждат чудовище!</p> <h2 class="text-alignright">към <a href="https://zagadkata.eu/product/1793" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;">1793</span></a></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f36603ab858a.jpg" width="300" height="455" class="aligncenter" /></p> <p></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">Дяволският кръг,&nbsp;<span>&nbsp;<strong>Нийл Олсън</strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><span>Жанрове:<strong>&nbsp;Трилъри, Хоръри и ужаси</strong></span></h2> <p>Вярвате ли в истории за вещици?</p> <p>Когато Уил Конър се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, той открива, че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се измъчва от въпроси за злощастната нощ.</p> <p>Като възрастен той отново трябва да срещне страховете си и да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Уил всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер.</p> <p>Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан? Времето му изтича, а границата между света на живите и този на отвъдното става все по-тънка&hellip;</p> <h2 class="text-alignright">към <a href="https://zagadkata.eu/product/dyavolskiyat-krag" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;">Дяволският кръг</span></a></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f366957271d0.jpg" width="300" height="462" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">Осем перфектни убийства,&nbsp;<span>&nbsp;<strong>Питър Суонсън</strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><span>Жанрове:<strong>&nbsp;Криминални, Трилъри</strong></span></h2> <p>дин книжар прави списък на осем гениални убийства от литературата. Един убиец започва да изпълнява списъка в реалността.</p> <p><strong>Малкълм Кършоу</strong><span>&nbsp;</span>работи в книжарница &bdquo;Старите дяволи&ldquo; и е запален фен на криминалните романи. Преди години той публикува в блога на книжарницата лична класация на най-трудните за разкриване убийства в литературата. В списъка &bdquo;8 перфектни убийства&ldquo; попадат класики като &bdquo;Азбучни убийства&ldquo; на Агата Кристи, &bdquo;Тайната история&ldquo; на Дона Тарт и &bdquo;Непознати във влака&ldquo; на Патриша Хайсмит, но въпреки очакванията на Малкълм статията не се радва на особен интерес. Или поне не в началото. Защото днес именно списъкът е причина на вратата на книжарницата да почука ФБР.&nbsp;</p> <p>Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци обезпокоително напомнят на престъпленията, описани в списъка на Малкълм. При това част от уликите недвусмислено доказват, че убиецът познава мълчаливия книжар, следи всяка негова стъпка и е наясно с тайни, които Мал не е споделял с никого. Включително тъмни подробности за мъртвата му съпруга.</p> <p>За да се предпази, Малкълм започва сам да издирва потенциални заподозрени. Но онези, към които се насочва, се превръщат в следващите жертви от дяволския списък. И скоро примката около собствения му врат се стяга така, че е невъзможно да избяга.</p> <h2 class="text-alignright">към&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/osem-perfektni-ubiystva" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Осем перфектни убийства</strong></span></a></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong></strong></span></p> <h1 class="_h2 js-product-title"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f366c4def00b.jpeg" width="300" height="454" class="aligncenter" /></h1> <p></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">Свръхестественият ужас в литературата,&nbsp;<span>&nbsp;<strong>Х. Ф. Лъвкрафт</strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><span>Жанрове:<strong>&nbsp;Хоръри</strong></span></h2> <p>Настоящият том представя на българските читатели 12 от най-добрите му стихотворения и 3 от най-прочутите му есета. В първото от тях, дало заглавието на целия сборник, Лъвкрафт прави задълбочен критически преглед на свръхестествения ужас в литературата от древността до началото на XX в., като формулира естетиката на този ужас и излага собствените си концепции за него и за литературните техники, с които той се постига. Във второто есе &ndash; &bdquo;Бележки върху писането на свръхестествени истории&ldquo; &ndash; авторът обяснява защо пише свръхестествена проза и ни запознава с правилата, които следва при нейното създаване, а в третото &ndash; &bdquo;Метричната закономерност&ldquo; &ndash; разкрива колко важни са за добрата поезия стихотворната стъпка и усещането за ритъм.</p> <p>В сборника са включени и избрани откъси от писма на Лъвкрафт до редакторите на сп. &bdquo;Уиърд Тейлс&ldquo;, което публикува за пръв път част от най-известните му разкази. Те хвърлят допълнителна светлина върху неговото творчество и начина, по който пише.</p> <h2 class="text-alignright">към&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/svrahestestveniyat-ujas-v-literaturata" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;">Свръхестественият ужас в литературата</span></a></h2> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15506/files/image/1-5f366e08bc623.jpg" width="300" height="461" class="aligncenter" /></span></p> <p><span style="text-decoration: underline;"></span></p> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter">Покоряването на херцога,&nbsp;<span>Ленор</span><span>а Бел</span></h2> <h2 class="_h2 js-product-title text-aligncenter"><span>Жанрове: Исторически, Любовни романи</span></h2> <p>Джеймс, скандално нецивилизованият херцог на Харланд, иска булка с неопетнена репутация. Просто бизнес споразумение. Похотта е забранена, а любовта е изключена.</p> <p>На Шарлийн Бекет, непризнатата дъщеря на граф и куртизанка, току-що е предложен шанс да промени живота си, като се представи като своята полусестра, лейди Доротеа, и да спечели херцога.</p> <p>Когато тайните се разкрият и страстта надделее, Джеймс трябва да реши дали последната дама, която трябва да иска, е наистина всичко, от което се нуждае. И Шарлийн трябва да реши дали обещанието за нов живот си струва да рискува всичко&hellip; включително сърцето си.</p> <h2 class="text-alignright">към&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/product/pokoryavaneto-na-hercoga" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Покоряването на херцога</strong></span></a></h2>

Сравнение на продукти