Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Анотации на нови книги до 10.01.2021 г.

Jan/ 4/2021

Анотации на нови книги до 10.01.2021 г.

Нови книги до 10.01.2021 г.

Кралска кръв

Докато войната бушува през лятото на 1943 г., кралят и кралицата решават да изпратят без много шум най-малката си дъщеря, принцеса Шарлът, да живее при доверено благородническо семейство в провинцията. Въпреки огнената ѝ и упорита природа крехкото здраве на принцесата представлява твърде голям риск, за да я оставят в опустошения от войната Лондон.

Седемнайсетгодишната Шарлът трудно свиква с уединения живот, сприятелява се с едно момиче, също намерило убежище от бомбардировките на Лондон, и язди на дълги разходки любимия си кон. Никой обаче не може да предскаже, че в идните месеци тя ще се влюби силно в сина на домакините си.

Братовчедите

Семействата пазят тайна най-добре… дори един от друг. Цялото семейство Стори крие тайни. И братовчедите са на път да разкрият точно какви. Ако успеят да оцелеят, разбира се.

Огледални убийства

В „Огледални убийства“, продължението на „Мозайка от убийства“, ще се насладим на уменията му да подрежда пъзел от разнолики герои, чиито мотиви не могат да бъдат разгадани до шокиращия финал.

Планер на необикновената жена

„Планер на необикновената жена“ е твоят най-добър приятел в осъществяването на най-смелите ти мечти и изживяването на една страхотна година, изпълнена с щастие, любов и радост.

2021. Астрологична прогноза: Светлина в

мрака

Първата част на книгата „2021. Астрологична прогноза. Светлина в мрака“ дава цялостен поглед към 2021, която поема щафетата от 2020. Втората част описва подробно основните астрологични тенденции за всеки знак от зодиака.

Между надеждата и страха

Тази книга разказва историята на заразните болести, предотвратени чрез ваксини, и националните и световните последици от вземането на неправилни решения от често относително малък брой високообразовани и силни елити. Лайтмотив на книгата, отразен в заглавието, е контрастът между откриването на животоспасяващи ваксини и наглед неизбежното и ирационално отхвърляне от единични елементи на обществото.

1984 - Джордж Оруел

1984” е безспорно най-важният роман, писан през XX век, чиято стойност само нараства с всеки ден след публикуването му през 1949 г. Антиутопичният свят, който Оруел рисува, е естествено продължение на идеите от алегоричната приказка „Фермата на животните”, насочени към разкриване на опасността от тоталитарното управление.

В този свят абсолютният властник Големия брат и неговите подчинени следят постоянно всички, Партията е вечно права и налага волята си със свирепа жестокост. Миналото постоянно се пренаписва, а бъдещето е оковано в безкрайна война, мизерия и погазване на човешкото достойнство. Последната надежда за хората са свободата на мисълта и чувствата – и точно тя е следващата цел на властта, за да предотврати всяка възможност за бунт.

Фермата на животните

„Фермата на животните“ е алегоричен роман, който излиза през 1945 г. и цели да алармира западния свят за опасността от тоталитарния режим на съветския лидер Йосиф Сталин.

Тук специално е включен предговорът на Оруел, който отпада от оригиналното издание, защото показва с какви трудности се среща творба, насочена срещу победоносния в този момент Съветски съюз.

Също както в 1984, другия пророчески роман на Оруел, така и тук големият британски писател е сред малцината, които съзират ясно истината зад пропагандата и предупреждават за заплахата, която всяко тоталитарно управление представлява за човешката свобода и достойнство.

Глътка въздух

Автор: Джордж Оруел

Жанрове: АнтиутопииНаучна фантастика

Ироничен и ведър, романът „Глътка въздух“ на Джордж Оруел е наситен с предчувствия и прогнози, които, за съжаление, се сбъдват. Веднага след публикуването му през 1939 година той се приема за абсолютен шедьовър.

Аниша: Детективка по случайност

Автор: Серина Пател

Десетгодишната Аниша Мистри е въвлечена в подготовката на лудата сватба на леля си Бинди. Шантавият празник обаче е напът да се превърна в пълна катастрофа, когато Аниша изненадващо се натъква на бележка за откуп.

Моята игра (автобиография)

Автор: Лука Модрич

В първата си и единствена автобиография хърватската футболна легенда Лука Модрич разказва историята на своя живот: от родната къща в Хърватия през бежанските неволи по време на войната за независимост до световните футболни стадиони.

История на войните 12. Денят на

варварите: 9 август 378 г.

Автор: Алесандро Барберо

В „История на войните 12: Денят на варварите 9 август 378 г.“ се разказва за събития, които бележат прехода между две епохи – от Античност към Средновековие.

Природните антибиотици

Автор: Росица Тодорова

‌От книгата „Природните антибиотици“ ще научите защо е необходимо да заменим синтетичните антибиотици с натурални: хрян, лук, чесън, черна и червена боровинка, мед, куркума, джинджифил и още много от полезни по-полезни храни, билки, подправки.

Някога и в бъдеще 1: Кралят е жив

мъртвец

Група националисти открива ножницата на прочутия Екскалибур и използва магическите ѝ свойства, за да възкреси крал Артур и да изпълни мрачно пророчество. Само един ловец на чудовища – пенсионерката Бриджит МакГуайър, знае как да спре тези митични сили. Тя въвлича своя внук, Дънкан, в свят, който за него е съществувал само в приказките, и двамата заедно се отправят на пътешествие, което ще им разкрие сложната история на семейство МакГуайър и ще доведе до сблъсък със смъртоносните тайни от миналото на Великобритания, които заплашват и бъдещето ѝ.

По сценарий на Кийрън Гилън („Нечестивите + Божествените“) – автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс, и с рисунки от носителя на наградата „Ръс Манинг“ Дан Мора („Клаус“), „Някога и в бъдеще“ е съвременно епично приключение, в стила на вечните класики, което ни кара да погледнем на митологията по нов начин.

Jack Eridon: Сенки от миналото – част 1

Автор: Константин Витков

Българският комикс има своите легенди (под и зад „перото и четката“), но начинът, по който Константин Витков–Титис гради митологията и пълнокръвието на своя свят, е безпрецедентен и му гарантира централно място в родната история на тази уникална художествена форма.

W (политически трилър)

Автор: Игор Щикс

Със задълбоченото познаване на лявата сцена в Европа и света, със завидното си умение да заплита завръзки и да ги разплита по най-неочакван начин, като поддържа високо емоционално напрежение, Игор Щикс е сътворил невероятно ефектен и интригуващ политически трилър.

Синята гора

Автор: Николай Табаков

Николай Табаков разказва живота. Катери се по стръмнините на собствените ни вълнения, спуска се стремглаво в личните ни бездни, плува във водите на нашето въображение. Колоритният език е примамка, изкушение, вечен гид в тази (странна) страна на чудесата.

Чудна лятна нощ

Автор: Яна Борисова

Благодарение на умението си да разказва за важните житейски неща с лекота и финес, с усмивка и през призмата на абсурда, Яна Борисова създаде за нас, хората от театъра, един свят на чувствени, интелигентни, въздействащи, изтънчени, саркастични, силни и красиви образи и думи.

Бъдещето накратко. 200 футуристични концепции и технологии, които ще променят света

Автор: Кийт Мансфийлд

Какво крие бъдещето? Как ще живеем, работим и ще се забавляваме? Какви нови технологии ще се появят? Ще еволюира ли човечеството - може би към вечен живот? Изправени ли сме пред заплахи за съществуването на вида ни... и дори на цялата Вселена?

Бъдещето накратко разглежда тези и още много други фундаментални въпроси, дава кратки и ясни обяснения по разнообразни теми - от криптовалути и световни правителства, до генна терапия и колонизиране на чужди планети, обрисува последиците, вариращи от утопия до катастрофа.

Лейди Гергана 2

Автор: Цветелина Цветкова

"Лейди Гергана 2" отново ще ви остави без думи и ще ви побърка от смях - предозирал дядо с виагра, първа рикия след 5 години въздържание и др.

Продължение на нашумяла книга се пише с голям зор. Особено, ако е хумористична. Отчасти заради очакванията, които имат читателите, след като са се забавлявали от сърце с първото ти отроче, отчасти защото самия ти не си имал време да осмислиш какви си ги забъркал, пък и дали ще си (поне) на същата висота, когато докопаш празния лист отново...

Е, Цветелина Цветкова реши да отговори на предизвикателствата, година след като разбуни духовете с дебютния си роман „Лейди Гергана“, и няма никакви поводи за притеснение. Напротив, хаосът, абсурдните ситуации и премеждия на шантавите персонажи отново връхлитат читателя като ураган.

В какви непознати орбити може да те изстреля усещането да пиеш първа рикия след пет години въздържание? Как една дъщеря на селски кмет и съпруга на англичанин се справя с напълно непознати предизвикателства като „хендмейд“ базар, предозирал с виагра дядо, депресия и опера в крепост? И още много други истории, подправени обилно с грубоват и първичен, но истински заразителен хумор. Да откриеш смешното в наглед сериозните неща, си е майсторлък, на който може да се насладите в големи дози от тази книга. Няма никакъв спор.

Приказки за животни

В „Приказки за животни“  по забавен начин са разказани интересни факти за животни и птици, които децата лесно ще запомнят, защото са поднесени под формата на приказки.

Защо му е на пеликана такава огромна човка?; Кои са най-бързите и най-бавните животни?; Какво се крие в гърбицата на камилата? и много други.

Книгата е подходяща за най-малките деца в предучилищна възраст, но би могла да бъде интересна и за по-големите, които вече могат да четат сами. Кратките приказки, поднесени на достъпен език, са идеална възможност за децата да се упражняват да четат с разбиране.

Гарванът, който можеше да спира времето

Автор: Самуил Петканов

Жанрове: Фантастика

"Гарванът, който можеше да спира времето" е сборник разкази за паралелни светове, митологични герои, говорещи животни и още много...

Всички са затаили дъх и стискат палци 2020 да свърши по-бързо. Да няма нови поводи за стрес, да няма нови неприятни изненади, да спре целият този кошмар. И в това време на депресия, параноя и гняв авторът на полусмешните и полуфалшиви Не!Новини Самуил Петканов ще публикува книга.

С разкази, твърди той, нямащи (много) общо с актуалните събития и злободневия. Щял да ни пренесе в абсурдни паралелни светове, сред митологични герои, одухотворени животни и научна фикция. И освен твърдения, че може би ще е интересно и весело, книгата даже изглежда хубава. Но 2020 е такава, че човек трябва да е готов като я отвори, да открие мръсен чорап или къшей стар балатум, какъвто днес може да се намери само в държавно учреждение.

Час за разплата (Разследванията на инспектор Гамаш 12)

В "Час за разплата (Разследванията на инспектор Гамаш 12)" Арман Гамаш

е ...заподозрян. Ще настъпи ли часът на разплата?

Арман Гамаш отново е тук... И този път той не е разследващия, а главния заподозрян.

Жителите на Трите бора намират старинна карта в стената на бистрото и я подаряват на Арман Гамаш. Не след дълго бившият главен инспектор, който вече е командир на полицейската академия, ще се изправи пред сериозен проблем. Един от преподавателите е убит, а по оръжието на убийството са открити отпечатъци на Гамаш. Както и копие на старинната карта...

В стената на бистрото в Трите бора е зазидана карта, която сто години тъне в мрак и чака да я открият. Когато най-сетне я изваждат на дневна светлина, жителите решават, че са попаднали на любопитна, но безполезна вещ, лишена от всякаква стойност. Ала колкото повече се взират в нея, толкова по-странна започва да им се струва.

След като я подаряват на командир Гамаш при встъпването му на новата длъжност, картата отвежда бившия главен инспектор до смущаващи тайни. Среща го със стар приятел и още по-стар враг. Принуждава го да отвори врата, през която иначе не би минал.

В Академията на Sûreté Арман Гамаш попада на четирима кадети и един мъртъв преподавател. А заедно с трупа намира и копие на старата чудата карта. Разследването бързо се обръща срещу самия командир и мистериозните му взаимоотношения с първокурсничката Амелия Шоке, за да отведе полицаите отново до Трите бора – или по-точно до стъклопис от Първата световна война, който пази собствените си зловещи тайни.

За Амелия Шоке и Арман Гамаш най-накрая е настъпил час за разплата.

Пандемия

Автор: Даниел Кала

Жанрове:  Трилъри

"Пандемия" е напрегнат трилър за вирус, подобен на Ковид, който се разпространява бързо и убива за дни. Дали ще се намери лечение? ...

Един нов смъртоносен коронавирус с животински произход се появява в отдалечена китайска провинция и бързо се разпространява по целия свят. Годината е 2005 и това е основата на медицинския трилър „Пандемия“ на изгряващата звезда в жанра Даниел Кала. Книга, която го направи изключително популярен. Българското издание също се превърна в бестселър. Второто издание на романа е по-актуално от всякога. През 2020 г. този ужасяващ сценарий се превърна в реалност.

Дoктop Hoa Уaйли знae, чe нa чoвeчecтвoтo пpeдcтoи дa cе cблъcкa c нoв убийcтвeн гpип, кaтo oнзи, пpeдизвикaл гoлямaтa eпидeмия oт 1919 г., убилa нaд двaдeceт милиoнa души зa пo-мaлкo oт чeтиpи мeceцa. Taкa чe, кoгaтo oт Китaй пpиcтигaт нoвини зa миcтepиoзeн нoв гpипeн щaм, тoй пpeдчувcтвa нeпpиятнocти. Cкopo д-p Уaйли oткpивa, чe нoвaтa бoлecт e мнoгo пo-cмъpтoнocнa oт TOPC и убивa eдин нa вceки чeтиpимa зapaзeни, бeз знaчeниe oт тяxнaтa възpacт и здpaвocлoвнo cъcтoяниe. И дoкaтo тoй и нeгoвитe кoлeги cе бopят oтчaянo дa oвлaдeят избуxвaнeтo нa eпидeмия, гpипът cе paзпpocтpaнявa в Xoнг Кoнг, Лoндoн и дopи Амepикa. Bъв вpeмeтo, кoгaтo дo вcякa тoчкa нa cвeтa имa пo тpи-чeтиpи пътничecки пoлeтa, виpуcът пътувa мнoгo пo-бъpзo oткoлкoтo гpипът oт 1919. Ocoбeнo, кoгaтo някoй гo paзпpocтpaнявa умишлeнo.

Контактът / Отговорът

Автор: Людмила Филипова

Жанрове: Трилъри

„Контактът“ е трилър, който приковава вниманието.  Видения, странна машина, загадъчни сигнали от космоса, тайни от древността, в които са замесени НАСА, Пентагона, учени и правителства от цял свят.

Може би човечеството най-сетне ще преживее срещата, която е очаквало от зората на историята си. Докторът по астрофизика Даниел Аштън опитва да разбере целите на загадъчната си спътница, с която издирват ключа към неразгадано светлинно познание, записано в Космоса. Разчитането му би разкрило тайните на Вселената, физиката, но и за нас самите.

Книгата има две уникални лица – романът „Контактът“ и научно-популярната част „Отговорът“. В отделни глави от „Отговорът“ можете да прочетете повече за научните обяснения по темите за Бог, астрологията и астрономията. Къде се извънземните? Как и къде се е зародил животът? Какво точно са тъмната материя и тъмната енергия във Вселената и с какво ни засягат те? Как се раждат и умират звездите, за да се родят хората и планетите? Как да спасим планетата си? Къде да търсим злато и диаманти? Какъв е смисълът? Има ли други вселени? Какво е било началото на Вселената и какво я очаква за в бъдеще?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Анотации на нови книги до 10.01.2021 г.

Нови книги до 10.01.2021 г.

Нови книги до 10.01.2021 г. Нови книги до 10.01.2021 г. 2021-01-11T15:35:16+02:00 Анотации на нови книги до 10.01.2021 г.

<p><span style="font-size: 12pt;">Нови книги до 10.01.2021 г.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kralska-krav">Кралска кръв</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Докато войната бушува през лятото на 1943 г., кралят и кралицата решават да изпратят без много шум най-малката си дъщеря, принцеса Шарлът, да живее при доверено благородническо семейство в провинцията. Въпреки огнената ѝ и упорита природа крехкото здраве на принцесата представлява твърде голям риск, за да я оставят в опустошения от войната Лондон.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Седемнайсетгодишната Шарлът трудно свиква с уединения живот, сприятелява се с едно момиче, също намерило убежище от бомбардировките на Лондон, и язди на дълги разходки любимия си кон. Никой обаче не може да предскаже, че в идните месеци тя ще се влюби силно в сина на домакините си.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/bratovchedite" target="_blank" rel="noopener">Братовчедите</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Семействата пазят тайна най-добре&hellip; дори един от друг.&nbsp;Цялото семейство Стори крие тайни. И братовчедите са на път да разкрият точно какви. Ако успеят да оцелеят, разбира се.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/ogledalni-ubiystva" target="_blank" rel="noopener">Огледални убийства</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">В &bdquo;Огледални убийства&ldquo;, продължението на &bdquo;Мозайка от убийства&ldquo;, ще се насладим на уменията му да подрежда пъзел от разнолики герои, чиито мотиви не могат да бъдат разгадани до шокиращия финал.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/planer-na-neobiknovenata-jena" target="_blank" rel="noopener">Планер на необикновената жена</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Планер на необикновената жена&ldquo; е твоят най-добър приятел в осъществяването на най-смелите ти мечти и изживяването на една страхотна година, изпълнена с щастие, любов и радост.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/2021-astrologichna-prognoza-svetlina-v-mraka" target="_blank" rel="noopener">2021. Астрологична прогноза: Светлина в </a></strong></span></h3> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/2021-astrologichna-prognoza-svetlina-v-mraka" target="_blank" rel="noopener">мрака</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Първата част на книгата &bdquo;2021. Астрологична прогноза. Светлина в мрака&ldquo; дава цялостен поглед към 2021, която поема щафетата от 2020. Втората част описва подробно основните астрологични тенденции за всеки знак от зодиака.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/mejdu-nadejdata-i-straha" target="_blank" rel="noopener">Между надеждата и страха</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Тази книга разказва историята на заразните болести, предотвратени чрез ваксини, и националните и световните последици от вземането на неправилни решения от често относително малък брой високообразовани и силни елити. Лайтмотив на книгата, отразен в заглавието, е контрастът между откриването на животоспасяващи ваксини и наглед неизбежното и ирационално отхвърляне от единични елементи на обществото.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/1984-djordj-oruel" target="_blank" rel="noopener">1984 - Джордж Оруел</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">1984&rdquo; е безспорно най-важният роман, писан през XX век, чиято стойност само нараства с всеки ден след публикуването му през 1949 г. Антиутопичният свят, който Оруел рисува, е естествено продължение на идеите от алегоричната приказка &bdquo;Фермата на животните&rdquo;, насочени към разкриване на опасността от тоталитарното управление.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В този свят абсолютният властник Големия брат и неговите подчинени следят постоянно всички, Партията е вечно права и налага волята си със свирепа жестокост. Миналото постоянно се пренаписва, а бъдещето е оковано в безкрайна война, мизерия и погазване на човешкото достойнство. Последната надежда за хората са свободата на мисълта и чувствата &ndash; и точно тя е следващата цел на властта, за да предотврати всяка възможност за бунт.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><a href="https://zagadkata.eu/product/fermata-na-jivotnite" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong>Фермата на животните</strong></span></a></h3> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>&bdquo;Фермата на животните&ldquo;</strong>&nbsp;е алегоричен роман, който излиза през 1945 г. и цели да алармира западния свят за опасността от тоталитарния режим на съветския лидер Йосиф Сталин.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Тук специално е включен предговорът на Оруел, който отпада от оригиналното издание, защото показва с какви трудности се среща творба, насочена срещу победоносния в този момент Съветски съюз.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Също както в&nbsp;<strong>&bdquo;<a href="https://zagadkata.eu/product/1984-djordj-oruel" target="_blank" rel="noopener">1984</a>&ldquo;</strong>, другия пророчески роман на Оруел, така и тук големият британски писател е сред малцината, които съзират ясно истината зад пропагандата и предупреждават за заплахата, която всяко тоталитарно управление представлява за човешката свобода и достойнство.</span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-1631"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://zagadkata.eu', product: 1631, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"18",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1",'display_quantity':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/glatka-vazduh">Глътка въздух</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/page/djordj-oruel" target="_blank" rel="noopener">Джордж Оруел</a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/category/antiutopii" target="_blank" rel="noopener">Антиутопии</a>,&nbsp;<a href="https://zagadkata.eu/category/fantastika" target="_blank" rel="noopener">Научна фантастика</a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ироничен и ведър, романът &bdquo;Глътка въздух&ldquo; на Джордж Оруел е наситен с предчувствия и прогнози, които, за съжаление, се сбъдват. Веднага след публикуването му през 1939 година той се приема за абсолютен шедьовър.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/anisha-detektivka-po-sluchaynost" target="_blank" rel="noopener">Аниша: Детективка по случайност</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Серина Пател</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Десетгодишната Аниша Мистри е въвлечена в подготовката на лудата сватба на леля си Бинди. Шантавият празник обаче е напът да се превърна в пълна катастрофа, когато Аниша изненадващо се натъква на бележка за откуп.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/moyata-igra-avtobiografiya" target="_blank" rel="noopener">Моята игра (автобиография)</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Лука Модрич</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В първата си и единствена автобиография хърватската футболна легенда Лука Модрич разказва историята на своя живот: от родната къща в Хърватия през бежанските неволи по време на войната за независимост до световните футболни стадиони.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/istoriya-na-voynite-12-denyat-na-varvarite-9-avgust-378-g-1" target="_blank" rel="noopener">История на войните 12. Денят на </a></strong></span></h3> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/istoriya-na-voynite-12-denyat-na-varvarite-9-avgust-378-g-1" target="_blank" rel="noopener">варварите: 9 август 378 г.</a></strong></span></h3> <p><span>Автор: Алесандро Барберо</span></p> <p><span>В &bdquo;История на войните 12: Денят на варварите 9 август 378 г.&ldquo; се разказва за събития, които бележат прехода между две епохи &ndash; от Античност към Средновековие.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="font-size: 18pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/prirodnite-antibiotici" target="_blank" rel="noopener">Природните антибиотици</a></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Росица Тодорова</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&zwnj;От книгата &bdquo;Природните антибиотици&ldquo; ще научите защо е необходимо да заменим синтетичните антибиотици с натурални: хрян, лук, чесън, черна и червена боровинка, мед, куркума, джинджифил и още много от полезни по-полезни храни, билки, подправки.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/nyakoga-i-v-badeshte-1-kralyat-e-jiv-martvec" target="_blank" rel="noopener">Някога и в бъдеще 1: Кралят е жив </a></strong></span></h3> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/nyakoga-i-v-badeshte-1-kralyat-e-jiv-martvec" target="_blank" rel="noopener">мъртвец</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Група националисти открива ножницата на прочутия Екскалибур и използва магическите ѝ свойства, за да възкреси крал Артур и да изпълни мрачно пророчество. Само един ловец на чудовища &ndash; пенсионерката Бриджит МакГуайър, знае как да спре тези митични сили. Тя въвлича своя внук, Дънкан, в свят, който за него е съществувал само в приказките, и двамата заедно се отправят на пътешествие, което ще им разкрие сложната история на семейство МакГуайър и ще доведе до сблъсък със смъртоносните тайни от миналото на Великобритания, които заплашват и бъдещето ѝ.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">По сценарий на Кийрън Гилън (&bdquo;Нечестивите + Божествените&ldquo;) &ndash; автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс, и с рисунки от носителя на наградата &bdquo;Ръс Манинг&ldquo; Дан Мора (&bdquo;Клаус&ldquo;), &bdquo;Някога и в бъдеще&ldquo; е съвременно епично приключение, в стила на вечните класики, което ни кара да погледнем на митологията по нов начин.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/jack-eridon-senki-ot-minaloto-chast-1" target="_blank" rel="noopener">Jack Eridon: Сенки от миналото &ndash; част 1</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Константин Витков</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Българският комикс има своите легенди (под и зад &bdquo;перото и четката&ldquo;), но начинът, по който Константин Витков&ndash;Титис гради митологията и пълнокръвието на своя свят, е безпрецедентен и му гарантира централно място в родната история на тази уникална художествена форма.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/w-politicheski-trilar" target="_blank" rel="noopener">W (политически трилър)</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Игор Щикс</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Със задълбоченото познаване на лявата сцена в Европа и света, със завидното си умение да заплита завръзки и да ги разплита по най-неочакван начин, като поддържа високо емоционално напрежение, Игор Щикс е сътворил невероятно ефектен и интригуващ политически трилър.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/sinyata-gora" target="_blank" rel="noopener">Синята гора</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Николай Табаков</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Николай Табаков разказва живота. Катери се по стръмнините на собствените ни вълнения, спуска се стремглаво в личните ни бездни, плува във водите на нашето въображение. Колоритният език е примамка, изкушение, вечен гид в тази (странна) страна на чудесата.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/chudna-lyatna-nosht" target="_blank" rel="noopener">Чудна лятна нощ</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Яна Борисова</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Благодарение на умението си да разказва за важните житейски неща с лекота и финес, с усмивка и през призмата на абсурда, Яна Борисова създаде за нас, хората от театъра, един свят на чувствени, интелигентни, въздействащи, изтънчени, саркастични, силни и красиви образи и думи.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/badeshteto-nakratko-200-futuristichni-koncepcii-i-tehnologii-koito-shte-promenyat-sveta" target="_blank" rel="noopener">Бъдещето накратко. 200 футуристични концепции и технологии, които ще променят света</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Кийт Мансфийлд</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Какво крие бъдещето? Как ще живеем, работим и ще се забавляваме? Какви нови технологии ще се появят? Ще еволюира ли човечеството - може би към вечен живот? Изправени ли сме пред заплахи за съществуването на вида ни... и дори на цялата Вселена?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Бъдещето накратко разглежда тези и още много други фундаментални въпроси, дава кратки и ясни обяснения по разнообразни теми - от криптовалути и световни правителства, до генна терапия и колонизиране на чужди планети, обрисува последиците, вариращи от утопия до катастрофа.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/leydi-gergana-2" target="_blank" rel="noopener">Лейди Гергана 2</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор: Цветелина Цветкова</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Лейди Гергана 2" отново ще ви остави без думи и ще ви побърка от смях - предозирал дядо с виагра, първа рикия след 5 години въздържание и др.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Продължение на нашумяла книга се пише с голям зор. Особено, ако е хумористична. Отчасти заради очакванията, които имат читателите, след като са се забавлявали от сърце с първото ти отроче, отчасти защото самия ти не си имал време да осмислиш какви си ги забъркал, пък и дали ще си (поне) на същата висота, когато докопаш празния лист отново...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Е, Цветелина Цветкова реши да отговори на предизвикателствата, година след като разбуни духовете с дебютния си роман &bdquo;Лейди Гергана&ldquo;, и няма никакви поводи за притеснение. Напротив, хаосът, абсурдните ситуации и премеждия на шантавите персонажи отново връхлитат читателя като ураган.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В какви непознати орбити може да те изстреля усещането да пиеш първа рикия след пет години въздържание? Как една дъщеря на селски кмет и съпруга на англичанин се справя с напълно непознати предизвикателства като &bdquo;хендмейд&ldquo; базар, предозирал с виагра дядо, депресия и опера в крепост? И още много други истории, подправени обилно с грубоват и първичен, но истински заразителен хумор. Да откриеш смешното в наглед сериозните неща, си е майсторлък, на който може да се насладите в големи дози от тази книга. Няма никакъв спор.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/prikazki-za-jivotni" target="_blank" rel="noopener">Приказки за животни</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">В &bdquo;Приказки за животни&ldquo;&nbsp; по забавен начин са разказани интересни факти за животни и птици, които децата лесно ще запомнят, защото са поднесени под формата на приказки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Защо му е на пеликана такава огромна човка?; Кои са най-бързите и най-бавните животни?; Какво се крие в гърбицата на камилата? и много други.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Книгата е подходяща за най-малките деца в предучилищна възраст, но би могла да бъде интересна и за по-големите, които вече могат да четат сами. Кратките приказки, поднесени на достъпен език, са идеална възможност за децата да се упражняват да четат с разбиране.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/garvanat-koyto-mojeshe-da-spira-vremeto" target="_blank" rel="noopener">Гарванът, който можеше да спира времето</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/samuil-petkanov">Самуил Петканов</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/fantastika" target="_blank" rel="noopener">Фантастика</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Гарванът, който можеше да спира времето" е сборник разкази за паралелни светове, митологични герои, говорещи животни и още много...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Всички са затаили дъх и стискат палци 2020 да свърши по-бързо. Да няма нови поводи за стрес, да няма нови неприятни изненади, да спре целият този кошмар. И в това време на депресия, параноя и гняв авторът на полусмешните и полуфалшиви Не!Новини Самуил Петканов ще публикува книга.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">С разкази, твърди той, нямащи (много) общо с актуалните събития и злободневия. Щял да ни пренесе в абсурдни паралелни светове, сред митологични герои, одухотворени животни и научна фикция. И освен твърдения, че може би ще е интересно и весело, книгата даже изглежда хубава. Но 2020 е такава, че човек трябва да е готов като я отвори, да открие мръсен чорап или къшей стар балатум, какъвто днес може да се намери само в държавно учреждение.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/chas-za-razplata-razsledvaniyata-na-inspektor-gamash-12" target="_blank" rel="noopener">Час за разплата (Разследванията на инспектор Гамаш 12)</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">В "Час за разплата (Разследванията на инспектор Гамаш 12)" Арман Гамаш</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">е ...заподозрян. Ще настъпи ли часът на разплата?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Арман Гамаш отново е тук... И този път той не е разследващия, а главния заподозрян.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жителите на Трите бора намират старинна карта в стената на бистрото и я подаряват на Арман Гамаш. Не след дълго бившият главен инспектор, който вече е командир на полицейската академия, ще се изправи пред сериозен проблем. Един от преподавателите е убит, а по оръжието на убийството са открити отпечатъци на Гамаш. Както и копие на старинната карта...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В стената на бистрото в Трите бора е зазидана карта, която сто години тъне в мрак и чака да я открият. Когато най-сетне я изваждат на дневна светлина, жителите решават, че са попаднали на любопитна, но безполезна вещ, лишена от всякаква стойност. Ала колкото повече се взират в нея, толкова по-странна започва да им се струва.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">След като я подаряват на командир Гамаш при встъпването му на новата длъжност, картата отвежда бившия главен инспектор до смущаващи тайни. Среща го със стар приятел и още по-стар враг. Принуждава го да отвори врата, през която иначе не би минал.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В Академията на S&ucirc;ret&eacute; Арман Гамаш попада на четирима кадети и един мъртъв преподавател. А заедно с трупа намира и копие на старата чудата карта. Разследването бързо се обръща срещу самия командир и мистериозните му взаимоотношения с първокурсничката Амелия Шоке, за да отведе полицаите отново до Трите бора &ndash; или по-точно до стъклопис от Първата световна война, който пази собствените си зловещи тайни.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За Амелия Шоке и Арман Гамаш най-накрая е настъпил час за разплата.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/pandemiya" target="_blank" rel="noopener">Пандемия</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/daniel-kala" target="_blank" rel="noopener">Даниел Кала</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/trilari" target="_blank" rel="noopener">Трилъри</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Пандемия" е напрегнат трилър за вирус, подобен на Ковид, който се разпространява бързо и убива за дни. Дали ще се намери лечение? ...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Един нов смъртоносен коронавирус с животински произход се появява в отдалечена китайска провинция и бързо се разпространява по целия свят. Годината е 2005 и това е основата на медицинския трилър &bdquo;Пандемия&ldquo; на изгряващата звезда в жанра Даниел Кала. Книга, която го направи изключително популярен. Българското издание също се превърна в бестселър. Второто издание на романа е по-актуално от всякога. През 2020 г. този ужасяващ сценарий се превърна в реалност.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дoктop Hoa Уaйли знae, чe нa чoвeчecтвoтo пpeдcтoи дa cе cблъcкa c нoв убийcтвeн гpип, кaтo oнзи, пpeдизвикaл гoлямaтa eпидeмия oт 1919 г., убилa нaд двaдeceт милиoнa души зa пo-мaлкo oт чeтиpи мeceцa. Taкa чe, кoгaтo oт Китaй пpиcтигaт нoвини зa миcтepиoзeн нoв гpипeн щaм, тoй пpeдчувcтвa нeпpиятнocти. Cкopo д-p Уaйли oткpивa, чe нoвaтa бoлecт e мнoгo пo-cмъpтoнocнa oт TOPC и убивa eдин нa вceки чeтиpимa зapaзeни, бeз знaчeниe oт тяxнaтa възpacт и здpaвocлoвнo cъcтoяниe. И дoкaтo тoй и нeгoвитe кoлeги cе бopят oтчaянo дa oвлaдeят избуxвaнeтo нa eпидeмия, гpипът cе paзпpocтpaнявa в Xoнг Кoнг, Лoндoн и дopи Амepикa. Bъв вpeмeтo, кoгaтo дo вcякa тoчкa нa cвeтa имa пo тpи-чeтиpи пътничecки пoлeтa, виpуcът пътувa мнoгo пo-бъpзo oткoлкoтo гpипът oт 1919. Ocoбeнo, кoгaтo някoй гo paзпpocтpaнявa умишлeнo.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kontaktat-otgovorat" target="_blank" rel="noopener">Контактът / Отговорът</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Автор:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/page/lyudmila-filipova" target="_blank" rel="noopener">Людмила Филипова</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Жанрове:&nbsp;<strong><a href="https://zagadkata.eu/category/trilari" target="_blank" rel="noopener">Трилъри</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Контактът&ldquo; е трилър, който приковава вниманието.&nbsp; Видения, странна машина, загадъчни сигнали от космоса, тайни от древността, в&nbsp;които са замесени НАСА, Пентагона, учени и правителства от цял свят.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Може би човечеството най-сетне ще преживее срещата, която е очаквало от зората на историята си. Докторът по астрофизика Даниел Аштън опитва да разбере целите на загадъчната си спътница, с която издирват ключа към неразгадано светлинно познание, записано в Космоса. Разчитането му би разкрило тайните на Вселената, физиката, но и за нас самите.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Книгата има две уникални лица &ndash; романът &bdquo;Контактът&ldquo; и научно-популярната част &bdquo;Отговорът&ldquo;. В отделни глави от &bdquo;Отговорът&ldquo; можете да прочетете повече за научните обяснения по темите за Бог, астрологията и астрономията. Къде се извънземните? Как и къде се е зародил животът? Какво точно са тъмната материя и тъмната енергия във Вселената и с какво ни засягат те? Как се раждат и умират звездите, за да се родят хората и планетите? Как да спасим планетата си? Къде да търсим злато и диаманти? Какъв е смисълът? Има ли други вселени? Какво е било началото на Вселената и какво я очаква за в бъдеще?</span></p>

Сравнение на продукти