Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 94Анотации на нови книги за седмицата до 17.01.2021 г.

Jan/11/2021

Анотации на нови книги за седмицата до 17.01.2021 г.

Анотации на нови книги до 17.01.2021 г.

Аз преди теб

Двадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живее със семейството си в малка къща в провинциално английско градче. Младата жена обожава работата си в местното кафене и ексцентричните дрехи. Тя е доволна от спокойния си живот, възнамерява да се омъжи за дългогодишния си приятел Патрик и да му роди куп деца.

Светът ѝ се преобръща, когато неочаквано загубва работата си. Наред с безпаричието, безработицата я кара да се чувства безполезна. Лу полага неимоверни усилия да си намери нова работа, но няколко седмици във фабрика за обработка на пилета и верига за бързо хранене я довеждат до ръба на отчаянието. Затова, когато й предлагат да стане личен асистент на мъж с увреждания срещу добро заплащане, тя решава да опита.

Тридесет и три годишният Уил Трейнър граби с пълни шепи от живота. Той обожава работата си, предизвикателствата и пътуванията, които непрекъснато му напомнят колко необятен е светът. Произшествие с мотор го приковава към инвалидна количка и превръща дните му в безрадостно съществуване.

Две години по-късно Уил няма представа, че Лу ще стане част от живота му и ще го разтърси из основи. И двамата не подозират, че запознанството им ще ги промени завинаги...

На свобода

Дани е обикновено момче, не познава баща си и живее с майка си, справя се много добре в училище, без да е първенецът на класа, свири прекрасно на китара, фен е на „Барса“ и мечтае да си има момиче. Но обикновеното е дотук. Защото Дани има вродена аномалия и е трудно подвижен.

Животът му следва своя ежедневен, строго определен ход. Докато един ден, след скандал с майка си, момчето не се решава на отчаяна стъпка – с нейната карта си купува самолетен билет за Мюнхен, за да види баща си. След несъстоялата се среща, окрилен от новооткритите си възможности, Дани тръгва на стоп през половин Европа – в инвалидна количка и с патерици. Редят се Амстердам, Париж, Южна Франция, срещи с монахини, графове, проститутки, наркомани, еколози... Нищо не може да го спре по пътя му към следващата мечта: Барселона и мач на „Барса“... А и въпросът с момичето май не е неразрешим. Просто трябва да повярва в себе си.

Двете изгубени планини

Противно на всички очаквания Джак Уест-младши е намерил Трите тайни града, но на немислима цена. По всичко личи, че любимата му дъщеря Лили е била убита от Сфинкса в жесток древен ритуал.

Изостанал от противниците си, сега Джак трябва да стигне до една от петте железни планини – две от които досега не са били открити – и да извърши загадъчен подвиг, известен единствено като „Падането“. Но какъв е онзи обект на Луната, който е свързан с него?

За капак на всичко Джак разбира, че в надпреварата се е включил нов играч, генерал, от когото в Четирите легендарни царства са се страхували толкова много, че са го заключили в най-дълбоката си тъмница. Само че сега той се е измъкнал на свобода и има свой собствен ужасяващ план...

Пътят към успешното заведение

"Пътят към успешното заведение" е наръчник как да се управлява заведение, какви процедури трябва да се спазят, какви са практите и процесите за един успешен бизнес.

Целта на създаването на такъв наръчник е да облекчи усвояването на практически знания и умения, необходими за правилното функциониране на едно заведение.

Скъпи приятели, читатели, партньори, имам удоволствието да ви представя тайната за постигане на успех: книгата, която ще помогне на много от вас – работодатели, собственици, управители, предприемачи, да управляват успешно своето заведение.

Наръчникът представя въпросната работеща система, която тримата предприемачи са разработили и утвърдили, отговаряща на потребностите на клиентите и заслужаваща нужното внимание и отношение. Повечето от хората, които решават да създадат заведение, не си правят труда да опознаят бизнеса добре. Разбира се, никой от нас не се ражда идеален в дадена сфера от живота, но затова всеки може да почерпи знания от литературата за първите стъпки на развитие, като например създаване на фирма, избор на обект, подбор на персонал, реклама и маркетинг, продажба и обслужване и пр.

Лидерство – стратегия и тактики

"Лидерство – стратегия и тактики" е наръчник как да бъдем лидери, чрез директни, ситуационни и прагматични насоки, с много примери и сутуации.

Най-добрият наръчник по лидерство.

В армията полевият наръчник представя инструкции на прост и ясен език, стъпка по стъпка, за да се помогне на войниците да изпълняват мисиите си. В гражданския сектор книгите предлагат информация за всичко: от поправката на капещ водопроводен кран до развитието на ефективна тренировъчна програма за приготвянето на добър стек.

Какво става обаче, ако ви повишат на нова длъжност и трябва да ръководите бившите си колеги? Какво става, ако не ви изберат за ръководната длъжност, която сте искали? Как преодолявате синдрома на натрапника, когато не сте сигурни, че трябва да ръководите? Като лидер, как разумно определяте наказанията? А наградите и поощренията? Как изграждате доверие както с вашите ръководители, така и с подчинените си? Как поднасяте обективна критика нагоре и надолу по веригата на управлението по тактичен и позитивен начин? Това са все въпроси за лидерството - най-сложното от всички човешки начинания. Макар че има изобилие от книги, които осигуряват солидни познания относно лидерството, няма "полеви" наръчник по лидерство, осигуряващ директни, ситуационни, прагматични насоки „как да…“, които всеки да може незабавно да използва. Досега.

Не всичко започва от теб

Депресия. Тревожност. Хронична болка. Фобии. Натрапчиви мисли. Много често причините за горните състояния не могат да се обяснят с непосредствения ни житейски опит или с химичен дисбаланс на мозъка.

Последните научни изследвания потвърждават това, което мнозина вече знаят: травматичните преживявания може да се предават от едно поколение на друго. Стресът, преживян от родителите, бабите и дядовците и дори по-далечен роднина, е закодиран в гените ни. Поколение след поколение възпроизвежда определени модели – алкохолизъм, депресия, агресивност, зависимости... Сякаш сме обречени да повтаряме грешките на своите предшественици. Да преживяваме като свои чужди емоции, страдание и стрес. Дори ако човекът, получил травмата, е починал или историята му е била забравена, споменът и чувствата продължават да живеят в потомците и да определят тяхното емоционално и физическо състояние.

Има ли изход? Как да се справим, когато дори не си даваме сметка за тази мрачна наследственост? Разработените от Уолин инструменти дават възможност да стигнем до страховете и тревогите, надничащи зад думите, поведението и физическите ни симптоми. Техниките за изработване на генограма, или разширено родословно дърво, създават карта на преживяванията, връщайки ни поколения назад.

„Не всичко започва от теб“ е трансформиращ подход към разрешаването на дългогодишни проблеми и трудности, които в много случаи не се повлияват от традиционна терапия и лекарства. Пионер в областта на наследствената травма, Марк Уолин работи като индивидуален и групов терапевт повече от двадесет години.

Асен и пътешествениците в 100 Българии

Асен открива, че скучната занималня в читалището е таен клуб на хора със специалното умение да пътешестват в различни паралелни Българии. И — най-странното: той самият има уникално силна дарба да пътешества до най-отдалечените паралелни Българии. Елена Павлова - автор на успешните книги „Камени и пиратите от 5 Г“ и „Приключение в Долната земя“ , е приготвила ново приключение за любознателни деца със свободен дух.

Ваканциятa идва и Асен няма търпение да отпътува при леля си във Варна, където ще се забавлява на воля и ще се срещне с онлайн приятелката си Нася, с която отдавна си чатят и обсъждат книги за четене от задължителния списък (както и някои, които не са от него).

Но всичко се проваля, когато става ясно, че първо: леля му е болна и идва в София за лечение; второ: няма да се види с Нася; трето: новата жена на баща му го записва в някакво си читалище на занималня, сякаш е бебе.

За негова изненада някои от момчетата, момичетата и преподавателите в читалището се оказват част от тайна организация на българи с необичайната дарба да пътешестват между паралелните Българии. А Асен открива, че той има най-силната дарба от всички — дарба, която ще го въвлече в безброй опасни и забавни приключения в различните Българии.

Детска енциклопедия: Светът на динозаврите

Пътуване назад към ерата на древните гиганти.

Необикновена енциклопедия за динозаври, която съчетава множество факти, изумителни илюстрации и завладяваща история! „Светът на динозаврите“ пренася своите читатели в ерата на древните влечуги, за да им покаже не само как са изглеждали, а и как са живели.

Да изживееш мигове от динозавърската ера така, сякаш се случват днес. Да видиш живота на древните влечуги през техните собствени очи и да участваш в разкопки на вкаменелости рамо до рамо със съвременните учени. Детската енциклопедия „Светът на динозаврите“ повежда читателите на пътешествие, в което научните факти оживяват чрез вълнуваща история и прекрасни илюстрации. Емоциите и новите знания се преплитат на страниците на енциклопедията и създават едно колкото магично, толкова и информативно читателско изживяване.

Историята отблизо

Край малката рекичка са се скупчили десетки динозаври. Суша е и стадото бърза да утоли жаждата си, преди и тази река да е пресъхнала. Но изведнъж започва да вали, нагоре по течението се надига огромна вълна и отнася животните. Милиони години по-късно учените откриват техните скелети. А днес две деца изживяват историята отблизо по време на училищна обиколка в мултимедийния динозавърски музей.

Ина и Юлиан канят читателите да се присъединят към тях и да научат множество изчерпателни нови факти за древните влечуги и за Земята такава, каквато е била преди 200 милиона години.

Каузата на юношите

През този труден, понякога мъчителен период от живота, когато се изгражда личността, когато юношата се търси, лута се, експериментира, родителите, учителите и обществото като цяло имат огромната отговорност да го подкрепят, да му помогнат да премине по-безболезнено към зрялата възраст.

Със свойствената си чувствителност Долто се спира на проблемите на младите хора, като отново призовава към зачитане на личността и свободата им, към доверие в силите и възможностите им – и към законодателни мерки, които да разширят правата им.

„Каузата на юношите“, фундаментален труд, който голямата психоаналитичка завършва малко преди смъртта си, поставя финалния щрих на един живот, отдаден на науката и човека.

Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби

Творби на Едгар Алан По, които излизат за пръв път на български език, за да хвърлят допълнителна светлина върху творчеството на един от най-важните автори в световната литература.

Еднаистория

Познат на български от постапокалиптичната антиутопия „Земя на синовете“, в „Еднаистория“ Джипи показва съвсем различен стил, като съчетава фина лиричност с реализъм, мечтателни акварели с нервни мастилени наброски.

Десетте хиляди врати на Януари

В завладяващия дебют на Аликс Е. Хароу - „Десетте хиляди врати на Януари“, в началото на 1900 г. млада жена тръгва на фантастично пътешествие, за да преоткрие себе си, след като намира мистериозна книга.

Дисковата херния не е присъда

"Дисковата херния не е присъда" е за всички, които имат този проблем. Можете да се оправите и без операции. Сергей Бубновски разказва за  революционна техника, която ще ви избави от болките.

От автора на бестселърите "Болят ме коленете. Какво да правя?" и "Остеохондрозата не е присъда" - Сергей Бубновски.

Все повече хора, които имат проблеми с гърба, се разочароват от общоприетите методи на лечение - операции и лекарствени средства. Известният руски професор д-р Сергей Бубновски в книгата си предлага нов подход за решаване на проблема дискови хернии на гръбнака без операция. Тази книга ще помогне както на младите хора, които искат да укрепят здравето си, така и на възрастните, които имат тежки съпътстващи заболявания.

Обикновено на въпроса ми "Защо са му на човек мускулите?" пациентите в недоумение отговарят: "Как защо? За да ходи!". Веднъж на консултация една девойка на 21 години, неочаквано за мен, отговори: "Мускулите са отговорни за жизнената дейност". Точно така! Здравите и обгрижени мускули, които всекидневно получават правилно физическо натоварване, доставят към нашите органи, стави и гръбначен стълб всички вещества и микроелементи, необходими за нормалното функциониране на организма - от вода до калций, от кислород до всички останали минерални вещества.

При правилен анализ на болките в гърба и правилни лечебни кинезитерапевтични действия може без каквито и да било лекарства и оперaции да се избавим от нетърпимите болки и от дисковите хернии. Как да се случи това? Именно на тези неща учи книгата, която държите в момента.

Мравката и слонът

"Мравката и слонът" е притча за лидерите. Героите са мравка и слон, но това важи с пълна сила за хората, които искат да бъдат винаги първи.

Запознайте се с мравката Адир и слона Елго. Като двама съекипници, които трябва да работят заедно за осъществяването на обща цел, те трябва да действат като един, за да стигнат в Оазиса. Простичката им история е могъща метафора, предназначена да прояви най-доброто, на което сте способни като лидери. Тази книга е задължително четиво за всеки, който се стреми да преобразува работното си място посредством вдъхновено лидерство или просто да реализира напълно потенциала си в индивидуален план.

Тайните убежища

"Тайните убежища" е майсторски написан роман, където има изненада, удивление и кошмари и някой, който ужасява всички. Дали нещата са такива, каквито се представят? 

Наскоро установилата се в Нормандия Сандрин е помолена да изпразни дома на баба си, живяла сама недалеч от брега на малък остров. Когато пристига на това сиво и студено място, Сандрин открива няколко възрастни обитатели, живеещи в нещо като затворено общество. Всички те описват баба ѝ като очарователен и сърдечен човек – твърдения, които са много далеч от представите на Сандрин. И все пак атмосферата на острова е изключително странна.

След няколко часа, прекарани на него, Сандрин разбира, че обитателите му пазят тайни... Нещо или някой ги ужасява.

Но защо тогава никой от тях не напуска острова? Какво се е случило с децата от набързо затворения летен лагер през 1949 г.? Коя всъщност е била баба ѝ? Няколко дни по-късно Сандрин е открита лутаща се на континента – цялата покрита в кръв, която не е нейна. Но чия е тогава?

Баста

„Баста“ е суровата, честна и прекалено разкриваща автобиография на Марко ван Бастен.

 Пълна история за неговото детство, сложните отношения с родителите му и неговата кариера – лудостта в Италия, Европейското първенство през 1988 г. и провалът на Световното първенство през 1990 г. – връзката му с Йохан Кройф, болезнената история на глезена му, финансовите несполуки, неизброимите му успехи, а и падения.

♦ ♦ ♦

Носител на множество награди, сред които „Футболист на годината на ФИФА“, „Шампион на Европа“, „Шампион на Нидерландия“, „Златна топка“, „Златна обувка“ и много други, Марко ван Бастен е един от най-великите футболисти на всички времена, но винаги е оставал загадка за мнозина, нещо като енигма. Хората го определят по различни начини – интелигентен, силен, може би неемоционален, но в тази книга той се разкрива и ни споделя неразказвани досега истории, както и снимки от личния си архив.

Марко ван Бастен (рождено име Марсел ван Бастен (Marcel van Basten)) е бивш холандски футболист и треньор. Роден е на 31 октомври 1964 г. в Утрехт, Нидерландия. Смятан е за един от най-добрите нападатели в историята на футбола и един от най-добрите футболисти в историята на Аякс и Милан. Печелил е най-престижните индивидуални футболни награди - трикратен носител на „Златната топка“ и Футболист на годината на ФИФА през 1988, 1989 и 1992 г., носител на „Златната обувка“ - 1986 г. Европейски шампион с Нидерландия през 1988 г. В своята автобиография „Баста“ Бастен споделя своята история - сурова и до болка откровена.

Едвин Схон (1970) е автор и журналист в Studio Sport, Nieuwsuur и Andere Tijden Sport. Той е съавтор на Bert van Marwijk и през 2010 г. написва De macht van de bal, за което получава наградата Nico Scheepmaker за най-добра спортна книга на годината.

Нощ над водата

"Нощ над водата" - умело разказан среднощен кошмар, където най-ужасяващото нещо е собственото минало.

Септември, 1939 г. Няколко дни след като Великобритания обявява война на Германия, в Саутхамптън един хидроплан принудително извършва аварийно кацане. Най-луксозната „летяща лодка“, конструирана някога, носи на борда си пътници в клопката на нещо по-ужасяващо от войната – собственото им обитавано от духове минало.

Само Фолет може да ви даде изживяване като това – през една вълнуваща злокобна нощ над Атлантика ексцентрици, аристократи, съблазнители, мошеници, влюбени, обладани от предчувствие за беда, осъзнават безпомощността си във връхлитащия среднощен кошмар.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Анотации на нови книги за седмицата до 17.01.2021 г.

Анотации на нови книги до 17.01.2021 г.

Анотации на нови книги до 17.01.2021 г.Аз преди тебДвадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живе Анотации на нови книги до 17.01.2021 г.Аз преди тебДвадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живе 2021-01-18T14:00:58+02:00 Анотации на нови книги за седмицата до 17.01.2021 г.

<p><span style="font-size: 12pt;">Анотации на нови книги до 17.01.2021 г.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/az-predi-teb" target="_blank" rel="noopener">Аз преди теб</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Двадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живее със семейството си в малка къща в провинциално английско градче. Младата жена обожава работата си в местното кафене и ексцентричните дрехи. Тя е доволна от спокойния си живот, възнамерява да се омъжи за дългогодишния си приятел Патрик и да му роди куп деца.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Светът ѝ се преобръща, когато неочаквано загубва работата си. Наред с безпаричието, безработицата я кара да се чувства безполезна. Лу полага неимоверни усилия да си намери нова работа, но няколко седмици във фабрика за обработка на пилета и верига за бързо хранене я довеждат до ръба на отчаянието. Затова, когато й предлагат да стане личен асистент на мъж с увреждания срещу добро заплащане, тя решава да опита.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Тридесет и три годишният Уил Трейнър граби с пълни шепи от живота. Той обожава работата си, предизвикателствата и пътуванията, които непрекъснато му напомнят колко необятен е светът. Произшествие с мотор го приковава към инвалидна количка и превръща дните му в безрадостно съществуване.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Две години по-късно Уил няма представа, че Лу ще стане част от живота му и ще го разтърси из основи. И двамата не подозират, че запознанството им ще ги промени завинаги...</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/na-svoboda" target="_blank" rel="noopener">На свобода</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Дани е обикновено момче, не познава баща си и живее с майка си, справя се много добре в училище, без да е първенецът на класа, свири прекрасно на китара, фен е на &bdquo;Барса&ldquo; и мечтае да си има момиче. Но обикновеното е дотук. Защото Дани има вродена аномалия и е трудно подвижен.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Животът му следва своя ежедневен, строго определен ход. Докато един ден, след скандал с майка си, момчето не се решава на отчаяна стъпка &ndash; с нейната карта си купува самолетен билет за Мюнхен, за да види баща си. След несъстоялата се среща, окрилен от новооткритите си възможности, Дани тръгва на стоп през половин Европа &ndash; в инвалидна количка и с патерици. Редят се Амстердам, Париж, Южна Франция, срещи с монахини, графове, проститутки, наркомани, еколози... Нищо не може да го спре по пътя му към следващата мечта: Барселона и мач на &bdquo;Барса&ldquo;... А и въпросът с момичето май не е неразрешим. Просто трябва да повярва в себе си.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/dvete-izgubeni-planini" target="_blank" rel="noopener">Двете изгубени планини</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Противно на всички очаквания Джак Уест-младши е намерил Трите тайни града, но на немислима цена. По всичко личи, че любимата му дъщеря Лили е била убита от Сфинкса в жесток древен ритуал.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Изостанал от противниците си, сега Джак трябва да стигне до една от петте железни планини &ndash; две от които досега не са били открити &ndash; и да извърши загадъчен подвиг, известен единствено като &bdquo;Падането&ldquo;. Но какъв е онзи обект на Луната, който е свързан с него?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За капак на всичко Джак разбира, че в надпреварата се е включил нов играч, генерал, от когото в Четирите легендарни царства са се страхували толкова много, че са го заключили в най-дълбоката си тъмница. Само че сега той се е измъкнал на свобода и има свой собствен ужасяващ план...</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/patyat-kam-uspeshnoto-zavedenie" target="_blank" rel="noopener">Пътят към успешното заведение</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Пътят към успешното заведение" е наръчник как да се управлява заведение, какви процедури трябва да се спазят, какви са практите и процесите за един успешен бизнес.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Целта на създаването на такъв наръчник е да облекчи усвояването на практически знания и умения, необходими за правилното функциониране на едно заведение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Скъпи приятели, читатели, партньори, имам удоволствието да ви представя тайната за постигане на успех: книгата, която ще помогне на много от вас &ndash; работодатели, собственици, управители, предприемачи, да управляват успешно своето заведение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Наръчникът представя въпросната работеща система, която тримата предприемачи са разработили и утвърдили, отговаряща на потребностите на клиентите и заслужаваща нужното внимание и отношение. Повечето от хората, които решават да създадат заведение, не си правят труда да опознаят бизнеса добре. Разбира се, никой от нас не се ражда идеален в дадена сфера от живота, но затова всеки може да почерпи знания от литературата за първите стъпки на развитие, като например създаване на фирма, избор на обект, подбор на персонал, реклама и маркетинг, продажба и обслужване и пр.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/liderstvo-strategiya-i-taktiki" target="_blank" rel="noopener">Лидерство &ndash; стратегия и тактики</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Лидерство &ndash; стратегия и тактики" е наръчник как да бъдем лидери, чрез&nbsp;директни, ситуационни и прагматични насоки, с много примери и сутуации.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Най-добрият наръчник по лидерство.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В армията полевият наръчник представя инструкции на прост и ясен език, стъпка по стъпка, за да се помогне на войниците да изпълняват мисиите си. В гражданския сектор книгите предлагат информация за всичко: от поправката на капещ водопроводен кран до развитието на ефективна тренировъчна програма за приготвянето на добър стек.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Какво става обаче, ако ви повишат на нова длъжност и трябва да ръководите бившите си колеги? Какво става, ако не ви изберат за ръководната длъжност, която сте искали? Как преодолявате синдрома на натрапника, когато не сте сигурни, че трябва да ръководите? Като лидер, как разумно определяте наказанията? А наградите и поощренията? Как изграждате доверие както с вашите ръководители, така и с подчинените си? Как поднасяте обективна критика нагоре и надолу по веригата на управлението по тактичен и позитивен начин? Това са все въпроси за лидерството - най-сложното от всички човешки начинания. Макар че има изобилие от книги, които осигуряват солидни познания относно лидерството, няма "полеви" наръчник по лидерство, осигуряващ директни, ситуационни, прагматични насоки &bdquo;как да&hellip;&ldquo;, които всеки да може незабавно да използва. Досега.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="font-size: 18pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/ne-vsichko-zapochva-ot-teb" target="_blank" rel="noopener">Не всичко започва от теб</a></span></h3> <div class="container _section-separator"> <div class="_product-details-tabs-container js-tabs"> <div class="_product-details-tabs"> <div class="_product-details-tab _product-details-description js-tab" id="product-details-description"> <div class="_textbox" data-article-content="" data-language="bg"> <p><span style="font-size: 12pt;">Депресия. Тревожност. Хронична болка. Фобии. Натрапчиви мисли. Много често причините за горните състояния не могат да се обяснят с непосредствения ни житейски опит или с химичен дисбаланс на мозъка.</span></p> <p><span><span style="font-size: 12pt;">Последните научни изследвания потвърждават това, което мнозина вече знаят: травматичните преживявания може да се предават от едно поколение на друго. Стресът, преживян от родителите, бабите и дядовците и дори по-далечен роднина, е закодиран в гените ни. Поколение след поколение възпроизвежда определени модели &ndash; алкохолизъм, депресия, агресивност, зависимости... Сякаш сме обречени да повтаряме грешките на своите предшественици. Да преживяваме като свои чужди емоции, страдание и стрес. Дори ако човекът, получил травмата, е починал или историята му е била забравена, споменът и чувствата продължават да живеят в потомците и да определят тяхното емоционално и физическо състояние.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Има ли изход? Как да се справим, когато дори не си даваме сметка за тази мрачна наследственост? Разработените от Уолин инструменти дават възможност да стигнем до страховете и тревогите, надничащи зад думите, поведението и физическите ни симптоми. Техниките за изработване на генограма, или разширено родословно дърво, създават карта на преживяванията, връщайки ни поколения назад.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Не всичко започва от теб&ldquo; е трансформиращ подход към разрешаването на дългогодишни проблеми и трудности, които в много случаи не се повлияват от традиционна терапия и лекарства. Пионер в областта на наследствената травма, Марк Уолин работи като индивидуален и групов терапевт повече от двадесет години.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/asen-i-pateshestvenicite-v-100-balgarii" target="_blank" rel="noopener">Асен и пътешествениците в 100 Българии</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Асен открива, че скучната занималня в читалището е таен клуб на хора със специалното умение да пътешестват в различни паралелни Българии. И &mdash; най-странното: той самият има уникално силна дарба да пътешества до най-отдалечените паралелни Българии. Елена Павлова - автор на успешните книги &bdquo;Камени и пиратите от 5 Г&ldquo; и &bdquo;Приключение в Долната земя&ldquo; , е приготвила ново приключение за любознателни деца със свободен дух.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ваканциятa идва и Асен няма търпение да отпътува при леля си във Варна, където ще се забавлява на воля и ще се срещне с онлайн приятелката си Нася, с която отдавна си чатят и обсъждат книги за четене от задължителния списък (както и някои, които не са от него).</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Но всичко се проваля, когато става ясно, че първо: леля му е болна и идва в София за лечение; второ: няма да се види с Нася; трето: новата жена на баща му го записва в някакво си читалище на занималня, сякаш е бебе.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За негова изненада някои от момчетата, момичетата и преподавателите в читалището се оказват част от тайна организация на българи с необичайната дарба да пътешестват между паралелните Българии. А Асен открива, че той има най-силната дарба от всички &mdash; дарба, която ще го въвлече в безброй опасни и забавни приключения в различните Българии.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/detska-enciklopediya-svetat-na-dinozavrite" target="_blank" rel="noopener">Детска енциклопедия: Светът на динозаврите</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Пътуване назад към ерата на древните гиганти.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Необикновена енциклопедия за динозаври, която съчетава множество факти, изумителни илюстрации и завладяваща история! &bdquo;Светът на динозаврите&ldquo; пренася своите читатели в ерата на древните влечуги, за да им покаже не само как са изглеждали, а и как са живели.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Да изживееш мигове от динозавърската ера така, сякаш се случват днес. Да видиш живота на древните влечуги през техните собствени очи и да участваш в разкопки на вкаменелости рамо до рамо със съвременните учени. Детската енциклопедия &bdquo;Светът на динозаврите&ldquo; повежда читателите на пътешествие, в което научните факти оживяват чрез вълнуваща история и прекрасни илюстрации. Емоциите и новите знания се преплитат на страниците на енциклопедията и създават едно колкото магично, толкова и информативно читателско изживяване.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Историята отблизо</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Край малката рекичка са се скупчили десетки динозаври. Суша е и стадото бърза да утоли жаждата си, преди и тази река да е пресъхнала. Но изведнъж започва да вали, нагоре по течението се надига огромна вълна и отнася животните. Милиони години по-късно учените откриват техните скелети. А днес две деца изживяват историята отблизо по време на училищна обиколка в мултимедийния динозавърски музей.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ина и Юлиан канят читателите да се присъединят към тях и да научат множество изчерпателни нови факти за древните влечуги и за Земята такава, каквато е била преди 200 милиона години.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/kauzata-na-yunoshite" target="_blank" rel="noopener">Каузата на юношите</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">През този труден, понякога мъчителен период от живота, когато се изгражда личността, когато юношата се търси, лута се, експериментира, родителите, учителите и обществото като цяло имат огромната отговорност да го подкрепят, да му помогнат да премине по-безболезнено към зрялата възраст.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Със свойствената си чувствителност Долто се спира на проблемите на младите хора, като отново призовава към зачитане на личността и свободата им, към доверие в силите и възможностите им &ndash; и към законодателни мерки, които да разширят правата им.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Каузата на юношите&ldquo;, фундаментален труд, който голямата психоаналитичка завършва малко преди смъртта си, поставя финалния щрих на един живот, отдаден на науката и човека.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/dnevnikat-na-djulias-rodman-i-drugi-neizdavani-tvorbi" target="_blank" rel="noopener">Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Творби на Едгар Алан По, които излизат за пръв път на български език, за да хвърлят допълнителна светлина върху творчеството на един от най-важните автори в световната литература.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/ednaistoriya" target="_blank" rel="noopener">Еднаистория</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">Познат на български от постапокалиптичната антиутопия &bdquo;Земя на синовете&ldquo;, в &bdquo;Еднаистория&ldquo; Джипи показва съвсем различен стил, като съчетава фина лиричност с реализъм, мечтателни акварели с нервни мастилени наброски.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/desette-hilyadi-vrati-na-yanuari" target="_blank" rel="noopener">Десетте хиляди врати на Януари</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">В завладяващия дебют на Аликс Е. Хароу - &bdquo;Десетте хиляди врати на Януари&ldquo;, в началото на 1900 г. млада жена тръгва на фантастично пътешествие, за да преоткрие себе си, след като намира мистериозна книга.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/diskovata-herniya-ne-e-prisada" target="_blank" rel="noopener">Дисковата херния не е присъда</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Дисковата херния не е присъда" е за всички, които имат този проблем. Можете да се оправите и без операции.&nbsp;Сергей Бубновски разказва за&nbsp; революционна техника, която ще ви избави от болките.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">От автора на бестселърите "Болят ме коленете. Какво да правя?" и "Остеохондрозата не е присъда" - Сергей Бубновски.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Все повече хора, които имат проблеми с гърба, се разочароват от общоприетите методи на лечение - операции и лекарствени средства. Известният руски професор д-р Сергей Бубновски в книгата си предлага нов подход за решаване на проблема дискови хернии на гръбнака без операция. Тази книга ще помогне както на младите хора, които искат да укрепят здравето си, така и на възрастните, които имат тежки съпътстващи заболявания.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Обикновено на въпроса ми "Защо са му на човек мускулите?" пациентите в недоумение отговарят: "Как защо? За да ходи!". Веднъж на консултация една девойка на 21 години, неочаквано за мен, отговори: "Мускулите са отговорни за жизнената дейност". Точно така! Здравите и обгрижени мускули, които всекидневно получават правилно физическо натоварване, доставят към нашите органи, стави и гръбначен стълб всички вещества и микроелементи, необходими за нормалното функциониране на организма - от вода до калций, от кислород до всички останали минерални вещества.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">При правилен анализ на болките в гърба и правилни лечебни кинезитерапевтични действия може без каквито и да било лекарства и оперaции да се избавим от нетърпимите болки и от дисковите хернии. Как да се случи това? Именно на тези неща учи книгата, която държите в момента.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/mravkata-i-slonat" target="_blank" rel="noopener">Мравката и слонът</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Мравката и слонът" е притча за лидерите. Героите са мравка и слон, но това важи с пълна сила за хората, които искат да бъдат винаги първи.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Запознайте се с мравката Адир и слона Елго. Като двама съекипници, които трябва да работят заедно за осъществяването на обща цел, те трябва да действат като един, за да стигнат в Оазиса. Простичката им история е могъща метафора, предназначена да прояви най-доброто, на което сте способни като лидери. Тази книга е задължително четиво за всеки, който се стреми да преобразува работното си място посредством вдъхновено лидерство или просто да реализира напълно потенциала си в индивидуален план.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/taynite-ubejishta" target="_blank" rel="noopener">Тайните убежища</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Тайните убежища" е майсторски написан роман, където има изненада, удивление и кошмари и някой, който ужасява всички. Дали нещата са такива, каквито се представят?&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Наскоро установилата се в Нормандия Сандрин е помолена да изпразни дома на баба си, живяла сама недалеч от брега на малък остров. Когато пристига на това сиво и студено място, Сандрин открива няколко възрастни обитатели, живеещи в нещо като затворено общество. Всички те описват баба ѝ като очарователен и сърдечен човек &ndash; твърдения, които са много далеч от представите на Сандрин. И все пак атмосферата на острова е изключително странна.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">След няколко часа, прекарани на него, Сандрин разбира, че обитателите му пазят тайни... Нещо или някой ги ужасява.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Но защо тогава никой от тях не напуска острова? Какво се е случило с децата от набързо затворения летен лагер през 1949 г.? Коя всъщност е била баба ѝ? Няколко дни по-късно Сандрин е открита лутаща се на континента &ndash; цялата покрита в кръв, която не е нейна. Но чия е тогава?</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/marko-van-basten-basta" target="_blank" rel="noopener">Баста</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Баста&ldquo; е суровата, честна и прекалено разкриваща автобиография на Марко ван Бастен.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&nbsp;Пълна история за неговото детство, сложните отношения с родителите му и неговата кариера &ndash; лудостта в Италия, Европейското първенство през 1988 г. и провалът на Световното първенство през 1990 г. &ndash; връзката му с Йохан Кройф, болезнената история на глезена му, финансовите несполуки, неизброимите му успехи, а и падения.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&diams; &diams; &diams;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Носител на множество награди, сред които &bdquo;Футболист на годината на ФИФА&ldquo;, &bdquo;Шампион на Европа&ldquo;, &bdquo;Шампион на Нидерландия&ldquo;, &bdquo;Златна топка&ldquo;, &bdquo;Златна обувка&ldquo; и много други, Марко ван Бастен е един от най-великите футболисти на всички времена, но винаги е оставал загадка за мнозина, нещо като енигма. Хората го определят по различни начини &ndash; интелигентен, силен, може би неемоционален, но в тази книга той се разкрива и ни споделя неразказвани досега истории, както и снимки от личния си архив.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Марко ван Бастен (рождено име Марсел ван Бастен (Marcel van Basten)) е бивш холандски футболист и треньор. Роден е на 31 октомври 1964 г. в Утрехт, Нидерландия. Смятан е за един от най-добрите нападатели в историята на футбола и един от най-добрите футболисти в историята на Аякс и Милан. Печелил е най-престижните индивидуални футболни награди - трикратен носител на &bdquo;Златната топка&ldquo; и Футболист на годината на ФИФА през 1988, 1989 и 1992 г., носител на &bdquo;Златната обувка&ldquo; - 1986 г. Европейски шампион с Нидерландия през 1988 г. В своята автобиография &bdquo;Баста&ldquo; Бастен споделя своята история - сурова и до болка откровена.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Едвин Схон (1970) е автор и журналист в Studio Sport, Nieuwsuur и Andere Tijden Sport. Той е съавтор на Bert van Marwijk и през 2010 г. написва De macht van de bal, за което получава наградата Nico Scheepmaker за най-добра спортна книга на годината.</span></p> <h3 class="_product-name-tag"><span style="text-decoration: underline; font-size: 18pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/nosht-nad-vodata" target="_blank" rel="noopener">Нощ над водата</a></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;">"Нощ над водата" - умело разказан среднощен кошмар, където най-ужасяващото нещо е собственото минало.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Септември, 1939 г. Няколко дни след като Великобритания обявява война на Германия, в Саутхамптън един хидроплан принудително извършва аварийно кацане. Най-луксозната &bdquo;летяща лодка&ldquo;, конструирана някога, носи на борда си пътници в клопката на нещо по-ужасяващо от войната &ndash; собственото им обитавано от духове минало.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Само Фолет може да ви даде изживяване като това &ndash; през една вълнуваща злокобна нощ над Атлантика ексцентрици, аристократи, съблазнители, мошеници, влюбени, обладани от предчувствие за беда, осъзнават безпомощността си във връхлитащия среднощен кошмар.</span></p> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти