Имаш нужда от помощ? На линия сме!

0877 88 99 9415 от най-добрите криминални романи според Googreads

06.12.2021 13:37:18

15 от най-добрите криминални романи според Googreads

Zagadkata.eu събра за вас 15 от най-добрите криминални книги, класирани според оценките в Googreads. Романи, които изчетохме на един дъх, книги които ускориха пулса ни и през цялото време ни държаха в напрежение.

 Разбира се има още много криминални книги, които са наистина страхотни и не са включени в тази класация, но съгласете се, че това не е възможно като изпълнение, поне не на първо четене.

 Ето нашата скромна класация с кратко резюме за всяка книга за 

Най-добрите криминални книги 

Свидетелката, Нора Робъртссредна оценка - 4.21 

Дъщеря на студена, пресметлива майка и анонимен донор, една нощ примерната Елизабет решава да вкуси от сладостта на веселието. Красавец с руски акцент и прелъстителна усмивка я примамва в дома си.

Последвалите събития променят живота ѝ завинаги. Дванайсет години по-късно Абигейл Лаури живее в малко планинско градче. Работи като компютърен специалист, създава сложни охранителни системи и не общува с никого. Уединението й събужда интереса на шефа на полицията Брукс Глийсън, който решава да научи какво крие младата жена. Логичното й мислене, нейната тайнственост и земните и схващания го очароват. Той подозира, че тя се крие; че в миналото е преживяла травма, а охранителните камери, които е разположила не само из къщата, но и навсякъде наоколо, трябва да я предпазят от нещо или някого. Неочакваните събития в малкото градче я подтикват да разкрие тайните си...

Кестеновия човек, Сьорен Свайструп, средна оценка - 4,20

На детска площадка в предградията на Копенхаген е намерена убита млада жена. Случаят изглежда елементарен: извършителят най-вероятно е нейният партньор. Възлагат разследването на младата следователка Ная Тулин и на Марк Хес, временно отзован от Европол. При по-задълбочен оглед на местопрестъплението разследващите се натъкват на човече, направено от кестени. Във фигурата сама по себе си няма нищо странно: изработването на кестенови човечета е много разпространено сред датските деца през есента. Странно е обаче, че при лабораторен анализ криминалистите откриват върху фигурката пръстов отпечатък от момиче, смятано за мъртво от цяла година. Нещо повече, това е дъщерята на известен датски политик и за отвличането и убийството на момичето вече има осъден, направил пълни самопризнания.

След второ убийство на млада жена нещата започват да изглеждат още по-сериозни. И до нея е открито кестеново човече – явно визитка на убиеца. Тулин и Хес усилено търсят връзка между убитите жени и дъщерята на министър Хартунг, усещайки, че се надпреварват с времето. Мистериозният психопат още не е приключил мисията си…

Смъртоносно бяло,  Робърт Галбрайт, средна оценка - 4,20

Този път съдружниците в детективската агенция са изправени пред сложен случай, който ги ангажира едновременно професионално и морално. От една страна ги е наел министър от правителството, жертва на изнудване. В услуга на своя престижен клиент те прилагат целия си арсенал от умения, включително приемане на различни самоличности от Робин. В същото време към Страйк се обръща душевно неуравновесен младеж, който твърди, че преди години е станал свидетел на убийството на дете в имението на въпросния министър. Разрешаването на тази загадка няма да им донесе пари и слава, но те са ѝ също толкова отдадени, тласкани от нравственото желание да дадат на младежа душевен покой. В същото време в личния живот и на двамата детективи се случват драматични събития, които променят съдбата и душевната им нагласа, но не ги отклоняват от тяхната всеотдайност към професията.

Изкупление, Дейвид Балдачи, средна оценка - 4,19

Еймъс Декър, човекът с феноменална памет, се завръща в родния си град, където научава, че е допуснал фатална грешка при първото си разследване в отдел „Убийства“ преди 13 години.

Еймъс Декър и партньорката му във ФБР Алекс Джеймисън са на кратко посещение в родния му град Бърлингтън, Охайо. Там ги открива Мерил Хокинс, който е осъден на доживотен затвор за убийства, които не е извършил. Остарял и неизлечимо болен, Хокинс настоява Декър да преразгледа случая и да изчисти името му.

Възможно ли е Декър наистина да е сгрешил? Всички доказателства са били непоклатими. Преди да успее да разкаже онова, което знае, Хокинс е застрелян.

Обзет от съмнения, Декър отново се заема със случая, но се оказва, че след толкова години някой все още е готов да прикрива истината с цената на всичко.

Следващите две криминални книги са от поредицата  Смоуки Барет.

Тъмната страна, Коди Макфадиън, средна оценка - 4.12

Намери отговора скоро или още ще умрат.

Лъжи, изневери, тъмни желания – всеки има тайни, които не може да сподели с никого и смята да отнесе със себе си в гроба. Никой не знае това по-добре от специален агент Смоуки Барет – с обезобразено лице, погубено семейство и изпълнено с писъци и страдание минало. Но каква ли тайна може да крие красиво младо момиче, убито показно по време на полет? Това трябва да разкрият Смоуки и нейният елитен екип ловци на хора, след като са събрани по заповед на самия директор на ФБР – на когото дърпат конците от още по-висока инстанция.

Смоуки знае какво е да загубиш дете. Тя черпи сила от тъмата в себе си и приема лично всяко убийство. А този път насреща ѝ е несравним убиец, който е успял десетилетия наред да убива безнаказано и без да оставя следи. Сега той е решил да излезе на светло и да предизвика и полицията, и целия свят – и качва онлайн записи от своите деяния. В неговите очи никой не е невинен, всеки прикрива грях, който заслужава смъртна присъда. Смоуки и екипът ѝ са предизвикани пряко – а някъде там един човек е намерил начин да прониква в най-интимните кътчета на душите на хората.

И да ги наказва за всяка тяхна премълчана тайна.

Не сте срещали такъв убиец – останал скрит в сенките в продължение на дълги години, с десетки жертви на сметката си и без да оставя никакви следи. До момента, в който решава, че е време да покаже на всички своята свята истина. И да принуди света да се покае.

Фабрика за истина, Коди Макфадиън, средна оценка - 3.23

След толкова кошмари наяве белязаната Смоуки Барет се надява да намери малко спокойствие, за да се наслади на сигурността да има мъж до себе си – и нов живот, който расте в нея. Но злото се завръща с неподозирана сила и садистичен размах.

Три съседни къщи са пълни с трупове, три семейства са срещнали жестока участ само за една нощ. Но истинският ужас се намира под тях – подземен музей на смъртта, хранилище на свидетелства за човешката жестокост и извратеното удоволствие от причиняването на болка. Мащабът на заговора е колкото огромен, толкова и добре обмислен. Разкриването на музея отключва поредица от крайни събития, които застрашават живота и здравия разум на Смоуки и екипа ѝ. За броени часове те разбират, че всичко досега, колкото и страховито, е било само прелюдия. 

Вече не преследват отделни серийни убийци. На бял свят излиза цяла шайка чудовища, които години наред са задоволявали безнаказано своите мрачни страсти. Социалните мрежи са залети с внимателно режисирани клипове, пуснати с цел да демонстрират, че тези хищници не се страхуват от нищо, дори да посегнат на близките на своите преследвачи. Те са недосегаеми, те са неуязвими.

Започнала е най-голямата игра на живот и смърт изобщо. И залогът е цяла нация, скована в ужас, милиони свидетели на садистичното шоу на властелините на мъченията.

Ирландецът, от Чарлз Бранд, средна оценка - 4,08

Пригответе се за епична сага в мрачния свят на организираната престъпност в следвоенна Америка. Хрониката, която ще прочетете, е личната, документална и шокираща изповед на легендарния Франк „Ирландеца“ Шийран – ветеран от Втората световна война, мошеник и поръчков убиец, работил с някои от ключовите фигури на XX век, който споделя пред следователя Чарлз Бранд своя страховит мемоар. Разгърнат в няколко десетилетия, сюжетът проследява изкачването на Шийран в криминалната йерархия, връзките му с политическия и с профсъюзния елит, а също и сензационните детайли около редица мистерии и неразрешени случаи, останали години наред в сянката на конспирациите и хипотезите. Докато ни води из тайните коридори на беззаконието, достигайки до логичната кулминация – отношенията му със синдикалния лидер и активист Джими Хофа, който изчезва безследно през лятото на 1975 г., Шийран рисува злокобния портрет на цяла една епоха в американската история.

Последният сеанс, Агата Кристи, средна оценка - 4.00 

„Последният сеанс“  е една от смразяващите криминални книги, с  четиринайсет страшни истории, които ни срещат с необяснимото. Фантастични призрачни видения, сенки на паранормални същества, човек, който разменя тялото си с това на котка... Кристи създава неповторима мрачна атмосфера, от която побиват тръпки.

Не забравяйте да оставите светлините включени, докато четете тази книга!

Тайната история на Туин Пийкс, Марк Фрост, средна оценка - 3.94

25 години след убийството на Лора Палмър... всичко започва отначало!

Двайсет и пет години след разследването на агент Дейл Купър на смъртта на Лора Палмър ФБР попада на кутия с неизвестен произход. Кутията съдържа огромно досие...

Агентка на ФБР се заема да анализира документите от кутията, както и всичко свързано със странното градче Туин Пийкс. Трябва да определи и кой е авторът на досието. По време на разследването тя разкрива тайни за местните жители, както и няколко доклада от безследно изчезналия агент Дейл Купър, а също изрезки на статии от вестници, доклад от аутопсия и друга поверителна информация.

Какво се е случило след смъртта на Лора Палмър? И защо анонимен "архивар" е съставил толкова пълно досие за Туин Пийкс и историята му?

Мозайка от убийства, Антъни Хоровиц, средна оценка - 3.93

"Бутилка вино. Голям пакет тортила чипс и бурканче пикантен сос. За гарнитура: пакет цигари (знам, знам). Дъжд, който барабани по прозорците. И една нова книга. Има ли нещо по-хубаво?"

Когато Сюзан Райланд, редактор в лондонско издателство, започва да чете новия роман на Алан Конуей, за нея това е просто редовна работна задача. След като е работила години наред по криминални книги на нашумелия автор, тя познава отлично и неговия детектив Атикус Тип, който разрешава заплетени мистерии в тихи английски селца. Традиционната формула на Алан, израз на почит към кралиците на британската криминална мистерия като Агата Кристи и Дороти Сейърс, му донася зашеметяващ успех. Той е неоспоримата звезда на издателство „Клоувърлийф“ и Сюзан е длъжна да се примирява със странното му поведение, ако държи да запази работата си. Но не би могла да предположи, че новата му книга, „Мозайка от убийства“, ще промени изцяло живота ѝ.

Убийството на прислужницата, П.Д. Джеймс, средна оценка -  3.93 

Първата книга от поредицата Инспектор Далглиш на един от най-обичаните автори на криминални книги -  загадки П. Д. Джеймс – носителка на Ордена на Британската империя за постижения в литературата, носителка на диамантен кинжал на Асоциацията на писателите криминалисти.

Прозорецът беше отворен и възглавницата на леглото беше подгизнала от дъжда. Косата на Сали беше разпиляна върху възглавницата като мрежа от злато. Очите ѝ бяха затворени, но тя не спеше. От стиснатия ъгъл на устата тръгваше пресъхнала струйка кръв като черна резка. От двете страни на врата ѝ имаше охлузване там, където ръцете на убиеца я бяха задушили до смърт.

Самоуверена и красива, младата прислужница Сали Джъп бързо научава, че домогванията до „Горния етаж“ не са за хора като нея. Момичето е удушено в леглото си, а вратата е здраво залостена отвътре. Хладнокръвен и брилянтен, инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд поема трудната задача да разкрие убиеца ѝ в дом, пълен със заподозрени. Повечето от които имат много добри причини да ѝ желаят злото.

Пациент 488, Никола Бьогле, средна оценка- 3.92

Психиатрична болница „Гаустад“, Осло. В едно мразовито утро тялото на пациент е открито мъртво, а устните му са застинали сякаш в нечовешки вик. С разследването се заема инспектор Сара Геринген, която разбира веднага, че този случай не прилича на никой друг... Необичайните обстоятелства около вероятното самоубийство нямат край: Защо жертвата има белег с числото 488 на челото? Какво означават тайнствените рисунки на стената на стаята й? Защо болничният персонал отказва да разкрие истинската самоличност на покойника, настанен в „Гаустад“ преди повече от тридесет години?

За Сара Геринген това е началото на едно ужасяващо разследване, което започва в Осло, минава през Париж, остров Възнесение, мините на Минесота и стига до покрайнините на Ница. И докато реди този мистериозен пъзел, Сара свързва съдбата си с разследващия журналист Кристофър Кларънс. С негова помощ инспектор Геринген ще стигне до тайни лаборатории, създадени от американското правителство, и ще открие строго секретни досиета на ЦРУ, за чието съдържание никой не е подготвен...

Eдин писък пронизва ледената тишина и отдавна застинали сили се пробуждат. Инспектор Геринген е напът да разкрие една от вечните загадки пред човечеството – какво се случва след смъртта...

Убийството е всичко, Антъни Хоровиц, средна оценка - 3,92 

Какво се случва, когато един писател на криминални книги напуска своята „зона на комфорта“ и влиза в собствения си роман, за да разследва истинско убийство? Съдбата среща Антъни Хоровиц, преуспяващ сценарист и писател, с ексцентричния, озлобен и самотен бивш служител на полицията Даниъл Хоторн. Макар и уволнен от криминалната полиция, Хоторн често работи като консултант на бившите си колеги при особено сложни случаи. А случаят, в чието разследване е въвлечен и самият Хоровиц въпреки волята си, не е какъв да е.

Една пролетна сутрин Даяна Купър – заможна жена и майка на прочут актьор – посещава погребално бюро, за да поръча собственото си погребение. Шест часа по-късно тя е удушена с шнур за завеса в дома си. Необичайните обстоятелства налагат призоваването на Хоторн, а Хоторн търси писател, един нов доктор Уотсън, който да документира неговите случаи. Странностите около убийството на Даяна Купър съблазняват Антъни Хоровиц, но много скоро той се озовава в една история, която не е в състояние да контролира. Самият детектив има своите тайни, а разследването на истинско престъпление крие и истинска заплаха...

Произход, Дан Браун, средна оценка - 3,86

Билбао, Испания

Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, пристига в музея „Гугенхайм“ в Билбао, за да присъства на оповестяването на откритие, „което завинаги ще промени лицето на науката“. Организатор на събитието е неговият приятел и някогашен студент Едмънд Кърш - четирийсетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни изобретения и предвиждания са му създали скандална слава по света. Тази вечер няма да е изключение: той обявява, че ще разкрие поразително постижение, което ще разтърси самите основи на човешкото битие.

Грандиозното събитие обаче е хвърлено в хаос преди Кърш да успее да съобщи за безценното си откритие. Животът на Лангдън е в опасност и той е принуден да бяга с директорката на музея Амбра Видал. Двамата се отправят за Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш.

Изправени срещу враг, който винаги е на крачка пред тях, Лангдън и Видал се лутат из лабиринтите на града. Насочвани само от енигматични символи и чудати произведения на модерното изкуство, двамата бегълци вървят по следи, които ще ги отведат до потресаваща истина, останала погребана... досега.

Златната клетка, Камила Лекберг, средна оценка - 3,65

Златната клетка е смразяващ роман от жанр криминални книги, в който Лекберг говори за силата и правата на жените, както и за ужаса, който може да предизвика едно истинско кърваво отмъщение на „нежния пол“ Най-голямото престъпление на жената е… да откаже да бъде „добро момиче“.

В англоговорещите страни  наричат  Камила Лекберг „шведската Агата Кристи“, но това далеч не е цялата истина. Макар да разполагаме с провинциално селце (в каквото е родена и самата авторка) и с богат набор от заподозрени в едно отвратително убийство, и макар фабулата да е изпипана с майсторството на английската крими-кралица, Лекберг е подчертано съвременна, модерна писателка и предоставя на вниманието ни един много точен, дори задълбочен разрез на днешното шведско общество.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Класации

Класации

15 от най-добрите криминални романи според Googreads

15 от най-добрите криминални романи за 2020 според Googreads | Zagadkata.eu

Zagadkata.eu събра за вас 15 от най-добрите криминални книги. Романи, които изчетохме на един дъх и които наистина си заслужават. Zagadkata.eu събра за вас 15 от най-добрите криминални книги. Романи, които изчетохме на един дъх и които наистина си заслужават. 2021-12-06T13:42:39+02:00 15 от най-добрите криминални романи според Googreads

<p><span style="font-size: 12pt;">Zagadkata.eu събра за вас 15 от най-добрите<b> криминални книги</b>, класирани според оценките в Googreads. Романи, които изчетохме на един дъх, книги които ускориха пулса ни и през цялото време ни държаха в напрежение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&nbsp;Разбира се има още много <b>криминални книги</b>, които са наистина страхотни и не са включени в тази класация, но съгласете се, че това не е възможно като изпълнение, поне не на първо четене.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&nbsp;Ето нашата скромна класация с кратко резюме за всяка книга за&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-size: 12pt;"><b>Най-добрите криминални книги&nbsp;</b></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/svidetelkata-sbb-media"><b>Свидетелката, Нора Робъртс</b></a>,&nbsp; <strong>средна оценка - 4.21</strong>&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дъщеря на студена, пресметлива майка и анонимен донор, една нощ примерната Елизабет решава да вкуси от сладостта на веселието. Красавец с руски акцент и прелъстителна усмивка я примамва в дома си.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Последвалите събития променят живота ѝ завинаги. Дванайсет години по-късно Абигейл Лаури живее в малко планинско градче. Работи като компютърен специалист, създава сложни охранителни системи и не общува с никого. Уединението й събужда интереса на шефа на полицията Брукс Глийсън, който решава да научи какво крие младата жена. Логичното й мислене, нейната тайнственост и земните и схващания го очароват. Той подозира, че тя се крие; че в миналото е преживяла травма, а охранителните камери, които е разположила не само из къщата, но и навсякъде наоколо, трябва да я предпазят от нещо или някого. Неочакваните събития в малкото градче я подтикват да разкрие тайните си...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/kestenoviya-chovek"><b>Кестеновия човек, </b><b>Сьорен Свайструп</b></a>, <strong>средна оценка - 4,20</strong></span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">На детска площадка в предградията на Копенхаген е намерена убита млада жена. Случаят изглежда елементарен: извършителят най-вероятно е нейният партньор. Възлагат разследването на младата следователка Ная Тулин и на Марк Хес, временно отзован от Европол. При по-задълбочен оглед на местопрестъплението разследващите се натъкват на човече, направено от кестени. Във фигурата сама по себе си няма нищо странно: изработването на кестенови човечета е много разпространено сред датските деца през есента. Странно е обаче, че при лабораторен анализ криминалистите откриват върху фигурката пръстов отпечатък от момиче, смятано за мъртво от цяла година. Нещо повече, това е дъщерята на известен датски политик и за отвличането и убийството на момичето вече има осъден, направил пълни самопризнания.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">След второ убийство на млада жена нещата започват да изглеждат още по-сериозни. И до нея е открито кестеново човече &ndash; явно визитка на убиеца. Тулин и Хес усилено търсят връзка между убитите жени и дъщерята на министър Хартунг, усещайки, че се надпреварват с времето. Мистериозният психопат още не е приключил мисията си&hellip;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/smartonosno-byalo"><b>Смъртоносно бяло,&nbsp; Робърт Галбрайт</b></a>, средна оценка - 4,20</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Този път съдружниците в детективската агенция са изправени пред сложен случай, който ги ангажира едновременно професионално и морално. От една страна ги е наел министър от правителството, жертва на изнудване. В услуга на своя престижен клиент те прилагат целия си арсенал от умения, включително приемане на различни самоличности от Робин. В същото време към Страйк се обръща душевно неуравновесен младеж, който твърди, че преди години е станал свидетел на убийството на дете в имението на въпросния министър. Разрешаването на тази загадка няма да им донесе пари и слава, но те са ѝ също толкова отдадени, тласкани от нравственото желание да дадат на младежа душевен покой. В същото време в личния живот и на двамата детективи се случват драматични събития, които променят съдбата и душевната им нагласа, но не ги отклоняват от тяхната всеотдайност към професията.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/izkuplenie" target="_blank" rel="noopener"><strong>Изкупление, </strong><strong>Дейвид Балдачи</strong></a>, средна оценка - 4,19</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Еймъс Декър, човекът с феноменална памет, се завръща в родния си град, където научава, че е допуснал фатална грешка при първото си разследване в отдел &bdquo;Убийства&ldquo; преди 13 години.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Еймъс Декър и партньорката му във ФБР Алекс Джеймисън са на кратко посещение в родния му град Бърлингтън, Охайо. Там ги открива Мерил Хокинс, който е осъден на доживотен затвор за убийства, които не е извършил. Остарял и неизлечимо болен, Хокинс настоява Декър да преразгледа случая и да изчисти името му.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Възможно ли е Декър наистина да е сгрешил? Всички доказателства са били непоклатими. Преди да успее да разкаже онова, което знае, Хокинс е застрелян.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Обзет от съмнения, Декър отново се заема със случая, но се оказва, че след толкова години някой все още е готов да прикрива истината с цената на всичко.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Следващите две криминални книги са от поредицата&nbsp; <a href="https://zagadkata.eu/tags/poredica-smouki-baret"><b>Смоуки Барет</b></a>.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/tamnata-strana"><b>Тъмната страна, Коди Макфадиън</b></a>, <strong>средна оценка - </strong><strong>4.12</strong></span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">Намери отговора скоро или още ще умрат.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Лъжи, изневери, тъмни желания &ndash; всеки има тайни, които не може да сподели с никого и смята да отнесе със себе си в гроба. Никой не знае това по-добре от специален агент Смоуки Барет &ndash; с обезобразено лице, погубено семейство и изпълнено с писъци и страдание минало. Но каква ли тайна може да крие красиво младо момиче, убито показно по време на полет? Това трябва да разкрият Смоуки и нейният елитен екип ловци на хора, след като са събрани по заповед на самия директор на ФБР &ndash; на когото дърпат конците от още по-висока инстанция.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Смоуки знае какво е да загубиш дете. Тя черпи сила от тъмата в себе си и приема лично всяко убийство. А този път насреща ѝ е несравним убиец, който е успял десетилетия наред да убива безнаказано и без да оставя следи. Сега той е решил да излезе на светло и да предизвика и полицията, и целия свят &ndash; и качва онлайн записи от своите деяния. В неговите очи никой не е невинен, всеки прикрива грях, който заслужава смъртна присъда. Смоуки и екипът ѝ са предизвикани пряко &ndash; а някъде там един човек е намерил начин да прониква в най-интимните кътчета на душите на хората.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">И да ги наказва за всяка тяхна премълчана тайна.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Не сте срещали такъв убиец &ndash; останал скрит в сенките в продължение на дълги години, с десетки жертви на сметката си и без да оставя никакви следи. До момента, в който решава, че е време да покаже на всички своята свята истина. И да принуди света да се покае.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/fabrika-za-istina"><b>Фабрика за истина, Коди Макфадиън</b></a>, средна оценка - 3.23</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">След толкова кошмари наяве белязаната <b>Смоуки Барет</b> се надява да намери малко спокойствие, за да се наслади на сигурността да има мъж до себе си &ndash; и нов живот, който расте в нея. Но злото се завръща с неподозирана сила и садистичен размах.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Три съседни къщи са пълни с трупове, три семейства са срещнали жестока участ само за една нощ. Но истинският ужас се намира под тях &ndash; подземен музей на смъртта, хранилище на свидетелства за човешката жестокост и извратеното удоволствие от причиняването на болка. Мащабът на заговора е колкото огромен, толкова и добре обмислен. Разкриването на музея отключва поредица от крайни събития, които застрашават живота и здравия разум на Смоуки и екипа ѝ. За броени часове те разбират, че всичко досега, колкото и страховито, е било само прелюдия.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Вече не преследват отделни серийни убийци. На бял свят излиза цяла шайка чудовища, които години наред са задоволявали безнаказано своите мрачни страсти. Социалните мрежи са залети с внимателно режисирани клипове, пуснати с цел да демонстрират, че тези хищници не се страхуват от нищо, дори да посегнат на близките на своите преследвачи. Те са недосегаеми, те са неуязвими.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Започнала е най-голямата игра на живот и смърт изобщо. И залогът е цяла нация, скована в ужас, милиони свидетели на садистичното шоу на властелините на мъченията.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/irlandecat"><b>Ирландецът, </b></a><a href="https://zagadkata.eu/product/irlandecat"><b>от Чарлз Бранд</b></a><a href="https://zagadkata.eu/product/irlandecat"><b></b></a>, средна оценка - 4,08</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Пригответе се за епична сага в мрачния свят на организираната престъпност в следвоенна Америка. Хрониката, която ще прочетете, е личната, документална и шокираща изповед на легендарния Франк &bdquo;Ирландеца&ldquo; Шийран &ndash; ветеран от Втората световна война, мошеник и поръчков убиец, работил с някои от ключовите фигури на XX век, който споделя пред следователя Чарлз Бранд своя страховит мемоар. Разгърнат в няколко десетилетия, сюжетът проследява изкачването на Шийран в криминалната йерархия, връзките му с политическия и с профсъюзния елит, а също и сензационните детайли около редица мистерии и неразрешени случаи, останали години наред в сянката на конспирациите и хипотезите. Докато ни води из тайните коридори на беззаконието, достигайки до логичната кулминация &ndash; отношенията му със синдикалния лидер и активист Джими Хофа, който изчезва безследно през лятото на 1975 г., Шийран рисува злокобния портрет на цяла една епоха в американската история.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/posledniyat-seans-novo-izdanie"><b>Последният сеанс, Агата Кристи</b></a>,<strong> средна оценка - 4.00&nbsp;</strong></span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Последният сеанс&ldquo;&nbsp; е една от смразяващите криминални книги, с&nbsp; четиринайсет страшни истории, които ни срещат с необяснимото. Фантастични призрачни видения, сенки на паранормални същества, човек, който разменя тялото си с това на котка... Кристи създава неповторима мрачна атмосфера, от която побиват тръпки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Не забравяйте да оставите светлините включени, докато четете тази книга!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/taynata-istoriya-na-tuin-piyks" target="_blank" rel="noopener">Тайната история на Туин Пийкс, Марк Фрост</a>, средна оценка - 3.94</strong></span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">25 години след убийството на Лора Палмър... всичко започва отначало!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Двайсет и пет години след разследването на агент Дейл Купър на смъртта на Лора Палмър ФБР попада на кутия с неизвестен произход. Кутията съдържа огромно досие...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Агентка на ФБР се заема да анализира документите от кутията, както и всичко свързано със странното градче Туин Пийкс. Трябва да определи и кой е авторът на досието. По време на разследването тя разкрива тайни за местните жители, както и няколко доклада от безследно изчезналия агент Дейл Купър, а също изрезки на статии от вестници, доклад от аутопсия и друга поверителна информация.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Какво се е случило след смъртта на Лора Палмър? И защо анонимен "архивар" е съставил толкова пълно досие за Туин Пийкс и историята му?</span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/mozayka-ot-ubiystva" target="_blank" rel="noopener"><strong>Мозайка от убийства, Антъни Хоровиц</strong></a>, <strong>средна оценка - 3.93</strong></span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">"Бутилка вино. Голям пакет тортила чипс и бурканче пикантен сос. За гарнитура: пакет цигари (знам, знам). Дъжд, който барабани по прозорците. И една нова книга. Има ли нещо по-хубаво?"</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Когато Сюзан Райланд, редактор в лондонско издателство, започва да чете новия роман на Алан Конуей, за нея това е просто редовна работна задача. След като е работила години наред по криминални книги на нашумелия автор, тя познава отлично и неговия детектив Атикус Тип, който разрешава заплетени мистерии в тихи английски селца. Традиционната формула на Алан, израз на почит към кралиците на британската криминална мистерия като Агата Кристи и Дороти Сейърс, му донася зашеметяващ успех. Той е неоспоримата звезда на издателство &bdquo;Клоувърлийф&ldquo; и Сюзан е длъжна да се примирява със странното му поведение, ако държи да запази работата си. Но не би могла да предположи, че новата му книга, &bdquo;Мозайка от убийства&ldquo;, ще промени изцяло живота ѝ.</span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/ubiystvoto-na-prislujnicata"><b>Убийството на прислужницата, П.Д. Джеймс</b></a>, <strong>средна оценка - </strong><strong>&nbsp;3.93</strong>&nbsp;</span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">Първата книга от поредицата <a href="https://zagadkata.eu/tags/inspektor-dalglish" target="_blank" rel="noopener"><b>Инспектор Далглиш</b></a> на един от най-обичаните автори на криминални книги -&nbsp; загадки П. Д. Джеймс &ndash; носителка на Ордена на Британската империя за постижения в литературата, носителка на диамантен кинжал на Асоциацията на писателите криминалисти.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Прозорецът беше отворен и възглавницата на леглото беше подгизнала от дъжда. Косата на Сали беше разпиляна върху възглавницата като мрежа от злато. Очите ѝ бяха затворени, но тя не спеше. От стиснатия ъгъл на устата тръгваше пресъхнала струйка кръв като черна резка. От двете страни на врата ѝ имаше охлузване там, където ръцете на убиеца я бяха задушили до смърт.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Самоуверена и красива, младата прислужница Сали Джъп бързо научава, че домогванията до &bdquo;Горния етаж&ldquo; не са за хора като нея. Момичето е удушено в леглото си, а вратата е здраво залостена отвътре. Хладнокръвен и брилянтен, инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд поема трудната задача да разкрие убиеца ѝ в дом, пълен със заподозрени. Повечето от които имат много добри причини да ѝ желаят злото.</span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/pacient-488-1"><b>Пациент 488, </b><b>Никола Бьогле</b></a>, <strong>средна оценка- 3.92</strong></span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">Психиатрична болница &bdquo;Гаустад&ldquo;, Осло. В едно мразовито утро тялото на пациент е открито мъртво, а устните му са застинали сякаш в нечовешки вик. С разследването се заема инспектор Сара Геринген, която разбира веднага, че този случай не прилича на никой друг... Необичайните обстоятелства около вероятното самоубийство нямат край: Защо жертвата има белег с числото 488 на челото? Какво означават тайнствените рисунки на стената на стаята й? Защо болничният персонал отказва да разкрие истинската самоличност на покойника, настанен в &bdquo;Гаустад&ldquo; преди повече от тридесет години?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За Сара Геринген това е началото на едно ужасяващо разследване, което започва в Осло, минава през Париж, остров Възнесение, мините на Минесота и стига до покрайнините на Ница. И докато реди този мистериозен пъзел, Сара свързва съдбата си с разследващия журналист Кристофър Кларънс. С негова помощ инспектор Геринген ще стигне до тайни лаборатории, създадени от американското правителство, и ще открие строго секретни досиета на ЦРУ, за чието съдържание никой не е подготвен...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Eдин писък пронизва ледената тишина и отдавна застинали сили се пробуждат. Инспектор Геринген е напът да разкрие една от вечните загадки пред човечеството &ndash; какво се случва след смъртта...</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://zagadkata.eu/product/ubiystvoto-e-vsichko" target="_blank" rel="noopener">Убийството е всичко, Антъни Хоровиц</a>, средна оценка -</strong>&nbsp;3,92&nbsp;</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Какво се случва, когато един писател на криминални книги напуска своята &bdquo;зона на комфорта&ldquo; и влиза в собствения си роман, за да разследва истинско убийство? Съдбата среща Антъни Хоровиц, преуспяващ сценарист и писател, с ексцентричния, озлобен и самотен бивш служител на полицията Даниъл Хоторн. Макар и уволнен от криминалната полиция, Хоторн често работи като консултант на бившите си колеги при особено сложни случаи. А случаят, в чието разследване е въвлечен и самият Хоровиц въпреки волята си, не е какъв да е.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Една пролетна сутрин Даяна Купър &ndash; заможна жена и майка на прочут актьор &ndash; посещава погребално бюро, за да поръча собственото си погребение. Шест часа по-късно тя е удушена с шнур за завеса в дома си. Необичайните обстоятелства налагат призоваването на Хоторн, а Хоторн търси писател, един нов доктор Уотсън, който да документира неговите случаи. Странностите около убийството на Даяна Купър съблазняват Антъни Хоровиц, но много скоро той се озовава в една история, която не е в състояние да контролира. Самият детектив има своите тайни, а разследването на истинско престъпление крие и истинска заплаха...</span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/proizhod"><b>Произход, Дан Браун</b></a>, средна оценка - 3,86</span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">Билбао, Испания</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, пристига в музея &bdquo;Гугенхайм&ldquo; в Билбао, за да присъства на оповестяването на откритие, &bdquo;което завинаги ще промени лицето на науката&ldquo;. Организатор на събитието е неговият приятел и някогашен студент Едмънд Кърш - четирийсетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни изобретения и предвиждания са му създали скандална слава по света. Тази вечер няма да е изключение: той обявява, че ще разкрие поразително постижение, което ще разтърси самите основи на човешкото битие.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Грандиозното събитие обаче е хвърлено в хаос преди Кърш да успее да съобщи за безценното си откритие. Животът на Лангдън е в опасност и той е принуден да бяга с директорката на музея Амбра Видал. Двамата се отправят за Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Изправени срещу враг, който винаги е на крачка пред тях, Лангдън и Видал се лутат из лабиринтите на града. Насочвани само от енигматични символи и чудати произведения на модерното изкуство, двамата бегълци вървят по следи, които ще ги отведат до потресаваща истина, останала погребана... досега.</span></p> <h5><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://zagadkata.eu/product/zlatnata-kletka" target="_blank" rel="noopener"><strong>Златната клетка, Камила Лекберг</strong></a><a href="https://www.goodreads.com/author/show/72887.Camilla_L_ckberg"></a>, <strong>средна оценка - 3,65</strong></span></h5> <p><span style="font-size: 12pt;">Златната клетка е смразяващ роман от жанр криминални книги, в който Лекберг говори за силата и правата на жените, както и за ужаса, който може да предизвика едно истинско кърваво отмъщение на &bdquo;нежния пол&ldquo; Най-голямото престъпление на жената е&hellip; да откаже да бъде &bdquo;добро момиче&ldquo;.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В англоговорещите страни&nbsp; наричат&nbsp; Камила Лекберг&nbsp;<strong><em>&bdquo;шведската Агата Кристи&ldquo;,</em></strong>&nbsp;но това далеч не е цялата истина. Макар да разполагаме с провинциално селце (в каквото е родена и самата авторка) и с богат набор от заподозрени в едно отвратително убийство, и макар фабулата да е изпипана с майсторството на английската крими-кралица, Лекберг е подчертано съвременна, модерна писателка и предоставя на вниманието ни един много точен, дори задълбочен разрез на днешното шведско общество.</span></p>

Сравнение на продукти