0
Вход и Регистрация

5 причини да четете книги за самопомощ (дори и да мислите, че не е нужно)

16/05/2023
zagadkata
5 причини да четете книги за самопомощ (дори и да мислите, че не е нужно)

Има хора, които четат книги за личностно развитие, защото буквално им действат вдъхновяващо и лечебно. За тях 20 страници, прочетени сутрин правят деня им красив и спокоен, а светът се оказна не толкова лош и зъл. Всеки, който обича чете литература за самоусъвършенстване ще потвърди това.

Ако вие сте от читателите, които тепърва навлизат в света на психологията и се чудите как да си помогнете или как да излезете от ежедневния стрес или тревожност, то прочетете тези пет ползи.

1. Гледате на себе си и на света по-позитивно.

 Когато четете редовно книги, които ви вдъхновяват, без да искате започвате мислите положително и дори да използвате прочетени в книгите цитати. А, колкото повече обръщате гръб на съмнения и страхове, толкова по-добре се чувствате и психически и физически.

2. Правите по-добри избори, успявате да решите проблемите си.

Доста от книгите за личностно развитие имат упражнения за справяне със стресиращите ситуации, дават нова гледна точка защо правите нещата и как да реагирате на проблемите, за да намерите решение. В един момент започвате да мислите различно, защото вече не интрепретирате положението на база собствените си съмнения. Тогава успявате да направите промените, които са катализатор за по-добър живот. По този начин много от негативните мисли започват да си отиват, защото сте проумели какво всъщност се случва и как да се справите с всепоглъщащия ви страх.

 3. Не се подобрявате, разширявате се.

 Всекидневното четене на вдъхновяваща книга  подобрява живота ви, защото вече виждате съвсем нов смисъл в мислите си. Извършвате нови действия, които ви водят до изпълнение на целите ви. В крайна сметка вече не сте само мечтател, а виждате плодовете от упорития си труд. И всичко това е  благодарение на книгите за самоусъвършенстване, които  променят света ви из основи.

 4. Разбивате ограниченията си.

 Започвате да вярвате, че можете да бъдете повече, да правите повече и да бъдете успешни във всяко едно начинание. Вдъхновяващите думи в книгите за самопомощ ви карат да изледвате кои сте, на какво сте способни, махайки ограниченията, които ви спират. Започвате да правите неща, които преди даже не сте и предполагали, че можете. Осмелявате се да отидете на места, които преди сте се притеснявали да посетите. С една дума изживявате малките чудеса, защото вярвате, че можете.

 5. Създавате лични проекти, които ускоряват растежа ви.

 Колкото повече проблеми решавате, започвате да се усещате, че сте гладни за още растеж. Откривате, че вече постигането на целите не е химера, а нещо съвсем реално. И то, не защото имате късмет, а защото сте успели да преодолеете саморазрушителните мисли от рода на „НЕ мога.”, „НЕ ме бива за нищо.” И т.н. Когато видите, че сте успели да направите нещата, които искате, вече не обръщате внимание на „дребните” хора, повече гледате да себе си, вече сте в пъти по-уверени. Тогава имате най-доброто лекарство – спокоен ум.

Не забрававяйте, че спокойствието прави чудеса. А, книги за самоусъвършестване винаги водят до спокойствие и бистър ум.

magnifier