0
Вход и Регистрация

3 романтични книги, които да прочетем на плажа

30/06/2023
zagadkata
3 романтични книги, които да прочетем на плажа

Лятото очарова всеки със своите плажове, морския бриз и романтика. Пиете си питието под плажния чадър, наслаждавате се на звука на вълните и създавате идеалната атмосфера, в която да потопите себе си в незабравима любовна история, която ще ви пренесе във вълнуващия свят на емоциите.

За да направите лятото си още по-романтично, предлагаме ви четири романтични книги, които да изберете за своя морски релакс.

"Какво си пожелаваш", автор Катрин Сентър

"Какво си пожелаваш" на Катрин Сентър е невероятно вълнуващо и вдъхновяващо произведение, което не пропуска да разтърси сърцето и душата на своите читатели. Това е история, която не само утешава и забавлява, но и зарежда с надежда и вяра в доброто

Героинята Саманта Кейси е библиотекар в едно прогресивно и училище по изкуствата, където се наслаждава на любимата си работа, да предлага книги да децата.. Чрез тях тя вижда света в по-ярки и красиви цветове. Но идилията се нарушава, когато новият директор Дънкан Карпентър променя всичко със своята сериозност и тъмна мрачност. Саманта обаче не се предава и с помощта на колегите си, които са ексцентрични и различни, тя се решава да върне живота и светлината на Дънкан, както и на училището.

Катрин Сентър успява да пренесе читателя в свят, където се преплитат емоциите и въображението. Нейната проза е жива, изящна и проникновена, предавайки силно послание за важността на свободата, творчеството и любовта в нашия живот. Героите в романа са сложни натури, със силно изразени черти и уникалност, които са лесно идентифицирани и невероятно привлекателни. Чрез тях авторката създава сложни взаимоотношения и изгражда портрети на хора, които се борят за своите убеждения и се противопоставят на сивия свят, който се опитва да ги обгърне.

"Какво си пожелаваш" притежава вълшебство и топлина, които неизменно проникват в сърцето на читателя. Тази история си заслужава да бъде прочетена.

„Любов от втори поглед“, автор Меган Куин

Роман, което е представен от авторката като интересна и забавна романтична комедия. Разказът се фокусира върху Лоти, която отново се озовава във финансовите затруднения и е е на прага на емоционален колабс. Лоти си мечтае да срещне принцът на белия кон, който да я отърве от всичките й нещастия и да живеят щастливи до дълбока старост. Но, реалността е друга. Появява се той - Хъксли Кейн, но за съжаление не е това, което Лоти е очаквала.

Хъксли е безскрупулен бизнесмен, който е готов на всичко, за да постигне своята цел - най-важната сделка в живота си. А, за да стане това, той трябва да има годеница. Разбира се няма такава. Поради това, Хъксли си я измисля и не само това, добавя към лъжата, че и е бременна. Трябва да бързо намери любима, срещу необходимото заплащане разбира се. А, защо не това е да е Лоти.

Тя трябва да изглежда на седмото небе - щастлива, влюбена, и бременна. Поне докато сделката стане факт.

Но, съдбата е решила друго. И никой от двамата не е подготвен за варианта, в който лъжата се превръща в истина.

„Срещи по време на ваканция“ – Емили Хенри

Романът „Срещи по време на ваканция“ на Емили Хенри беше победител в Goodreads Choice Awards за 2021 година и достигна до номер 1 в класацията на New York Times.

Главните герои, Алекс и Попи, се познават вече 12 години. Техните приятелски отношения се развиват след едно споделено пътуване, когато двамата откриват, че не е необходимо да бъдете подобни на някого, за да се чувствате близки. Алекс е спокоен, мълчалив, предпочита тишината и спокойствието на дома, докато Попи е жива, хаотична и мечтае да пътува (предпочитайки да прави това с коктейл в ръка). Въпреки различиятаим или може би точно поради тях, Попи и Алекс стават едно цяло. Въпреки разстоянието между тях - тя работи в Ню Йорк в списание за туризъм, а той е учител в родния си град - двамата винаги намират време да бъдат заедно. Всяко лято прекарват една седмица заедно на почивка. Но, доброто и лошото винаги вървят заедно. Така е и с героите, нещо се обърква и те се разделят.

Днес Попи има всичко, което е мечтала - тя е пътешественик и винаги е готова за нова дестинация. Но, въпреки че мачтата й е изпълнена, Попи се чувства нещастна. Усеща една празнина и в един момент разбира, че само Алекс може да й помогне да я лъде отново щастива. Решава да отиде там, където са почивали посдледно двамата. Дали ще стане това, което очаква?

magnifier